De zevende editie van het Lions Boksgala daverend succes

Datum : 25-04-2019

De zevende editie van het Lions Boksgala daverend succes

De Lions Brittenburg halen een recordbedrag van € 164.900,00  op voor de Dirk Kuyt Foundation en Xenia

Afgelopen zaterdag 6 april vond voor de zevende keer het Lions Boksgala plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Het inmiddels legendarische evenement haalt door middel van vijf boksgevechten geld op voor het goede doel. Dit keer was het de Dirk Kuyt Foundation (EUR 140.000,00) en Xenia Hospice (EUR 24.900,00) die in totaal € 164.900 in ontvangst mochten nemen. Alle deelnemende boksers zijn geen professionals, maar ondernemers uit de regio. Zij hebben de afgelopen 9 maanden, drie tot vijf keer per week bij Lucky Gym in Leiden getraind. Dedicated to the end hebben zij gebokst voor een mooi resultaat voor het goede doel en zichzelf.

 

'Let's get ready to rumble!'

Chique gedekte tafels gesitueerd rondom de plek wat de hoofdrol speelde deze avond: de boksring. Zanger Theodoor opende het gala met de hit “Let me entertain you”, wat direct de toon zette voor de avond. Technisch Directeur Arnold Vanderlyde vervolgde de opening met een indrukwekkende speech. Robbert Bannink was namens de Lions Brittenburg de presentator van de avond. Tussen de culinaire gerechten door vonden de gevechten plaatst.  Zoals een boksgala betaamt was daar de rode hoek en de blauwe hoek. Iedere bokser zette zichzelf in de ‘spotlights’ met een unieke opkomst en uiteraard ontbraken ook de Rondemissen niet. Blijven zitten tijdens de gevechten? Door de spanning van de wedstrijden was dat geen optie.

 

'Fighting Spirit'

 Om het niveau van de gevechten te waarborgen heeft oud-bokser en Olympisch brons winnaar Arnold Vanderlyde de rol van Technisch Directeur. De samenstelling van de gevechten zijn bepaald door selectie op gewicht en sterkte. De scheidsrechters zijn van de Nederlandse Boksbond, evenals de coaches. De jury is professioneel en natuurlijk was ook een medisch team met arts aanwezig. In lijn met de olympische regels, zijn de bokspartijen drie maal twee minuten. Voorzitter van het Lions Boksgala Hein de Jong vertelt over het traject wat de boksers de afgelopen maanden hebben afgelegd: 'Het is ook een mentaal proces, je moet leren incasseren, het individuele karakter van de persoon wordt daardoor uitvergroot. Bij boksen is dat in het kwadraat in vergelijk met andere sporten. En conditioneel is het heel zwaar. Iedereen komt sterker uit het proces en dat stimuleert ook anderen om deel te nemen aan het Boksgala. In lijn met het gedachtengoed van Arnold Vanderlyde draait het proces van de trainingen rondom de fighting spirit. Met hart en ziel je inzetten voor het goede doel'

 

Spectaculaire opbrengst

De boxing expert competion, de stille veiling met onder andere kunstwerken van 10 Noordwijkse kunstenaars, de live veiling door Veilingmeester JP en de verkoop van ‘tafels’ hebben voor het mooie resultaat gezorgd. De opbrengst van het Lions Boksgala 2019 komt ten goede aan de aanleg van een multifunctioneel outdoor sportfaciliteit voor 600 mensen met een beperking. Zij wonen verspreid in paviljoens in Woonzorgpark Willem van den Bergh te Noordwijk, onderdeel van ‘s Heeren Loo. In het nieuwe centrumgebouw, dat op dit moment gebouwd wordt, zullen al een zwembad en sporthal worden gerealiseerd. Door de spectaculaire opbrengst van het 7e Lions Boksgala zijn er nu ook de benodigde middelen voor de aanleg van het multifunctioneel sportveld buiten. Een prachtig project dat “De Dirk Kuyt Foundation” samen met Lionsclub ‘De Brittenburg’ en ’s Heeren Loo gaat realiseren. Een project waarbij verbinding tussen sporters met en zonder beperking centraal zal komen te staan. Komende jaren zullen betrokken partijen zich daarvoor blijven inzetten. Het Xenia hospice, het bekende Hospice uit Leiden dat speciaal voor jongeren is ingericht en al jarenlang partner van het Lions Boksgala is, besteedt de opbrengst aan het investeren in de faciliteiten. 
De zevende editie van het Lions Boksgala daverend succes
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief