Interview Mustafa Tanriverdi

Geef mij maar Haarlemmermeer
Hij ziet er goed uitgerust uit maar ook een tikkeltje onwennig. Logisch: het is zijn eerste werkdag na een lange vakantie die maar liefst 7000 extra kilometers op de teller tikte. We gaan nader kennismaken met Mustafa Tanriverdi, ambassadeur van deze regio voor locatie-zoekende internationale bedrijven, daarnaast familieman en een enorme autofreak. Zijn kantoor, op de zesde etage van de ZuidToren, is van indrukwekkende afmetingen met een groots uitzicht over de Bedrijvenpark De Beukenhorst en verder. Glimlachend vertelt Mustafa dat hij zo goed kan zien wat er allemaal gebeurt in de regio.

René
Heel verdrietig natuurlijk. Of wonderen bestaan weet ik niet maar voor mij is René een voorbeeld van een wonder geweest, hij wist zijn ongelijke strijd zo lang vol te houden. Diep respect voor hem en mijn condoleances voor zijn familie en vrienden.

Job
Ik ben verantwoordelijk voor de internationale marketing en acquisitie van de regio Amsterdam. Officieel werk ik voor de gemeente Haarlemmermeer maar feitelijk werk ik voor de hele regio Amsterdam. Dus Amsterdam, Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer die onder de noemer ‘Amsterdam in Business’ nauw samenwerken. Mijn werk is het promoten van deze grootregio rondom Schiphol bij internationale bedrijven zodat zij zich hier gaan vestigen.

Invulling
We hebben zoveel te bieden. Dat laten we zien op internationale beurzen en tijdens reizen van bestuurders, ministeries en niet te vergeten het koningshuis. Maar een enthousiast plaatje schetsen met aanbevelingen en mooie cijfers is nooit voldoende. We bieden ook een volledig palet met diensten en services. Van het begeleiden van het vergunningentraject, het verzorgen van werving en selecties, het zoeken naar de beste locatie, het vinden van huizen tot en met de introducties op internationale scholen. Bij ons geen bureaucratie maar het in de watten leggen van A tot Z.

MeerBusiness
Zo’n 580 internationale bedrijven hebben zich hier inmiddels gevestigd. Regionale ondernemingen willen daar natuurlijk ook van profiteren en graag met hen in contact komen. Gelijk hebben ze. Het heeft daarom beslist mijn aandacht dat meer internationale bedrijven lid gaan worden van MeerBusiness. Daarnaast: die grote ondernemingen zijn zelf ook gebaat bij goede relaties met de buren en de omgeving. MeerBusiness is voor hen ook een machtig mooi platform.

Jeugd
De creatieve sector is heel groot in Amsterdam. Toch komen steeds meer jonge creatieve bedrijven deze kant op. Vanwege Schiphol maar ook door de andere bedrijven in deze regio. Daar ligt echt een kans voor MeerBusiness. Die jongere creatieve enthousiaste mensen binden aan MeerBusiness. Dat zal de club ook goed doen, al die energie.

Haarlemmermeer of Amsterdam?
Haarlemmermeer. Hier ligt mijn hart.

Nog een geheim?
Je ziet het niet meteen maar onder mijn ambtenaren verpakking klopt het jongenshart van een ondernemer. Ik zeg altijd: ik spreek Nederlands, Duits, Engels, Turks en de taal van de ondernemer.

Interview: Roel Heetman van X-Ray

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Flickr
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Foto's 13e MB Netwerk- en Haringparty 28 juni
&n...
Lees meer...
De 4 grootste misvattingen over BHV-trainingen
    ...
Lees meer...
De formule voor zorgeloos werkgeverschap
  ...
Lees meer...
Out of the box producten met de kracht van Dutch Design
...
Lees meer...
Kortebaandraverij Hoofddorp 15 juli
    ...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 07-09-2017
MeerLive
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
2e Intertraining Netwerk- en Mosselparty
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
NOVOTEL NEIGHBORHOOD DRINKS - TAKE OFF Music Event edition!
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
MB Circle of Connection 2017 - 2018 MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Lees meer...
Datum: 21-09-2017
MB Landgoed Olmenhorst 1e Netwerk event
Lees meer...
Datum: 25-09-2017
MB 2.0 Netwerken & Blenden bij De Wijnzaak
Lees meer...
Datum: 27-09-2017
MB Diner "A taste of Autumn
Lees meer...
Datum: 03-10-2017
The Guts Award 2017
Lees meer...
Datum: 17-10-2017
Haarlemmermeers Ondernemerscongres
Lees meer...
Datum: 17-10-2017
SalesDIVA Masterclass
Lees meer...
   
Meer agenda items