Biedt Citymarketing ook kansen voor ondernemer?

Datum : 19-02-2017

Biedt Citymarketing ook
kansen voor ondernemer? 


Het Fort in Vijfhuizen is een van de toeristische trekpleisters in Haarlemmermeer.
Foto: Advance Photography.

 

Ook al heeft de Haarlemmermeerse Gemeenteraad geen hoge pet op wat Citymarketing voor haar gemeente kan betekenen, toch zijn er mogelijkheden voor het lokale bedrijfsleven om in te haken op activiteiten die er binnen de Ringvaart worden georganiseerd. Onlang presenteerde wethouder Adam Elzakalai (VVD) zijn nieuwe visie op Citymarketing, die weliswaar veel kritiek van de politieke partijen ontving, maar die toch handvatten biedt voor ondernemers die zich in de polder willen profileren.


Wie als ondernemer wil weten wat hij met het fenomeen Citymarketing kan realiseren doet er goed aan om contact op te nemen met de afdeling Citymarketing, die kan aangeven hoe een bepaalde onderneming publicitair kan profiteren van de activiteiten van de gemeente Haarlemmermeer in het kader van Citymarketing.

Hoe concreet de plannen voor 2017 zijn, is nog niet bekend en dat is wel een probleem voor de Gemeenteraad die onlangs over de nieuwe Citymarketing visie debatteerde. VVD'er Jurgen Nobel mist een visie in het plan: "En dat doet eigenlijk een beetje pijn. Het moet gewoon veel steviger met volle ambitie worden neergezet."


Luchtkasteel  

HAP-raadslid Sophie van de Meeberg schampert: "Het plan is een soort luchtkasteel en doet veel denken aan een vakantiebrochure van sprookjeswonderland." Ook CDA'er Herman Koning, recentelijk uitgeroepen door de politiek journalisten tot 'Beste Politicus van het Jaar 2016 in Haarlemmermeer' liep nooit warm voor Citymarketing: "Meer toeristen naar Haarlemmermeer? Waar moeten die dan heen? Naar de Geniedijk? Die volstrekt nutteloze verdedigingslinie die men ooit heeft aangelegd?"

Alle fracties vroegen zich wel af of die 350.000 euro als budget niet te laag is begroot. Ondanks eerdere aanbevelingen van de Rekenkamercommissie is het College tot op de dag van vandaag niet in staat gebleken om de kosten en opbrengsten van Citymarketing transparant te maken. Wethouder Elzakalai: "Citymarketing is geen meetbaar product. Het is eigenlijk meer een beleving. Of een gevoel. Maar we krijgen op jaarbasis wel één miljoen bezoekers in onze gemeente. Dus willen wij ons als College daarmee beter profileren. En als het bedrijfsleven daarop wil inhaken is dat prima."


Jan van Grondelle.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief