Nieuw kantoorgebouw op plek huidig Raadhuis

Datum : 19-02-2017

Nieuw kantoorgebouw
op plek huidig Raadhuis
 

Het bedrijfsleven in Haarlemmermeer krijgt er weer een kantoorgebouw bij dankzij het nieuwbouwproject Pleinvariant van het gemeentelijk College. Hierbij wordt de huidige Raadzaal volledig gerenoveerd en wordt het ambtenarengebouw erachter gesloopt. Op die plek komt dan een nieuw kantoorgebouw met ruimten voor het bedrijfsleven.



Het huidige gebouw voor ambtenaren gaat tegen de vlakte waarna een mooie huisvesting wordt gerealiseerd voor ondernemers. Foto: Advance Photography.

 

Een buitenkansje voor ondernemers die in het hart van Hoofddorp willen zitten want de bijna duizend ambtenaren van de gemeente krijgen een nieuw onderkomen op de plek van het huidige parkeerterrein ernaast. Het Raadhuis is al 37 jaar oud en hard aan vernieuwing toe. De coalitiepartijen VVD/HAP/D66/PvdA zijn het eens over het nieuwe plan dat bij elkaar 51 miljoen euro gaat kosten: 19 miljoen voor de Raadzaal en 32 miljoen voor het ambtenarengebouw. Plannen om een nieuw Raadhuis elders in Hoofddorp te bouwen zijn inmiddels van tafel. De oppositiepartijen gaan nog wel in debat met de voorstellen van het College maar dat is een wassen neus omdat de coalitie al met de plannen heeft ingestemd.


Jan van Grondelle

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief