Hoofddorpse ondernemer creëert succesvol merk vanuit huis

Datum : 23-07-2017


 

Eric van Limpt, eigenaar van Icaelo
 
Hoofddorp, 15 juni 2017: Al ruim twee decennia lang werkzaam als goudsmid vanuit zijn eigen atelier aan huis, besloot Eric van Limpt vorig jaar een langgekoesterde droom na te jagen. In september heeft dit vorm gekregen met de lancering van zijn eigen sieradenlijn Icaelo. Nu, een jaar later, begint het harde werken zijn vruchten af te werpen. Het merk is inmiddels uitgegroeid tot een waar succes, “gewoon” vanuit huis. 

Eigen koers
Voor de opdrachten die Van Limpt krijgt als goudsmid, is hij dagelijks bezig om de emoties van zijn (internationale) klanten om te zetten in iets tastbaars. Met Icaelo wilde hij echter een andere kant op: “Het is een uitdaging om sieraden zo te maken dat ze perfect passen bij de opdrachtgever, de klant. Toch wil je ook graag je eigen ideeën en idealen uitwerken. Dat doe ik met deze sieradenlijn, waarbij ik me laat inspireren door de natuur.”

Out of the box, schaars en persoonlijk 
De sieradenlijn bestaat uit acht bijzondere items welke volgens Van Limpt bedoeld zijn voor mensen die out of the box kunnen denken: “Deze sieraden zijn verre van standaard. Niet alleen omdat ze anders zijn dan de sieraden die je bij de juwelier kunt vinden, maar ook omdat er van elk item maar maximaal 25 worden gemaakt. Daarna verdwijnt het model uit de collectie en komt er een nieuw sieraad voor de in plaats. Zo blijven de stukken waardevol. Wel kunnen de klanten het sieraad aanpassen naar persoonlijke smaak door bijvoorbeeld te kiezen voor ander materiaal of de voorkeur geven aan een andere kleur.” 

Nationaal en internationaal

Met deze sieradenlijn richt Van Limpt zich niet alleen op de nationale, maar ook op de internationale markt. De nationale klanten worden bediend vanuit zijn goed beveiligde atelier aan huis. Om de sieraden ook aan internationale klanten te kunnen verkopen, is de Hoofddorper druk bezig met het opbouwen van een retail netwerk: “Wanneer ik buitenlandse retailers aan me kan binden, heb ik een veel groter bereik. Dat is de volgende stap in het verder ontwikkelen van het merk Icaelo.”
 

 www.icaelo.nl
 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief