Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
  • SHARE Meets: concreet aan de slag
  • Uitnodiging SHARE AWARD 2019
SHARE Meets: concreet aan de slag

 

Wethouder Ruigrok reikt 8e SHARE Award uit voor meest duurzame en innovatieve bedrijf

 

SHARE Meets: concreet aan de slag met Smart Cities, duurzame bedrijvenparken en woninginnovaties

SHARE Meets donderdag 10 oktober staat dit keer in het teken van Smart Cities, duurzame bedrijvenparken en woninginnovaties. Ook wordt de winnaar van de SHARE Award bekendgemaakt voor het meest innovatieve bedrijf in de regio Haarlemmermeer. De bijeenkomst vindt plaats in Pharos, de gezondste werkcommunity van Europa.

Lara van Druten is de laatste winnaar van de SHARE Award. Zij is directeur en oprichter van The Waste Transformers. Dit bedrijf heeft een wereldwijde impact met het omzetten van afval in energie. Van Amsterdam tot Colombia hebben hotels, havens en steden de mogelijkheid hun afval zelf om te zetten in schone energie. Wat de SHARE Award voor haar betekent, is een van de vragen van gespreksleider Ilknur Donmez (gemeente Haarlemmermeer).

Smart City
Door nieuwe technologieën slim in te zetten voor ‘stadse’ problemen zoals mobiliteit en de groeiende afvalstromen bouwt de gemeente Amsterdam aan een Smart City. Ger Baron (Chief Technology Officer gemeente Amsterdam) geeft inspirerende praktische voorbeelden over de successen en dilemma’s van het digitale domein. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Gezonde werkomgeving
Pharos wil de meest gezonde en energieopwekkende werkomgeving van Europa zijn. Daar zijn heel uiteenlopende zaken voor nodig. Denk aan een duurzame inrichting met natuurlijke materialen en kleuren, gezonde lucht, veel daglicht, aandacht voor goede voeding, zo min mogelijk afval (‘zero waste’) en programma’s voor het lichamelijk en de geestelijk welzijn van de werknemers. Xander Meijer en topchef Jonathan Karpathios verzorgen een rondleiding.

Verhaal van de polder
Het is de passie van gebiedsontwikkelaar AM om inspirerende en duurzame leefomgevingen te ontwikkelen. Peter Heuvelink (directeur AM Noordwest) gaat in op de wijk ZuiderHoeven die onderdeel uitmaakt van het project Zuidrand in Hoofddorp. De wijk in boerderijstijl is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke geschiedenis van de boerderijen en agrarische ensembles. De woningen zijn voorzien van een innovatief verwarmingssysteem dat een gasaansluiting overbodig maakt.

Duurzame bedrijvenparken
De 280 bedrijventerreinen zijn van groot belang voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. Ze zijn goed voor bijna 300.000 banen en € 30 miljard aan verdiensten per jaar. Bedrijven op diverse parken zijn gestart met het gezamenlijk inzetten op verduurzaming van de terreinen. Hoe werkt dat in de praktijk? Wie zijn de trekkers? Ed Nieuwenhuizen en Frans van der Beek (SADC Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen) vertellen hoe dat wordt aangepakt.

Uitreiking
De 8ste SHARE Award wordt uitgereikt door wethouder wethouder Marja Ruigrok (Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer). Het is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Bij de daaropvolgende netwerkborrel serveert topchef Jonathan Karpathios die ‘eerlijke’ onbespoten producten. Moderator van de bijeenkomst is IIknur Dönmez (gemeente Haarlemmermeer).

Aanmelden
De ontvangst van SHARE Meets is om 14.00 uur, de aanvang 14.30 uur en het einde is om 17.00 uur.

Aanmelden kan via: externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl
De toegang is gratis.


Wat is SHARE Meets?

De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC en Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

 
Uitnodiging SHARE AWARD 2019Graag nodigen we je uit voor de uitreiking van de SHARE AWARD 2019 op de 19e verdieping van Pharos Hoofddorp. Het programma staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen in de regio rondom spraakmakende cases en bedrijven. De SHARE AWARD wordt voor de achtste keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.


Programma

14.30 Ontvangst


15.00 Welkom door moderator IIknur Dönmez gemeente Haarlemmermeer.

Interview Lara van Druten, CEO en oprichter The Waste Transformers (winnaar SHARE AWARD 2017). Het bedrijf heeft wereldwijde impact met het omzetten van afval in energie. Van Colombia tot Amsterdam hebben hotels, havens en steden de mogelijkheid hun afval zelf om te zetten in schone energie.


15.25 Chief Technology Officer Ger Baron. De eerste CTO van gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor innovatie. Met zijn team werkt hij aan een Smart City die leefbaar én duurzaam is. Door nieuwe technologieën slim in te zetten voor stadse problemen zoals mobiliteit en de groeiende afvalstromen. Met inspirerende praktische voorbeelden over de successen en dilemma’s van het digitale domein. Welke stappen zijn nodig?


15.50 Rondleiding Pharos door Xander Meijer, de Nieuwe Draai en chef-kok Jonathan Karpathios. Pharos Hoofddorp transformeert tot de gezondste werkcommunity van Europa. De fysieke omgeving heeft grote invloed op het welzijn en functioneren van mensen. Hoe realiseer je een gezonde werkomgeving? Welke oplossingen zijn er in Pharos toegepast rondom 'Healthy Working, Healthy Food', biophilic design, zero waste, total energy, geluid en luchtkwaliteit?


16.30 Peter Heuvelink directeur AM Noordwest. ZuiderHoeven is onderdeel van het project Zuidrand in Hoofddorp. Het ontwerp in boerderijstijl is geïnspireerd op het verhaal van de polder en de rijke agrarische geschiedenis in Haarlemmermeer. Duurzaamheid speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling; een innovatief verwarmingssysteem maakt een gasaansluiting overbodig en zorgt voor een lage Energie Prestatie Coëfficiënt, de maat voor energiezuinigheid.


16.45 Ed Nieuwenhuizen en Frans van der Beek SADC Bedrijventerreinen zijn van groot belang voor Haarlemmermeer en Metropoolregio Amsterdam. De 280 bedrijventerreinen zijn goed voor bijna 300.000 banen en € 30 miljard aan verdiensten per jaar. Diverse bedrijvenparken zijn gestart met een traject waarin de bedrijven gezamenlijk inzetten op verduurzaming van de terreinen. Het zijn interessante praktijkvoorbeelden. Hoe spelen bedrijventerreinen concreet in op verduurzaming van de terreinen. Wie zijn de trekkers? Hoe hebben ze dat aangepakt?


17.00 Uitreiking SHARE AWARD 2019 door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer. De SHARE Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.


17.30 Netwerkborrel verzorgd door chef-kok Jonathan Karpathios.


Locatie

Pharos gebouw – 19e verdieping
Mercuriusplein 1, Hoofddorp (naast NS-station Hoofddorp).


Aanmelden
Laat ons weten of je komt via deze link. De toegang is gratis.
Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 10 oktober!


 
Lees meer
Agenda
02-10-2019 Kickoff bijeenkomst Alliantie Eenzaamheid Haarlemmermeer
03-10-2019 Invitation Masterclass: How to attract & retain foreign tech talent
03-10-2019 3e MB en CvB kennislunch
07-10-2019 28e MB Koken met ondernemers
09-10-2019 2e MB/HYATT Fall in love with Fall event
10-10-2019 2e MB Wijnreis 10 t/m 13 oktober
14-10-2019 Krediet Unie Haarlemmermeer eo OLV en Pitchavond
15-10-2019 H’meers Ondernemers congres
17-10-2019 2e Dollars & Diamonds event
19-10-2019 Go Wild! op het Slot in Heemstede
20-10-2019 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline dinsdag voorafgaand)
23-10-2019 MB bedrijfsbezoek Tekom (vertaalburo)
 
Volledige agenda

Founding partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen