Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Op koers Op karakter
Op koers Op karakter

Op koers, op karakter- de cruciale samenhang die zorgt dat de organisatie in een flow komt

Wil je dat plannen echt van de grond komen? Zorg dan dat de koers en het karakter van je organisatie elkaar optimaal versterken. Sylvia Vrugt laat in haar boek Op koers op karakter zien hoe je dat doet.


In mijn adviespraktijk ervaren we het dagelijks. Opdrachtgevers komen met een specifieke vraag bij ons: help ons aan nieuwe producten, zorg dat onze medewerkers productiever en creatiever zijn, help ons ons verhaal te vertellen of nieuwe markten te bewerken. De vragen komen voort uit de wens om meer omzet en winst te maken. De oplossingen worden vaak gezocht in een model, een
instrument, een proces. Maar het effect valt in de praktijk nog wel eens tegen. Wij hebben ontdekt dat dit komt doordat veel organisaties het grotere geheel van hun bedrijf uit het oog verliezen. Ze stippelen eenmalig een koers uit die bovendien vaak onvoldoende aansluit bij het karakter van de organisatie. Ook gaan ze voorbij aan de wisselwerking tussen de verschillende kwaliteiten van de organisatie.

Elke dag is (g)een heidag

Elke bewuste of onbewuste keuze die je dagelijks maakt, heeft invloed op de andere onderdelen van de organisatie en op het realiseren van je doelen. Dus om succesvoller te zijn en te blijven, heb je niet één instrument nodig, maar een integrale aanpak die elke beslissing of actie in het grotere geheel plaatst. Dus niet één dag per jaar op de hei om de strategie te ontwikkelen, maar elke dag
werken aan het naleven van je strategie. Daarom zeggen we bij Seizoen Vijf; elke dag is een heidag.

Door alle keuzes in de context van de gehele organisatiedynamiek te plaatsen valt alles veel meer op zijn plek en wordt de aansturing soepeler. Beslissingen worden sneller en makkelijker genomen en worden door iedereen begrepen en gedragen.

Creëer een blijvende flow met acht samenhangende organisatiekwaliteiten

Na jarenlange ervaring met onze klanten besloten we die samenhang tussen de bedrijfskundige aspecten eens goed in kaart te brengen. We stortten ons op wetenschappelijke studies, seminars over ondernemerschap, publicaties van gerenommeerde adviseurs en artikelen met interviews van bestuurders van succesvolle bedrijven. We toetsten onze bevindingen bij bestuurders en adviseurs.

We kwamen tot een model met acht cruciale succesfactoren die elkaar beïnvloeden en versterken, zowel positief als negatief. En wanneer die acht organisatiekwaliteiten optimaal op elkaar zijn afgestemd, komen organisaties in een blijvende, positieve flow en worden ze sterk, wendbaar en betekenisvol voor alle betrokkenen.

Het boek Op koers op karakter

Aangemoedigd door enthousiaste reacties die we krijgen van organisaties die met ons model zijn gaan werken, hebben we onze bevindingen op papier gezet om ze beschikbaar te maken voor veel meer mensen. In het boek Op koers op karakter van krijg je handvatten om de koers en het karakter van je organisatie tot één consistent geheel te smeden. Met vele voorbeelden uit de praktijk, die illustreren wat een enorme boost het geeft als dit lukt. Succes en plezier gaan dan hand in hand. En dat gunnen we iedereen!

 

Klik hier voor de lancering van het boek!

 
Klik hier om het boek te bestellen.
Agenda
06-06-2021 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline woensdag voorafgaand)
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen