'Meerlanden streeft ambitieus naar klimaatneutrale economie'

Datum : 31-03-2017

 Angeline Kierkels en Just Zandhuis:
'Meerlanden streeft ambitieus 
naar klimaatneutrale economie'
 
 
Angeline Kierkels en Just Zandhuis: “Ook het bedrijfsleven is gebaat bij een financieel gezonde circulaire economie.” Foto: Advance Photography.
 

Gisteren, zaterdag 25 maart, stond het buitencomplex van Meerlanden in Rijsenhout in het teken van een primeur: het eerste Lentefestival met aandacht voor een duurzame economie. Of zoals algemeen directeur Angeline Kierkels het omschrijft: "De vraag naar grondstoffen neemt overal toe en de beschikbaarheid neemt af. Dus is het tijd voor een klimaatneutrale en financieel gezonde economie. Ook in Haarlemmermeer."

Reden waarom het afvalverwerkingsbedrijf alle inwoners van de polder had uitgenodigd om zelf eens van nabij te zien wat voor voordelen het oplevert om afval goed te scheiden en wat er van veel van dat afval kan worden gemaakt: bedrijfskleding, tafels en stoelen, en nog heel veel meer want het gaat niet alleen om groente-, fruit- en tuinafval, maar ook om gebruikt textiel en het hergebruik van elektrische en elektronische apparatuur.

 
 
Tijdens het Lentefestival was er duurzaam entertainment voor de grote groep belangstellenden. Foto: Advance Photography.
 
Circulaire economie
Meerlanden wil hierin een flinke rol spelen, zo zegt programmadirecteur Circulaire Economie, Just Zandhuis: "Binnen onze transitie naar een circulaire economie vervullen wij in de negen gemeenten waarvoor wij werken en die aandeelhouders bij ons zijn, een voortrekkersrol. Daarom is onze missie voor 2016/2020 om samen sneller circulair te worden. Daarmee leveren wij zondermeer een toonaangevende bijdrage aan duurzaam afval- en grondstoffenbeheer. Dat betekent dat wij zo duurzaam mogelijk de verwerking doen met maximaal hergebruik als doelstelling. Maar wij kunnen dat niet alleen dus is medewerking van het bedrijfsleven en ook van inwoners essentieel. Ons programma Circulaire Economie is van grote toegevoegde waarde voor onze klanten want die worden door ons ontzorgd vanaf het moment van het inzamelen van afval tot en met het op de markt brengen van grondstoffen voor nuttige toepassing."
En Kierkels tot slot: "Meer bewustwording bij particulieren en ondernemers is belangrijk. Want afval is niet het einde maar vaak het begin van iets moois. Dus moeten we van een lineaire naar een circulaire economie. Vergeet niet dat jaarlijks per persoon 200 kilo afval wordt opgehaald. Dat moet per 2020 zondermeer gehalveerd zijn."

Jan van Grondelle. 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief