Wilfried de Jong triggert met verve volle zaal met MeerBusiness leden

Datum : 31-03-2017

 Samenwerking Cultuurgebouw en MeerBusiness
Wilfried de Jong triggert met verve 
volle zaal met MeerBusiness leden
 
 
Exclusieve foto voor de MeerBusiness Nieuwssite met (v.l.n.r.) Bart Fiers, Wilfried de Jong, Karin Scheepens en Gerco Tolsma. Foto: Advance Photography.
 

Een bijna tot de laatste plaats bezette vlakke zaal van schouwburg De Meerse, vol met gedreven MeerBusiness leden, genoot afgelopen dinsdagavond 21 maart van een exclusief optreden van schrijver/journalist Wilfried de Jong.
In een anderhalf durende presentatie liet hij zijn leven in beeld en tekst op de zaal los waarbij woorden als durf, doorzettingsvermogen, cultuur en 'anders doen dan een ander doet', centraal stonden. 


Cultuurgebouw-directeur Bart Fiers benadrukte in zijn welkomstwoord dat Pier K, de Bibliotheek, Poppodium Duycker en de schouwburg, meer nog dan voorheen, met het Haarlemmermeerse bedrijfsleven in contact willen zijn, vandaar ook de samenwerking met Zakenplatform MeerBusiness: "Wij hebben een prachtige accommodatie, kunnen hier productpresentaties, workshops en vergaderingen organiseren en daar ook nog eens als geen ander een culturele invulling aan geven. Cultuurgebouw en ondernemers kunnen in Haarlemmermeer over en weer veel voor elkaar betekenen."

Kostuum en voetbalshirt
Dat onderstreepten ook Karin Scheepens, relatiemanager van Het Cultuurgebouw en MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma: "Dit is de eerste bijeenkomst die wij gezamenlijk hebben georganiseerd en er zullen op termijn beslist nog enkele volgen. Er moet meer kruisbestuiving ontstaan tussen cultuur en zakelijk ondernemen."
Wilfried de Jong toonde met een zwart/wit foto aan dat hij als jongetje al graag in kostuums rondliep maar een sportieve outfit als 12-jarige voetballer misstond hem ook niet, zo bleek.
"Na het Atheneum wist ik echt niet wat ik wilde doen en heb toen maar de Sociale Academie gevolgd omdat ik graag iets met mensen wilde doen. Een afschuwelijke opleiding trouwens. In mijn geliefde Rotterdam ging ik toen journalistiek werk doen voor een wijkkrant en ging daarna werken bij het toenmalige Vrije Volk en Radio Rijnmond. Ik heb eigenlijk nooit een aanvullende beroepsopleiding gevolgd maar ben van het ene beroep in het andere gerold omdat ik het allemaal zo leuk vond,"aldus De Jong die ook de vragen vanuit de zaal op geestige wijze beantwoordde.

 
 
Wilfried de Jong: “Kijk, mijn geboortekaart en foto van de doop met mijn vader in zijn grijze stofjas.” Foto: Advance Photography.
 
Feijenoord kampioen
Uit het stapeltje boeken dat hij had meegenomen citeerde De Jong slechts uit de verhalenbundels Aal en Zweefduik. Maar hij deed dat met net zoveel verve als de wijze waarop hij zijn boeken schrijft. Ook toonde de Rotterdammer ('Feijenoord wordt zo goed als zeker dit jaar landskampioen, sorry hoor 020') op het kingsize videoscherm oude en recente beelden uit tv-programma's waaraan hij heeft meegewerkt, zoals die met Jochem Meijer in het destijds spraakmakende programma '24 uur met ....' waarmee De Jong veel succes oogstte. "Maar 24 uur met iemand converseren is wel heftig hoor dus op een gegeven moment heb ik er maar een punt achter gezet. Ik heb in mijn leven tot nu toe met durf, inzet en vooral ook doorzettingsvermogen veel bereikt. Wat dat betreft is er weinig verschil tussen een ondernemer zoals jullie en ik als zelfstandig acteur/auteur/presentator."

Jan van Grondelle. 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief