Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • HemdvoorHem.nl verbind zijn naam aan nieuw event.
 • Nieuwe partner MeerBusiness Haarlemmermeer
 • Drinks & Bites bij Masami
 • 1e editie Haarlemmermeer On Stage
 • Zaai zoekt startende ondernemers
 • Unieke geschenken en kerstpakketten bij de Wijnzaak
 • MeerBusiness bedrijfsbezoek 3ICT 3 oktober
 • Bij voorspoed en bij ontslag
 • Ondernemer in de klas
 • 2e MB/HYATT Run Stairway to Heaven 3 november
 • 1e MB Academy "Focus op talent" kennislunch 5 november
 • MB Dineren met Ondernemers Hyatt Hotel 6 november
HemdvoorHem.nl verbind zijn naam aan nieuw event.

HemdvoorHem.nl heeft zijn naam verbonden aan het Kennis en Spijs Mix and Match event.

 

Dit event wordt in oktober voor de eerste keer door onder andere MeerBusiness en JCI Haarlemmermeer georganiseerd.
Als jong en innovatief bedrijf past HvH.nl precies bij de doelgroep die met dit event aangesproken wordt.

HvH.nl is dé online shop voor strijkvrije overhemden. Dit past goed bij de jonge, veelal mannelijke leden van JCI. Zij voelen zich helemaal thuis in de online wereld en hebben het druk door de combinatie van eigen bedrijf en gezin. Dan is online kunnen bestellen en niet hoeven te strijken een uitkomst.

Als genomineerde van de Ondernemersprijs van afgelopen jaar waren de contacten met HvH.nl en MeerBusiness al warm. Uit deze contacten is de samenwerking en naamgeving aan dit event ontstaan. JCI en MeerBusiness zijn trots dit event met HvH.nl haar members en partners aan te mogen bieden.

 


 
Aanmelden
Nieuwe partner MeerBusiness Haarlemmermeer

Dura Vermeer nieuwe partner bij MeerBusiness Haarlemmermeer.

 

 

www.duravermeer.nl

 
Drinks & Bites bij Masami

 
Lees meer
1e editie Haarlemmermeer On Stage


Een beroep kiezen is een zoekproces. Waar ben je goed in, waar word je blij van en welk beroep hoort daar bij? Zo’n 850 VMBO-leerlingen die meedoen aan de allereerste editie van Haarlemmermeer On Stage staan voor de keuze: welke sector en vervolgopleiding ga ik kiezen? Doen en beleven in de praktijk helpt hen enorm bij het maken van een keuze. Wilt u hen een inkijkje geven in de praktijk van uw beroep? Werk dan mee aan het VMBO Beroepenfeest en de Doe Dag. Een initiatief vóór Haarlemmermeer dóór Haarlemmermeer!!

Wat houdt meedoen in?
Tijdens het Beroepenfeest op 3 maart 2020 in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep houdt u korte gesprekken met leerlingen die geïnteresseerd zijn in uw beroep. Op de Doe Dag op 19 maart 2020 ontvangt u de leerlingen die er nog meer over willen weten op uw werkplek. U laat hen daar zien wat uw werk concreet inhoudt. Het aantal leerlingen en het tijdstip bepaalt u zelf. Wat krijgt u daarvoor terug?
• U maakt kennis met geïnteresseerde leerlingen met een frisse blik op uw praktijk.
• Tijdens de borrel na afloop van het Beroepenfeest legt u nieuwe contacten voor uw netwerk.
• U krijgt een vermelding op www.haarlemmermeeronstage.nl. Dit is een website die 850 jongeren en hun ouders bezoeken als voorbereiding op het Beroepenfeest.

Neemt u de uitnodiging aan?

U kunt zich opgeven via: http://www.haarlemmermeeronstage.nl
De organisatoren houden u per mail op de hoogte van het vervolg.
Voor meer informatie: Projectleider: Marlies de Back mail@haarlemmermeeronstage.nl


 
Zaai zoekt startende ondernemers


ZAAI Haarlemmermeer heeft, sinds de oprichting in 2015, inmiddels 59 startende ondernemers geholpen om succesvol te ondernemen door middel van coaching, masterclasses en intervisie. Het nieuwe coachtraject van Zaai start in januari 2020. Inschrijven kan nu.

In 2015 nam de gemeente Haarlemmermeer het initiatief om ZAAI Haarlemmermeer op te zetten. De gemeente zag het aantal Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers namelijk al jaren sterk stijgen. Echter, niet iedere startende ondernemer beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken. Daarom worden startende ondernemers met ZAAI geholpen om succesvol te groeien.


Het ZAAI-traject kent twee pijlers: groeien en verbinden. Tijdens het programma werken deelnemers aan hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching, intervisie en masterclasses. Daarnaast worden zij, tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten, verbonden aan andere lokale ondernemers.


Deelnemers van de afgelopen jaren hebben het ZAAI-coachtraject als zeer positief en leerzaam ervaren. Volgens hen heeft ZAAI onder andere in een groter netwerk, meer zichtbaarheid, grotere naamsbekendheid en meer klanten geresulteerd.


Zaai is bedoeld voor startende ondernemers of ZP’ers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en nog niet eerder een bedrijf hebben gehad. Om deel te mogen nemen moeten zij 0-3 jaar bezig zijn en moet de onderneming operationeel zijn en ingeschreven bij de KvK. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn om actief aan alle programmaonderdelen deel te nemen en de huiswerkopdrachten te maken.


Ben of ken jij startende ondernemers die voldoen aan bovenstaande criteria? Ga dan naar www.Zaaihaarlemmermeer.nl
Het aanmeldingsformulier en meer informatie zijn te vinden op de ZAAI-website.

 
Unieke geschenken en kerstpakketten bij de Wijnzaak

 

Het einde van het jaar is traditioneel een moment om je klanten en/of personeel te bedanken.
Goed samengewerkt, bedanken voor de inzet? Verras ze met een bijzonder eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Heb je al nagedacht over een origineel geschenk voor dit jaar? Wij denken graag met je mee!

Bij BedrukteFles.nl kun je terecht voor het maken van jouw eigen unieke fles. Deze kan je volledig in de look & feel van jouw bedrijf (laten) ontwerpen. Het ontwerp wordt gedrukt op een kunststof sleeve, die wij prachtig om de fles aanbrengen. Zo geef je een écht uniek relatiegeschenk met hoge reclamewaarde. Een geschenk dat niet zomaar in een kast verdwijnt of wordt vergeten, maar juist één die écht jouw merk uitstraalt!

• De fles heeft volledig de uitstraling van jouw bedrijf.
• Je bent volledig vrij in het ontwerp, wij leveren uitsluitend maatwerk
• Snelle levering, al mogelijk vanaf 50 flessen

In onze showroom kun je inspiratie opdoen en zelf je pakket samenstellen. Loop binnen of maak een afspraak via info@dewijnzaak.nl of tel: 023-5553175.

 
Lees meer
MeerBusiness bedrijfsbezoek 3ICT 3 oktober

Sinds 2 jaar zijn wij nauw betrokken bij de evenementen van Meerbusiness Haarlemmermeer & Schiphol. Mede door de persoonlijke aanpak van Gerco Tolsma en de mogelijkheden die er gecreerd worden om je als bedrijf goed te profileren, is er in de Haarlemmermeer een grotere naamsbekendheid van 3ICT ontstaan. Tevens kunnen wij hierdoor steeds weer mooie bedrijven aan ons binden met professionele, betrouwbare en flexibele oplossingen die wij bieden. Door deel te nemen aan de evenementen leer je de personen achter de bedrijven echt kennen. Prettige en langdurige relaties worden hier opgebouwd en onderhouden.

Een van de nieuwe evenementen dit jaar is het bedrijfsbezoek bij 3ICT. Er komen, op persoonlijke uitnodiging, verschillende Meerbusiness deelnemende bedrijven op bezoek. Onlangs hebben wij ons tweede bedrijfsbezoek gehad en is er een presentatie gegeven over wat doen wij, hoe doen wij dit en waarom een relatie kiest voor de diensten en of oplossingen van 3ICT.

Ook geven wij de mogelijkheid en tijd aan de aanwezige bedrijven om te vertellen wat zij doen. Hierdoor maken niet alleen wij een match met de gasten van de aanwezige bedrijven, maar proberen wij deze ook aan elkaar te linken. Na de presentatie hebben wij de aanwezige gasten ook laten zien wat er achter de schermen allemaal gebeurt tijdens een rondleiding door ons pand waarna er met een hapje en een drankje werd afgesloten.


Wat het bedrijfsbezoek voor ons erg aantrekkelijk maakt is dat het kleinschalig is en dat er meer tijd is om elkaar te leren kennen.Dit bedijfsbezoek was ook nog eens een speciaal evenement! De tweede editie van het InfoRegio magazine, zie www.inforegio.nl, werd gelanceerd tijdens het bedrijfsbezoek.
De bovenstaande foto is gemaakt door Martine Goulmy, zie www.GoulmyDesign.nl

 
KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER 3ICT.


 
Bij voorspoed en bij ontslag

Een werkrelatie is een beetje als een huwelijk. Je stapt er beiden vol overtuiging in en je hoopt alle twee op een lang en gelukkig werkleven. Toch kan een van beiden na een tijdje willen stoppen. Bijvoorbeeld omdat de ander niet aan de verwachtingen voldoet. Om een vechtscheiding te voorkomen is het daarom van belang vooraf goede afspraken te maken. Dat pleit voor Heerebout Advocatuur. Advocaten die contracten opstellen die ondernemers veel verdriet besparen. Maar ook als er geen afspraken zijn gemaakt is Heerebout het juiste adres. Want bij Heerebout Advocatuur kunnen ze niet tegen hun verlies.

 
Lees meer
Ondernemer in de klas

Op vrijdag 15 november is de landelijke dag van de ondernemer.

Dat is een mooie aanleiding om die dag ondernemers en het onderwijs in Haarlemmermeer bij elkaar brengen.

 Na de succesvolle 1e editie van 2018 nu voor de 2e maal:
Ondernemer in de klas

Gezocht: ondernemers en scholen!

We zijn hiervoor op zoek naar basisscholen en ondernemers die het leuk vinden om een korte gastles over ondernemen in onze polder te organiseren.

Opzet
Een lokale ondernemer komt voor een gastles van 15-20 minuten en vertelt de leerlingen iets over zijn of haar bedrijf en het ondernemerschap. Welke eigenschappen zijn nu eigenlijk belangrijk om ondernemer te kunnen zijn? En uiteraard beantwoord de ondernemer graag de vragen van alle leerlingen!

Zo slaan we een brug door een enthousiast ondernemersverhaal over te brengen aan leerlingen die vervolgens op deze wijze in een vroeg stadium kennis maken met het ondernemerschap.

Wanneer
Het gaat om een bijdrage in de ochtend van vrijdag 15 november tussen 9 en 11 uur.

De gastles kan in een klas of wellicht is het leuk om voor een paar klassen het praatje in een wat grotere ruimte zoals een aula te houden. Het project is met name interessant voor de bovenbouw leerlingen van de groepen 7 en 8.

Voor leerlingen is het een mooie laagdrempelige manier om een beeld te krijgen van ondernemers en hun vakgebied. Een ondernemer over zijn eerdere deelname: “Ik vind het belangrijk dat ondernemen wordt gestimuleerd bij kinderen op jonge leeftijd. Ik zie het zo: een gastles moet beleefd worden als een feestje. Ik ben enthousiast, dan worden de kinderen dat ook.”

Meedoen?!

Wilt u meedoen als school en een gastles laten verzorgen op vrijdag 15 november? Stuur dan een bericht naar d66hrlmeer@gmail.com t.a.v. Gerdien Knikker.


 
2e MB/HYATT Run Stairway to Heaven 3 november
 
Aanmelden
1e MB Academy "Focus op talent" kennislunch 5 november
 
Aanmelden
MB Dineren met Ondernemers Hyatt Hotel 6 november
 
Aanmelden
Agenda
20-10-2019 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline dinsdag voorafgaand)
23-10-2019 MB bedrijfsbezoek Tekom (vertaalburo)
23-10-2019 Drinks & Bites bij Masami
30-10-2019 1e Kennis en Spijs Mix en Match netwerk Editie
31-10-2019 1e MB / RFB Sales Acceleratie event
03-11-2019 2e MB/HYATT Run Stairway to Heaven
05-11-2019 1e MB Academy "Focus op talent" kennislunch
06-11-2019 MB Dineren met Ondernemers Hyatt Hotel
10-11-2019 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline dinsdag voorafgaand)
13-11-2019 MB Partnerdiner Radisson Blu Palace Hotel
15-11-2019 2e editie Ondernemer in de klas
 
Volledige agenda

Founding partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen