Kortebaandraverij Hoofddorp 15 juli

Datum : 13-07-2017

 

 

Foto: Ton Hofstra
 

HOOFDDORP - Op zaterdagmiddag 15 juli draven er weer paarden met daarachter pikeur en sulky over de Kruisweg tussen de Johannes de Doperkerk en de rotonde bij De Beurs. De jaarlijkse kortebaandraverij is voor velen een evenement om naar uit te kijken. Paarden die als een bliksemschicht voorbij schieten, opspattend zand en een grote massa aanmoedigend en juichend publiek. De aantrekkingskracht is de combinatie van sportiviteit, vertier, gezelligheid en natuurlijk kunt u een weddenschap plaatsen bij de totalisatorwagen, halverwege het parcours en hotel De Beurs, al vanaf 1 euro, een niet onbelangrijk onderdeel van de draf- en rensport. In het programmaboekje, verkrijgbaar voor 2 euro bij de totalisatorwagen, is een voucher ter waarde van 2 euro bijgevoegd, waarmee gewed kan worden.

TERUG VAN WEGGEWEEST
De kortebaandraverij wordt dit jaar voor de zevende keer op rij in Hoofddorp gehouden. Maar de geschiedenis van de Hoofddorpse draverijen gaat terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Toen werd de kortebaan hier al regelmatig gereden, met de laatste editie ergens rond het jaar 1970, vertelt voorzitter Bob de Leeuw. Hij groeide op tussen de dravers, was zelf een aantal jaren leerling-pikeur en besloot vijf jaar geleden dat het hoog tijd was het kortebaandraven in Hoofddorp te laten terugkeren. In 2011 is de stichting KortebaanHoofddorp opgericht die het evenement sindsdien, met succes, nieuw leven inblaast.
De Leeuw: “Een kortebaandraverij is pure gezelligheid, een echt volksfeest. Als kind heb ik ze vaak meegemaakt en was het onderdeel van de Hoofddorpse feestweek.”

ZONDER SPONSORS GEEN KORTEBAAN
Vorig jaar is er voor gekozen om de VIP-tent voor sponsors en genodigden te verplaatsen naar de Joannes de Doperkerk, dit tot groot enthousiasme van onze sponsors en gasten die vanaf dit overdekte terras, op slechts enkele meters afstand van de baan, konden genieten van het schouwspel. Ook dit jaar zal de VIP-tent op dezelfde plaats worden neergezet. Bar Bistro Joseph zal ook dit jaar weer de catering van de hapjes voor haar rekening nemen, terwijl de barvrijwilligers achter de binnen- en buitenbar de gasten van de VIP-tent en de bezoekers van een drankje kunnen voorzien. Wij zullen er alles aan doen om het onze sponsors naar de zin te maken, want zonder hen is het onmogelijk om dit evenement te organiseren.

 
 www.kortebaan.com

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief