Bedrijfsleven profiteert van nieuw museumplan

Datum : 19-02-2017

Bedrijfsleven profiteert
 van nieuw museumplan 


Het voormalige Cruquius gemaal, annex museum, is een parel in de polder.Foto: Advance Photography.


De kogel is eindelijk door de kerk: de Haarlemmermeerse Gemeenteraad is vol lof over de ambitieuze plannen voor één cultuurhistorisch museum dat naast het bekendemuseum De Cruquius wordt gerealiseerd. Daarmee is een budget gemoeid van ruim 4 miljoen euro, dat deels door de gemeente en deels door sponsors moet worden opgebracht. Het nieuwe complex biedt zondermeer kansen voor het Haarlemmermeerse bedrijfsleven.


De plannen zijn afkomstig van de stichting Haarlemmermeer museum Cruquius waarin ook het huidige Historisch Museum aan de Kruisweg, pal achter Claus Event Center, wordt ondergebracht. MeerBusiness meldde onlangs al in haar rubriek InnerCircle dat de beide ondernemers Leo en Rick Claus na de verhuizing best het dan leegstaande museumgebouw van de gemeente willen huren om er aanvullende activiteiten te ontwikkelen.


MeerBusiness-leden Leo en Rick Claus: "Wij hebben straks best interesse voor het lege museumgebouw".
Foto: Advance Photography.

 

Beknibbelen? Bekrompen gedachte!

De Gemeenteraad ging echter niet over één nacht ijs. Zo stelde VVD-raadslid Beryl van Straten de vraag of er voor de gemeente niet een half miljoentje vanaf zou kunnen zodat externe financiers meer gaan betalen. Maar die reactie werd door CDA-raadslid Herman Koning meteen de grond ingeboord: "Zijn we dan vergeten dat een vorig museumplan zelfs 18 miljoen moest gaan kosten? En nu betalen wij slechts 2 miljoen. We moeten niet blijven beknibbelen. Dat is een erg bekrompen gedachte. Nota bene waren alle vorige grote projecten waar veel geld bij moest allemaal kindjes van de VVD: Cultuurgebouw, sportcomplex KWA en Honkbalstadion. Weet u dat nog?"

Wie vanuit het bedrijfsleven interesse heeft om vrijblijvend te praten over de sponsormogelijkheden voor het nieuwe museumplan, kan zich melden bij museumdirecteur Elise van Melis, mobiel 06 50 8484 17 ofelisehmh@xs4all.nl.


Jan van Grondelle

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief