MeerBusiness start aspergeseizoen met 'witte goud' op netwerkparty

Datum : 23-05-2017

 
MeerBusiness start aspergeseizoen
met 'witte goud' op netwerkparty

 
 
Het smakelijke ‘witte goud’ is binnen aldus (v.l.n.r.) Ap Reinders, Gerco Tolsma, Pascal Aartman en Nico Perdaan.
 

In de stijlvolle ambiance van het Crowne Plaza hotel in Hoofddorp waren afgelopen woensdag 12 april zo'n 150 relaties van JAN Accountants, het hotel en van MeerBusiness aanwezig om het 'witte goud' van de zandgronden in Zuid-Limburg te proeven als start van het aspergeseizoen. Of zoals JAN Accountants directeur Nico Perdaan het zo treffend zei: "Dit is altijd een mooi moment om met relaties het 'witte goud' te proeven inclusief tongstrelende wijnen. We doen dit nu voor de vierde keer op rij en zijn blij met uw aanwezigheid."

Crowne Plaza hotel general manager Pascal Aartman bleek een uitstekende gastheer: "Ik ben hier sinds 1 januari en was daarvoor twintig jaar general manager van Holiday Inn Amsterdam. Beide hotels werken heel nauw samen en ik wil kijken wat er hier in Hoofddorp voor uitbreidingsmogelijkheden zijn in activiteiten. Dit hotel is fantastisch bereikbaar, vanuit Schiphol en Amsterdam via A4 en interessant voor de diverse bedrijfsparken in Haarlemmermeer. We hebben eind januari alle 242 kamers gerenoveerd, inclusief de businesslounge, de vergaderzalen en de clublounge op de vijfde verdieping. Plus ruime parkeergelegenheid rondom het hotel, dus een unieke bestemming voor het bedrijfsleven. En onze chef-kok Jan Derks zorgt met zijn team voor prima lunches en diners."

 
 
Chef-kok Arjan Buwalda stond hoogstpersoonlijk de asperges schoon te maken: “Een mooi voorjaarsmoment.”
 
Business & Pleasure
Wethouder Ap Reinders verving zijn collega Adam Elzakalai: "Tja, er is vanavond ook gemeenteraadsvergadering met een vragenuurtje. En juist voor hem waren er een paar prangende vragen voorbereid dus zit hij nu in de raadzaal en mag ik hier de gemeente Haarlemmermeer vertegenwoordigen. Als Haarlemmermeer hebben wij eigenlijk ook wit goud in handen want wij staan al een aantal jaren volgens Elsevier op nummer één als het gaat om de sterkste economie en sinds vorige week staan we op een lijstje als nummer één voor het meest vitale centrum in Hoofddorp. Dus doen wij als gemeentelijk college extra ons best om ondernemers buiten de polder te interesseren om zich hier te vestigen met Schiphol om de hoek en een uiterst actief aantal ondernemersverenigingen waar MeerBusiness zondermeer een goed voorbeeld van is. Echt geloof mij, Haarlemmermeer biedt heel veel kansen."
Dat onderstreepte ook MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma: "Wij organiseren veel voor het bedrijfsleven zoals vandaag deze asperge netwerkparty, op 16 mei de MeerBusiness Golfdag,
Mosselparty in het najaar en uiteraard ook weer het Ondernemersgala, nu op 15 december. Plus tussendoor heel veel andere activiteiten om ondernemers met elkaar te laten netwerken in een sfeer van business & pleasure."
 
 
Michiel Peeters geflankeerd door Jolanda van der Maden en Danielle Albek (r): “Altijd een feest met asperges.”
 
'Maatje' JAN Accountants
Ook diverse medewerkers/partners van JAN Accountants waren aanwezig, mede omdat hun bedrijf een van de sponsors is van deze aspergeparty waar niet alleen klanten voor waren uitgenodigd maar vooral ook om er nieuwe contacten op te doen.
Nieuw was Michiel Peeters, per februari als registeraccountant toegetreden: "Mooi bedrijf om voor te werken dat in de branche een grote reputatie geniet. Ik heb ook elders gewerkt maar de sfeer, en vooral de visie van dit bedrijf, is geweldig. Primair ga ik voor de MKB-ondernemers werken, waarmee ons kantoor grote ervaring heeft."
Collega Jolanda van der Maden was enthousiast over haar nieuwe collega: "Hij past goed in ons team en wij breiden nog steeds uit dus was personele aanvulling nodig. Maar eerlijk gezegd: we kunnen nog meer goede accountants en juristen gebruiken. Dus wie interesse heeft moet ons maar eens bellen want we groeien gestaag."
Extern adviseur voor marketing en communicatie Danielle Albek was eveneens lovend over de groei die JAN Accountants nog steeds doormaakt: "Ik werk nu 5 jaar voor dit kantoor om het 'merk JAN' verder te profileren bij prospects en bestaande klanten. Het merk staat met beide benen op de grond en wij zijn wars van jargontaal. We zoeken primair de ondernemer op en proberen daar een maatje voor te zijn en dat gaat al heel lang erg goed."
 

Voor Elizabeth Ilik en Aristakes Jessayan bood de MeerBusiness Aspergeparty genoeg stof tot praten.
 
Center Parcs Zandvoort
Mijn goede vriend entertainer/pianist Aristakes Jessayan vertelde mij dat hij door MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma was uitgenodigd: "Sinds enkele jaren heb ik ook een mannen- en vrouwen modelijn onder het merk Charisma maar de modewereld is erg moeilijk want de concurrentie is groot."
De charmante Elizabeth Ilik, jurist bij JAN Accountants vertelde mij dat zij een juristenteam van vijf collega's aanstuurt: "Als ondernemer kunnen er juridische vraagstukken op je weg komen die soms veel tijd kosten. Of als je start, welke rechtsvorm kies je dan? Of hoe los je problemen met werknemers op en waar moeten (koop)overeenkomsten en algemene voorwaarden aan voldoen? Door vooraf heldere afspraken te maken en juridisch de juiste maatregelen te treffen, voorkom je problemen en win je kostbare tijd. Wij staan onze klanten met raad en daad terzijde."
Salesmanager Annemarie van den Berg van Center Parcs Zandvoort was ook aanwezig: "Ons park bestaat al ruim 25 jaar en ik ben voor de verkoop zowel voor het hotel als voor het park verantwoordelijk. Wij hebben zalen voor meetings en productpresentaties voor kleine en grote groepen en volgend jaar beginnen wij met een renovatie van ons complex. Zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven bieden wij vele interessante arrangementen."
 
 
Casper van Diemen geflankeerd door Annemarie van den Berg en Marilieke Elings (r): “Aspergeoogst is top inclusief de wijnen.”
 
 
Ook de charmante dames (v.l.n.r.) Angela van Dorssen, Judith Boltjer en Jennifer Peters genoten van de verse asperges.
 
'Mind your step'
Directeur Casper van Diemen van het gelijknamige communicatiebureau in Hillegom zei mij dat hij per 1 mei officemanager Willeke van Uden heeft aangetrokken: "Zij deed zo'n vijf jaar zeer bevlogen de public relations bij BARDO Hospice in Hoofddorp en maakt nu een nieuwe stap in haar carrière binnen ons bureau. Wij hebben een interessant klantenpakket met mooie projecten dus er liggen uitdagingen genoeg om te groeien."
Salesdirector van Crowne Plaza hotel Marilieke Elings zei mij dat de omzet van hotelreserveringen en zakelijke bijeenkomsten goed gaat: "Amsterdam is hot maar Hoofddorp pikt daar zondermeer een graantje van mee. Ik doe ook de sales voor het Holiday Inn in Amsterdam. De business begint al enige tijd aardig aan te trekken dus daar zijn wij blij mee. In Hoofddorp zijn veel hotels dus de concurrentie is groot maar wij bieden value for money zowel voor de particulier als voor de zakenwereld. 
Van Connecting Energy sprak ik met Angela van Dorssen: "Ik ben bedrijfskundige en als het doorgaat dan gaan wij in september voor MeerBusiness Haarlemmermeer/Schiphol de Circle of Connection introduceren waarbij wij ondernemers in elkaars netwerk laten investeren. Dus kennis uitwisselen, sparren en zaken met elkaar doen."
Wie op Schiphol bij de roltrappen 'Mind your step' hoort weet vanaf nu dat dit de stem is van Judith Boltjer, die 30 jaar geleden bij de luchthaven als informatrice begon: "Ja, dat klopt, ik deed toen de omroepberichten en ben gevraagd om ook andere mededelingen voor Schiphol in te spreken en ik doe dat ook voor andere opdrachtgevers. Maar ik werk bij VEBEGO op de luchthaven, die als facilitair bedrijf veel opdrachten daar uitvoert zoals security, schoonmaak enzovoorts. Mijn collega Jennifer Peters is verantwoordelijk voor de sales."
 
 
Kirsten Verhoef en Ingrid Arets (r): “Weer een mooie gelegenheid om succesvol te netwerken.”
 
Veiligheidsrapport 
De aspergeparty bracht weer een gezellige drukte van belang want het ondernemersgehalte uit Haarlemmermeer/Schiphol was groot. Ook Kirsten Verhoef en Ingrid Arets van Sylt Support waren aanwezig: "Onze specialiteit is om MKB-ondernemers en ZZP'ers te ondersteunen bij hun werkzaamheden waarvoor zij zelf niet de medewerkers hebben. Marketingsupport, grafische zaken, personele ondersteuning en dergelijke. Men kan ons flexibel inhuren, per dagdeel, wekelijks of maandelijks. Wij zijn in 2010 gestart en het gaat sinds dien uitstekend."
Van Longchamp Vermogensbeheer waren Marc en Gaby Langeveld aanwezig: "Ik heb enige tijd geleden mijn bedrijf verkocht en richt mij nu alleen nog op het beheer van mijn eigen vermogen. Vermogens van derden beheren heb ik vele jaren gedaan maar daar ben ik mee gestopt. Ik ben nu dagelijks zo'n twee uur voor mijzelf bezig en dat vind ik voldoende."
Zo ontmoette ik ook weer Peter Willems, veiligheidsexpert van CTSN, die ik vroeg naar het recente veiligheidsrapport over Nederland: "Als ik het projecteer op Haarlemmermeer dan steekt onze gemeente positief af ten opzichte van grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. In de hoofdstad zijn de criminaliteitscijfers veel te hoog." 
Wijnimporteur Jan Bart zorgde voor uitstekende witte wijnen die perfect smaakten bij de tongstrelende asperges. Kortom: het was weer feest bij MeerBusiness!
 
 
Marc en Gaby Langeveld: “Wij beheren nu alleen nog maar ons eigen vermogen.”
 
   
Peter Willems en Jan Bart (r) praten over security en mooie wijnen.
 
Foto's: Advance Photography

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief