Over wie jij MEER wilt weten - Waar is Arthur van Dijk gepassioneerd over?

Datum : 11-10-2022

Arthur van Dijk (1963), is sinds 1 januari 2019 commissaris van de Koning in Noord-Holland. Van Dijk studeerde straf- en fiscaalrecht op de Universiteit van Leiden. In het verleden was hij onder meer 10 jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer voor de VVD. Hij begon zijn loopbaan bij de FIOD en was in 2013-2019 voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Een ruimdenkend en communicatief sterk persoon die zich met enthousiasme voor de provincie inzet. Daarnaast heeft Arthur in de Raad van Advies van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol gezeten voor meer dan vijf jaar en is nog steeds betrokken bij ons platform. 

Maar welke passie schuilt er achter de Commissaris van de Koning Noord-Holland? 

Arthur van Dijk over zijn passie: BBQ’en

Ik heb vroeger in de keuken van een bejaardenhuis gewerkt toen er nog gewoon echt gekookt werd voor die mensen, verse producten, niet alleen maar ‘opwarmen’ zoals nu vaak het geval is.Van 15-jarig spoel knaapje werkte ik me op naar hulp kok en heb in die periode veel geleerd van de oudere horeca mensen die daar werkte, die hebben mij vooral het koken leren waarderen. ‘ Wanneer je eet met vrienden krijg je de mooiste gesprekken. De liefde die je in een lekkere maaltijd stopt krijg je gelijk terug.  Er zijn maar weinig banen waar je direct die waardering krijgt voor wat je doet of maakt.  Wanneer je kookt met passie, je een goed stukje vlees haalt of goeie duurzame producten gebruikt dan proeven mensen dat! (dat kan ook een verse pizza zijn die je zelf maakt) Het is fijn wanneer er vrienden op bezoek komen, je samen kunt zijn, lekker kunt genieten van het eten en een goed wijntje erbij, dat vind ik mooi. 

Over wie wil jij MEER weten? Geef jezelf, een collega of (zaken) partner op voor volgende maand. Het artikel en de foto’s worden gepubliceerd in onze nieuwsbrief die naar 8.500 ondernemers gaat in de regio en wordt gedeeld op onze Linkedin. Rubriek by Take A Picture, Anouschka Heil.   

Over wie jij MEER wilt weten - Waar is Arthur van Dijk gepassioneerd over?
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief