Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Schenk Makelaars sluit zich aan bij Circulair West
Schenk Makelaars sluit zich aan bij Circulair West

Schenk Makelaars sluit zich aan bij Circulair West
Onlangs heeft Schenk Makelaars zich aangesloten bij Circulair West en SDG Nederland,twee organisaties voor duurzame ontwikkelingsdoelen. Niet zo verwonderlijk, want duurzaamheid zit in het DNA van deze bedrijfsmakelaar. Het hele team gelooft in een circulaire samenleving en wil zich daar ook voor inzetten. Samen gaan ze voor een duurzaam succes.


De SDG (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn 17 doelstellingen om in 2030 van de wereld een betere plek te maken. De SDG zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De 17 SDG doelstellingen vormen voor de aangesloten bedrijven en instellingen een duurzaam kompas voor uitdagingen als bijvoorbeeld armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het idee achter de SDG doelstellingen is dat niemand, waar dan ook ter wereld, achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn om een betere toekomst op te bouwen. “Dat sprak ons enorm aan. Wij willen de lokale goede doelen die wij sinds jaar en dag al ondersteunen koppelen aan de doelen van de Verenigde Naties,” vertellen Halwest Rashid en Brigitte van Oostveen, die samen met het team van Schenk Makelaars deze duurzame uitdagingen aangaan.

Stok achter de deur

“Schenk Makelaars doet al veel op het gebied van duurzaamheid en het ondersteunen van lokaal ondernemerschap. Zo hebben bijvoorbeeld bij ons nieuwe kantoorpand Den Burgh Offices diverse maatregelen weten te realiseren, maar wij willen dit verder uitbreiden door meer bewustwording en betrokkenheid van het team. De SDG doelstellingen zullen hierbij erom helpen. Zo ondersteunen wij lokale ondernemers en initiatieven die wij vanaf nu kunnen koppelen aan de SDG doelstellingen. Maar het is nog niet echt gestructureerd en door hier de gemeenschappelijke taal van de SDG doelstelling aan te koppelen, kunnen we
onze doelen nog verder aanscherpen en duidelijker communiceren. Dat gaan wij samen met het team van Schenk Makelaars uitvoeren. Wij hebben onze ideeën op papier gezet en een presentatie gegeven aan het team. Zij moesten uit de 17 goede doelen er één uitkiezen die hen aansprak. Wij hebben inmiddels een aantal leuke en verrassende reacties ontvangen. Deze suggesties gaan wij nu verder uitwerken. We kunnen nu ook door de SDG doelstellingen veel beter samenwerkingen zoeken met lokale bedrijven en partners. Want alleen samen kunnen we het verschil maken in ons streven naar een duurzamere en betere wereld. Later dit jaar zullen wij ons ook gaan aansluiten bij de SDG van de Verenigde Naties. Daar zitten behoorlijk wat verplichtingen aan vast, maar dat is nou net die extra stok achter de deur.”
Schenk Makelaars is inmiddels ook vriend van Circulair West geworden. Deze stichting maakt zich met haar deelnemers sterk voor een economie die efficiënt omgaat met haar materiaalstromen, concurrerend is en duurzaam produceert binnen de natuurlijke grenzen van de aarde. Met elkaar werken deelnemers samen aan icoonprojecten, ontwikkelen
toepasbare kennis en bieden begeleiding aan voor circulaire productieprocessen,
-bedrijfsvoering, -producten en -diensten.

Over Schenk Makelaars
Schenk Makelaars is ruim 20 jaar actief als makelaar, taxateur en adviseur. Altijd voor bedrijfsmatig onroerend goed en altijd op de bekende no-nonsense manier. Met een compleet pakket aan diensten, de diverse specialisaties van de vastgoedexperts en alle benodigde accreditaties en certificaten staan wij voor u klaar. Onze service is professioneel, maar de aanpak is nuchter.
Persoonlijk zakendoen, dat is de kern van ons bedrijf. Zo zorgen wij ervoor dat u de beste service en adviezen krijgt. Omdat wij u kennen, weten wat u drijft en wat uw doelen en wensen zijn. Hoe we dat doen? Met onze mensen, vastgoedexperts met elk een ander specialisme. Een daarvan is uw vaste contactpersoon, maar de kennis en expertise van ons hele team staat tot uw beschikking.

 
Ga hier naar de site.
Agenda
31-05-2021 “Financiële mogelijkheden voor ondernemers Haarlemmermeer (tijdens de corona crisis)”.
06-06-2021 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline woensdag voorafgaand)
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen