MeerBusiness ondernemers happen in Hollandse Nieuwe

Datum : 01-07-2018Liefst 1500 haringen vinden gretig aftrek

MeerBusiness ondernemers
happen in Hollandse NieuweHappen in de Nieuwe Haring door o.a. de sponsors BoekUwZending.com, Rabobank Haarlemmermeer/Schiphol en Claus Park Collection.
Staand vlnr: Wethouder Ap Reinders, VIP spreker Mathijs Bouman, Ondernemersprijswinnaar 2017 Rik Balder, Rick Claus, Rabobank Regio Schiphol Ron Leegwater, wethouder Adam Elzakalai, Gerco Tolsma, Leo Claus & Rabobank Regio Schiphol Mart Pfeiffer.Voor de 14e keer op rij vond de jaarlijkse MeerBusiness Haring & Netwerkparty plaats in alle ruimten van Claus Park Collection, dé multifunctionele evenementenlocatie in Haarlemmermeer. MB-gastheer/directeur Gerco Tolsma mocht meer dan 400 relaties ontvangen, ook van de hoofdsponsors Rabobank Haarl’meer/Schiphol, Claus en BoekUwZending.com. Laatstgenoemde had voor de tonnetjes haring gezorgd. Het werd een geweldige happening, zowel in de congreszaal als vooraf en daarna op de terrassen. Ook de VIP-party vooraf werd druk bezocht, zo constateerde ik in de wandelgangen.

Zakelijk Haarlemmermeer bruist


MB-directeur Gerco Tolsma met trendwatcher Lieke Lamb en evenementenorganisator Esther Bronkhorst (r).

De congreszaal was tot de laatste plaats bezet en dat stemde Gerco Tolsma tevreden: “Ondanks het prachtige zomerweer zijn onze businesspartners en sponsors toch gekomen en dat voelt goed. Een jaarlijks Haring en Netwerkevent zo pal voor de zomer blijkt nog steeds een uitstekend idee.” En trendwatcher Lieke Lamb: “Deze gemeente bruist van het aantal zakenlieden dat op zo’n MeerBusiness dag weer eens goed met elkaar netwerkt. Dat werkt inspirerend in een uiterst gezellige ambiance als hier.” En Esther Bronkhorst was in haar nopjes omdat dankzij haar bemiddeling de presentatie door Lieke Lamb zo goed werd ontvangen.

Ondernemersprijs 2018


“Iedere ondernemer moet inschrijven voor Ondernemersprijs 2018”, vinden (vlnr) Lex Vonk, Rik Balder en Camiel Lokkerbol (JAN Accountants).

IIk vroeg algemeen directeur Lex Vonk (AM Match) hoe het gaat met zijn bemiddeling om mensen met een ‘handicap’ in bedrijven te plaatsen: “Tot nu toe hielpen wij mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan werk en begeleiden we die maar we hebben nu met de gemeente Haarlemmermeer afgesproken dat we een ruimere invulling van het aantal mensen gaan realiseren ook voor het bedrijfsleven. We richten ons vooral op logistieke functies, detailhandel, zorg en onderwijs. Als jurylid voor de Ondernemersprijs 2018 raad ik trouwens iedere ondernemer aan om mee te doen want als je tot een van de vier finalisten behoort dan heb je eigenlijk de hoofdprijs al te pakken.”
Daar was Rik Balder van BoekUwZending.com het roerend mee eens: “Ik mocht afgelopen december met mijn vrouw Margreet de Ondernemersprijs 2017 in ontvangst nemen. Een enorme verrassing en een goede motivatie voor ons personeel. Wij hebben er niet alleen veel publiciteit door gekregen maar ook meer opdrachten. Weet je, onze stelregel is dat een van onze medewerkers na maximaal drie keer rinkelen de telefoon opneemt. Daarnaast beantwoorden wij na 5 minuten een email. Dat hoeft niet meteen een reactie te zijn op wat er gevraagd wordt maar om aan te geven dat een prospect door ons serieus wordt genomen. Weet je dat in 80 procent van de gevallen de opdracht gaat naar degene die als eerste heeft gereageerd?”


Nieuwe website SWDV advocaten


Advocaten Anna Paternotte en Christian Hartsuiker met PUUR Haarlemmermeer salesmanager Kitty Bakker (r).


Van het succesvolle advocatenkantoor SWDV sprak ik Anna Paternotte en Christian Hartsuiker: “Wij hebben het afgelopen jaar heel veel geïnvesteerd in ons nieuwe logo en de aanpassing van de website. Met name op de vernieuwde website krijgen we veel reacties en ook nieuwe klanten. De website was vijf jaar oud en die hebben we dus in een nieuw bijdetijds jasje gestoken. We zien dat veel mensen ook onze artikelen op de site lezen zodat we hun vragen daarover kunnen beantwoorden.”
Kitty Bakker was voor het eerst op een MeerBusiness event aanwezig: “Ik ben vanuit mijn consultancy praktijk bezig met een nieuw project: Puur Haarlemmermeer. Dat wordt een boekwerk waarin ondernemers hun verhalen kwijt kunnen over wat zij doen. Met het idee om andere ondernemers daarmee te inspireren. Ik ga het bedrijfsleven benaderen en het enthousiast maken om hier aan mee te doen. Ook de medewerking van de gemeente Haarlemmermeer is natuurlijk essentieel om hiervan een succes te maken. Het boek komt eerste week januari 2019 van de pers en wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie.”


Inschrijven Ondernemersprijs 2018


“Vandaag 2 topsprekers aangehoord,” aldus (vlnr) Thomas Hendriksen (ondernemer), wethouder Adam Elzakalai en Evert van Nass (Centrum voor Bedrijfsopvolging).

Wethouder economische zaken Adam Elzakalai wil graag in zijn functie na de gemeenteraadsverkiezingen terugkeren: “Ik beslis daar uiteraard niet over maar ik ben nu vier en een half jaar actief voor economische en luchtvaartzaken en hoop dat de VVD in de coalitie komt en wij wellicht weer twee wethouders mogen leveren. Belangrijk is overigens dat iedereen naar de stembus gaat. Ik ben dit jaar weer voorzitter van de Ondernemersprijs jury en roep iedere ondernemer op om zich in te schrijven want laten we eerlijk zijn: als finalist sta je in de Hall of Fame, toch?”
Ondernemer Thomas Hendriksen meldde mij nog even dat het aantal inschrijvingen voor de Gutts Award tot tevredenheid stemt en Evert van Nass (Centrum voor Bedrijfsopvolging) benadrukte nog dat hij een Stappenplan heeft om een (familie)bedrijf binnen één jaar te verkopen. Met name familiebedrijven hebben behoefte aan adviezen en ondersteuning.

Fraaie bolides en HMORE magazine


HMore-salesmanager Linda Bregman met Audi/VW-dealer Ton van der Horst en bedrijfsmakelaar Laurens Schenk (r).

Ton van der Horst van de A-Point Groep had met zijn staf enkele glanzende bolides bij de ingang gezet, zoals de Audi S3 hatchback en de fonkelnieuwe A7: “Ik heb Lexpoint verkocht en ben nu als vestigingsmanager verantwoordelijk voor ons bedrijf in Hoofddorp. Een andere functie uiteraard maar gelukkig nog steeds actief in de automotive branche. Wij verkopen niet alleen Audi en VW maar ook Seat en Skoda. Voor de laatste twee merken deden we tot voor kort alleen de service maar ze staan nu ook in onze showroom voor de verkoop.”
Bedrijfsmakelaar Laurens Schenk meldde mij met trots dat hij in Rotterdam een prachtig project aan het realiseren is: “Een groot complex voor Nippon Express aan de eerste Maasvlakte in Rotterdam van 100.000 vierkante meter verbouwing en in totaal 160.000 meter oppervlakte. Echt gigantisch. De eerste fase is bijna klaar en de volgende 30.000 meter uitbreiding gaat nu van start. Ook in Haarlemmermeer doen we het uitstekend met nieuwbouwprojecten en ook de transformatie van leegstaande kantoren naar hotels.”
Linda Bregman was ook voor het eerst bij MeerBusiness aanwezig: “Ik ben aangesteld bij het Business & Lifestyle magazine HMore als salesmanager en ga vandaag veel visitekaartjes verzamelen van ondernemers om daar nadien afspraken mee te maken om in het blad te adverteren en om te kijken of er interessante redactionele nieuwtjes uit te halen zijn.”

Nieuwe raadsleden op de lijst


Op de MeerBusiness Haringparty heel veel charmante dames, zoals (vlnr) Trudie van ‘t Hull, Sandra de Boer en Ilonka Ory.

Ik feliciteerde meteen maar Trudie van ’t Hull die als 8e op de kandidatenlijst van de VVD staat: “Ik werk in de zakelijke dienstverlening maar heb mij destijds aangemeld om na de komende raadsverkiezingen op 21 november, in de fractie te komen. Ik wilde al langere tijd iets voor deze gemeente betekenen en ik denk dat ik daar als politica iets mee kan doen. Het wordt een drukke tijd want na de zomer gaan we campagne voeren. Ik heb er veel zin in.”
Sandra de Beer (Take Five) was met haar echtgenoot Michel een van de vele bedrijven die een promotiestand hadden ingericht. Theatermaker Ilonka Ory: “Ik speel elke maand in het Slot in Heemstede. Vandaag ben ik hier gezellig aan het netwerken en om te zien of er nog mogelijke sponsors te werven zijn.”


Rabobank en Ride for the Roses


Rabobank Regio Schiphol is grote sponsor van Ride for the Roses, aldus communicatiemanager Ron Leegwater (links) en Mart Pfeiffer (algemeen directeur).

Uiteraard ontbrak de Rabobank Haarlemmermeer/Schiphol niet tijdens deze zonovergoten haringnetwerkdag. Algemeen directeur Mart Pfeiffer en communicatiemanager Ron Leegwater wisten veel aanwezigen te enthousiasmeren om aan dit fietsproject mee te doen: “Er is op 9 september een heuse kopgroep met o.a. burgemeester Onno Hoes, Birgit Otto (Schiphol), Angeline Kierkels (Meerlanden), Arthur van Dijk (TLN) en Rick Claus. De opbrengst is voor onderzoek naar hersenkanker. Bedrijfsteams kunnen meedoen maar ook particulieren.”

Citymarketing Haarlemmermeer


Ilknur Dönmez (hoofd economische zaken Haar’meer) (midden) zit op 9 september in de Kopgroep van Ride for the Roses.

Hoofd economische zaken Ilknur Dönmez spitste met name tijdens de voordracht van Lieke Lamb haar oren toen die het onderwerp Regiopromotie aankaartte: “Ja, wij gaan in het kader van Citymarketing daar het nodige aan doen en aanstaande woensdag is er in Spaarnwoude voor genodigden een speciale bijeenkomst over dit onderwerp. Ik ben inderdaad ook een van de kopgroep fietsers tijdens de Ride for the Roses.”

Leo Claus stopt bij Claus Park Collection


Jongere broer Rick Claus zet met o.a. neef Alexander Claus het bedrijf voort nu oudere broer Leo Claus (r) afscheid neemt.

Boegbeeld van veel Claus evenementen, Leo Claus, vertelde mij dat de onderneming 20 miljoen heeft geïnvesteerd in een nieuwe hoteltoren naast de huidige locatie: “Er komen 112 kamers bij zodat we op termijn over 260 kamers beschikken. Marriott Court Yard heeft wereldwijd 6500 hotels voor zakelijke en particuliere gasten. We hebben ook de Menshoeve gerestyled met een meetingroom en sportambiance voor workshops en we starten binnenkort met een Las Vegas noviteit voor onze bowlingbaan sportievelingen. Een mooi moment voor mij om de directie door een nieuwe generatie te laten voortbestaan. Zoon Alexander wordt mededirecteur samen met mijn jongere broer Rick.”


Foto’s: Advance Photography.

Abonneer op onze nieuwsbrief