Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • Zaai zoekt startende ondernemers
 • MB Beaujolaisparty
 • Your Gift Card genomineerd voor Giftcard van het jaar 2019
 • Hijdra.com creëert de ideale werkomgeving
 • Sabina Reek nieuwe partner van KIEN OndernemersAdvies
 • Anders Kijken
 • Drie belangrijke items van Prinsjesdag
 • Als erfgenamen liever de hemel willen dan een hel
 • 13e MB Ondernemersgala
 • Blijven slapen na het Gala?
 • Fietsen voor de Dirk Kuyt Foundation bij Radisson Blu Palace Hotel
 • Open inloopspreekuur Re-integratie na kanker
 • Conferentie Duurzaam Ondernemen Aalsmeer
Zaai zoekt startende ondernemers


ZAAI Haarlemmermeer heeft, sinds de oprichting in 2015, inmiddels 59 startende ondernemers geholpen om succesvol te ondernemen door middel van coaching, masterclasses en intervisie. Het nieuwe coachtraject van Zaai start in januari 2020. Inschrijven kan nu.

In 2015 nam de gemeente Haarlemmermeer het initiatief om ZAAI Haarlemmermeer op te zetten. De gemeente zag het aantal Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers namelijk al jaren sterk stijgen. Echter, niet iedere startende ondernemer beschikt over de commerciële vaardigheden om zijn of haar bedrijf naamsbekendheid te geven en succesvol te maken. Daarom worden startende ondernemers met ZAAI geholpen om succesvol te groeien.


Het ZAAI-traject kent twee pijlers: groeien en verbinden. Tijdens het programma werken deelnemers aan hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching, intervisie en masterclasses. Daarnaast worden zij, tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten, verbonden aan andere lokale ondernemers.


Deelnemers van de afgelopen jaren hebben het ZAAI-coachtraject als zeer positief en leerzaam ervaren. Volgens hen heeft ZAAI onder andere in een groter netwerk, meer zichtbaarheid, grotere naamsbekendheid en meer klanten geresulteerd.
Zaai is bedoeld voor startende ondernemers of ZP’ers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en nog niet eerder een bedrijf hebben gehad. Om deel te mogen nemen moeten zij 0-3 jaar bezig zijn en moet de onderneming operationeel zijn en ingeschreven bij de KvK. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn om actief aan alle programmaonderdelen deel te nemen en de huiswerkopdrachten te maken.


Ben of ken jij startende ondernemers die voldoen aan bovenstaande criteria? Ga dan naar www.Zaaihaarlemmermeer.nl
Het aanmeldingsformulier en meer informatie zijn te vinden op de ZAAI-website.


 
MB Beaujolaisparty


Voor relaties en genodigden van CROP accountants en adviseurs, Hotel NH Schiphol Airport en MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

 
Aanmelden
Your Gift Card genomineerd voor Giftcard van het jaar 2019

Hoera! Onze YourGift Cadeaukaart is genomineerd voor Giftcard van het Jaar 2019 en daar zijn wij trots op! Om deze prijs daadwerkelijk binnen te slepen kunnen wij elke stem gebruiken.

Helpt u ons mee naar de overwinning? Breng nu uw stem uit via onderstaande link en maak ook nog eens kans op te gekke prijzen! Stemmen is mogelijk t/m 20 november.

1. Ga naar www.giftcardvanhetjaar.nl
2. Ga naar ‘stemmen’
3. Vink de categorie ‘online winkelen’ aan
4. Kies natuurlijk voor YourGift Cadeaukaart
5. Kies als overall favoriete giftcard ook voor YourGift Cadeaukaart
6. Rond de enquête af.

 
Stem nu
Hijdra.com creëert de ideale werkomgeving

Bij het inrichten van je kantoor spelen meerdere trends een rol. Denk alleen al aan de toename van het digitale werken. Ook de apparaten waar we mee werken zijn totaal anders dan een paar jaar geleden. Hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden om efficiënt te werken. Thuis, onderweg en op kantoor.

Kies voor in het kantoor voor efficiënte werkplekken met goede energievoorzieningen en kabelmanagement. Geef ruimte aan aanlandwerkplekken met daarnaast concentratieplekken, belplekken en informele ontmoetingsplekken.

Vaste werkplekken worden intensief gebruikt en daarom is het belangrijk dat het ook een gezonde werkplek is. Denk daarbij aan ergonomische verschillen tussen mensen en de mogelijkheden om afwisselend zittend en staand te werken.

Van reparatie tot circulaire economie, hijdra.com biedt praktische ondersteuning bij het behalen van doelstellingen duurzaamheid bedrijven. We richten daarvoor werkplekken in met duurzame producten en ondersteuning.

Wil je meer weten, of eens bij ons rondkijken? Neem contact met ons op en we ontvangen je in onze showroom: 0172-602261.

www.hijdra.com

 
Sabina Reek nieuwe partner van KIEN OndernemersAdvies

De Beeldredacteur – Michel ter Wolbeek.

 
Per 1 oktober 2019 is Sabina Reek aangesloten als partner van KIEN OndernemersAdvies. Sabina is belastingadviseur en bedrijfskundige, met veel ervaring en een gedegen trackrecord als adviseur voor het MKB en familiebedrijven.

KIEN is een adviesbureau dat ondernemers slimmer laat ondernemen, voornamelijk op de gebieden: strategische bedrijfsontwikkeling, herstructurering, fusie en overname en begeleiden van familiebedrijven. Met de komst van Sabina Reek versterkt KIEN haar positie in specifiek verkoop, overname en familiebedrijven. Zij zal zich vooral richten op financieel-economische en fiscale vraagstukken.

“De groeiende klantvraag maakte dat we ons team verder wilden versterken. Sabina kenden we uit een eerdere samenwerking. Zij past goed bij onze filosofie om dicht bij de klant te staan en een duidelijke visie mee te geven. We zijn heel blij met haar komst, omdat we nu nog beter in het hele proces van verkoop of overname kunnen adviseren en begeleiden. Sabina Reek is bovendien zelf afkomstig uit een familiebedrijf, dat vinden wij belangrijk en onze klanten heel prettig”, aldus Managing Partner Dennis van der Voort.

 
Lees meer
Anders Kijken

Kijken naar de omgeving Martijn Vis Rozen & Radijs
Martijn Vis runt, samen met zijn vrouw José, Rozen en Radijs. In 2014 is Martijn van het gangbaar telen van rozen overgestapt op biologisch telen. Dat is wel even iets anders dan gewoon telen, maar het brengt hem wél dichter bij zijn passie voor de natuur. Biologisch telen is boeiend en een echt avontuur. Martijn vertelt er graag en enthousiast over. Ga met hem mee op ontdekkingsreis in de kwekerij en laat de natuur je verbazen.


Beter kijken Wim Telgt Face Reading
Een gezicht laat zien wie iemand écht is. En Wim kan goed kijken, hij léést gezichten. Hij zegt 'Laat mij je gezicht zien en ik weet wie je bent'. Wim gaat vertellen waar hij naar kijkt als hij een gezicht 'leest' en welke informatie het hem geeft.
Kijk met Wim mee en wat zeker is, na vanavond is geen gezicht meer hetzelfde voor je. En als je goed kijkt naar een ander, zie je jezelf meteen ook beter!

Kijken en zien Mirjam Janse Transformational Coach en Healer
Mirjam Janse is helderwetend en helderhorend, en dat zet zij in bij haar werk. Zij vindt het heerlijk om mensen te laten zien dat ze veel meer kunnen zien dan ze zich realiseren.
Iedereen heeft met anderen mensen te maken, dus goed contact is waardevol. Als je dat contact nu kunt verbeteren door goed naar iemand te kijken, zou dat wel eens veel stress, onzekerheid en misvattingen kunnen schelen.
Cruyff zegt ze 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'. Mirjam zegt 'je gaat het pas zien als je goed kijkt'. Goed kijken is de weg naar binnen, naar bewust worden en werkelijk zien.


www.rozenenradijs.nl www.mirjamjanse.com www.wimtelgt.com


Rozen & Radijs
Aalsmeerderweg 938
2154 ME Burgerveen
info@rozenenradijs.nl
Tel. 0172-508387

 
Drie belangrijke items van Prinsjesdag

Het jaar 2019 schiet al op en vaak zijn de laatste maanden van het jaar reden om een aantal posten onder de loep te nemen. De punten die grote impact kunnen hebben zijn: de toekomstige box 3 rendement heffing, de rekening courant aandeelhouder en de wet arbeidsmarkt in balans.

De toekomstige box 3 heffing

Box 3 rendement heffing zoals voorgesteld vanaf 2022 gaat vooral impact hebben op de mensen die vermogen hebben in andere vorm dan een spaarrekening. We weten allemaal dat de spaarrekening weinig rendement oplevert. Erger nog het spook van de negatieve rente waart rond. Betalen over je spaartegoeden die gestald zijn bij de bank, het is niet iets om vrolijk van te worden. De spaarrekening wordt ontzien, maar niet de beleggingen of een pand dat verhuurd wordt in privé. Die worden zwaarder belast met een hoger fictief rendement. De schulden kunnen verder niet meer volledig gesaldeerd worden met de bezittingen. Dat kan veel geld kosten.

De rekening courant schuld boven de € 500.000

Dit brengt gelijk de rekening courant schuld in beeld van de aandeelhouder aan zijn BV. Een aandeelhouder die van zijn BV € 850.000 heeft geleend om panden in privé te kopen gaat dan boven de € 500.000 komen die het kabinet wil vrijstellen. Boven dit bedrag wordt het beschouwd als dividenduitkering. Dit wordt een kostbare zaak. Nog afgezien van de problematiek zoals eerder geschetst teweeg gaat brengen voor Box 3.

Actie is niet persé meteen noodzakelijk maar een goede inventarisatie wel en ook welke scenario’s mogelijk zijn om in de toekomst beslagen ten ijs te komen. Een goede adviseur denkt mee.

De Wet Arbeidsmarkt in Balans

De wet arbeidsmarkt in balans brengt in 2020 al veranderingen met zich mee. We gaan weer terug naar maximaal drie arbeidscontracten, voor maximaal 3 jaar en geen ketenopvolging als er een onderbreking is van 6 maanden. Er is geen overgangsrecht. Een contract dat eindigt na 1 januari 2020 valt in het nieuwe recht. Het verdient aanbeveling om de tijdelijke contracten te bekijken en te bepalen wanneer er nu wel een vast contract is en wanneer door de nieuwe wetgeving het toch tijdelijk is.

De transitievergoeding gaat in op dag 1 dat een werknemer in dienst is. De verhoogde opbouw na 10 jaar wordt afgeschaft. Transitievergoedingen zijn niet van toepassing bij beëindiging met wederzijds goedvinden, maar let wel op de bedenktermijn voor de werknemer (!).

Op woensdag 27 november zal Jacqueline Caro, arbeidsrechtadvocate bij Advocaten van Oranje een presentatie geven over de nieuwe regelingen en wat deze gaan betekenen voor jouw organisatie. Daarna geven Kees Tuip en Mariëtte Bos, fiscalisten bij Amolé BV een korte uitleg geven over de inhuur van zzp’ers en de werkkostenregeling.

De inloop is tussen 17.00 uur en 17.30 uur op het adres van Amolé, Binderij 7 K, 1185 ZH Amstelveen. Voor een broodje is gezorgd en een drankje. De presentatie duurt tot uiterlijk 19 uur en is gratis bij te wonen.

Mocht je hierbij aanwezig willen zijn dan graag aanmelden bij mariette@amole.nl.


 
Als erfgenamen liever de hemel willen dan een hel

Een dierbare is nog niet uitgezwaaid of de erfgenamen maken vaak al ruzie over de erfenis. Een testament dat wordt betwist. Familieleden die zich beroepen op toezeggingen of een broer of zus die alvast het hele huis leeg haalt. In zo’n geval heeft u een advocaat nodig die alles weet van erfrecht. Een echt specialisme. Dat pleit voor Heerebout Advocatuur. Advocaten die respect hebben voor alle emoties van de erfgenamen maar ook zorgen dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Zodat de betrokkenen kunnen rouwen in plaats dat de erfverdeling voor iedereen een hel wordt.
 
Lees meer
13e MB Ondernemersgala
 
Aanmelden
Blijven slapen na het Gala?
 
Open inloopspreekuur Re-integratie na kanker


Maandag 18 november van 14-16:30 uur is er een open inloopspreekuur re-integratie na kanker voor iedereen die hier meer informatie over zou willen krijgen.

 
Je bent ‘schoon’ verklaard. De medische deuren vallen achter je dicht. Je vrienden willen een feest geven, je collega’s en werkgever denken dat je weer 100% aan de slag kunt. “Niets is minder waar” zegt Annelies Osinga Coördinator Adamas Inloophuis. “Veel van onze gasten zeggen: “van buiten zie ik er gezond uit maar van binnen ben ik dat niet”. Ongeveer 65% van de mensen ervaart late gevolgen van kanker. Voorbeelden hiervan zijn een zeer laag energieniveau, relationele problemen, geheugenproblemen en verminderd lichamelijk functioneren. Dit soort klachten kunnen behoorlijk wat invloed hebben op je werk.

Inloopspreekuur Re-integratie na kanker
Sandrine Kwast van Weer in Regie is coach voor (ex)patiënten die te maken hebben met re-integratie. Tijdens dit spreekuur kun je al je vragen stellen rondom het terugkeren naar werk. Hoe kun je omgaan met je verminderde energie, hoe stem je dit af met collega’s, wat bespreek je wel of niet met je leidinggevende, wat te doen met loopbaantwijfels enz.
Locatie: Adamas Inloophuis, Eugenie Previnaireweg 61 Nieuw-Vennep
Datum: 18 november van 14-16:30 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: via mail@adamas-inloophuis of 0252-680233

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Adamas Inloophuis


 
Conferentie Duurzaam Ondernemen Aalsmeer

Op 15 november 2019, de Dag van de Ondernemer organiseert het MVO Platform Aalsmeer in samenwerking met Gemeente Aalsmeer de allereerste Conferentie Duurzaam Ondernemen in Aalsmeer. De Conferentie Duurzaam Ondernemen is er voor alle bestuurders van bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.

Laat je inspireren door Helga van Leur, die ondernemers als geen ander kan mee nemen in haar enthousiasme voor een betere wereld en hen kan laten zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst. En dat je daar plezier aan kunt beleven!

Kennis is kracht! Leer aan drie Kennistafels van toonaangevende duurzame Aalsmeerse koplopers, collega-ondernemers dus, hoe je je bedrijfsactiviteiten sociaal (People), ecologisch (Planet) en economisch (Profit) in balans kunt brengen en welke keuzes zij daarin hebben gemaakt. Grijp de kans om met hen te sparren over de lessen die jij er voor jouw bedrijf of organisatie uit kunt trekken.

Kortom: de Conferentie Duurzaam Ondernemen is dé gelegenheid om inspiratie en kennis te komen halen en brengen. En je aan te sluiten bij het lokale duurzame ondernemersnetwerk. Zodat we met vereende krachten kunnen werken aan toekomstbestendige bedrijven en vergroening van de Aalsmeerse economie.

Datum : vrijdag 15 november 2019, de Dag van de Ondernemer
Locatie : De Oude Veiling, Marktstraat 19 in Aalsmeer
Tijdstip : 13.00 uur – 17.00 uur met aansluitend netwerkborrel
Bijdrage in de kosten : € 25,- per persoon

 
Aanmelden
Agenda
13-11-2019 MB Partnerdiner Radisson Blu Palace Hotel
15-11-2019 2e editie Ondernemer in de klas
21-11-2019 MB Beaujolaisparty
21-11-2019 4e MB en CvB kennislunch
28-11-2019 Uitnodiging opening Shell Fokkerweg
01-12-2019 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline dinsdag voorafgaand)
 
Volledige agenda

Founding partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen