Haarlemmermeer krijgt eind van dit jaar groot zonnepark

Datum : 31-03-2017

Haarlemmermeer krijgt eind
van dit jaar groot zonnepark
 
 
Zonnepanelen in de polder zijn in elk geval beter dan die foeilelijke torenhoge windturbines in het landschap. Foto: Advance Photography.
 

Ter hoogte van de Rijnlanderweg en de Weg om de Noord wordt eind van dit jaar een enorm zonnepark in gebruik genomen met zo'n 127.500 zonnepanelen die stroom gaan leveren voor 4.500 huishoudens per jaar. Het wordt daarmee het grootste zonnepark in de Randstad, waar ook het lokale bedrijfsleven van gaat profiteren.

Oorspronkelijk waren er plannen om in de omgeving van Zwanenburg zo'n enorm zonnepark te realiseren en die locatie zou zelfs drie keer zo groot worden als nu gepland. Op de plek in Hoofddorp, die zo'n 26 hectare akkerland behelst, worden op termijn ook kantoorgebouwen gerealiseerd. Tien jaar geleden werd dit stuk grond door de SADC aangekocht om er een zonnepark op te realiseren. 
De zonneparklocatie wordt nu al gekscherend 'Groene Hoek' genoemd waar de zonnepanelen tijdelijk worden geplaatst. Dat 'tijdelijk' is toch redelijk lang want men praat nu al over een periode van maar liefst 25 jaar. 
Komend najaar moeten de zonnepanelen in gebruik worden genomen.

Jan van Grondelle. 


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief