Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • 18 oktober 29e Koken met Ondernemers
  • Check je merkbelofte
  • Bouwadviesbureau 4Building versterkt team
  • Ook als jurist denkt MEERgeregeld commercieel met u mee
  • Uitnodiging Opening Ondernemersplaats
  • UITNODIGING SHARE Meets Food
18 oktober 29e Koken met Ondernemers
 
18 oktober 29e Koken met Ondernemers
Check je merkbelofte

Sta je voor een belangrijke beslissing? Check of het klopt met je merkbelofte.

 

Ik spreek veel ondernemers en directeuren. En wat mij de laatste tijd opvalt is dat er veel vragen leven die gaan over hoe je iets moet inrichten of organiseren. Kan ik verschillende doelgroepen benaderen onder één merknaam? Moet ik mijn medewerkers exclusief inplannen per merk? Moet ik mijn medewerkers een beloning geven als zij een nieuwe collega aandragen? Moet ik een jong talent aannemen om mijn social media te managen? 

 

Het antwoord is even simpel als complex; alleen als het past bij je merk. Je merk staat ergens voor. En hoe duidelijker het is waar het merk voor staat, hoe beter. Klanten weten wat ze van je kunnen verwachten, kunnen je makkelijk aanbevelen aan anderen, kiezen bewust voor jou en zijn loyaler. Door alles wat je doet en zegt met elkaar in lijn te brengen, bevestig je als het ware voortdurend je merkbelofte. En daarmee maak je extreem duidelijk waar je merk voor staat. 

 

De truc is dan natuurlijk te weten waar jouw merk dan precies voor staat en dat heel precies te definiëren zodat iedereen in je bedrijf dat ook weet. Én daarnaar handelt. Nu zijn er over het formuleren van de merkidentiteit heel wat verschillende opvattingen. Voor Seizoen Vijf bestaat een merkidentiteit uit zes componenten: de visie op wat je doelgroep wil, de missie wat je voor die doelgroep wilt betekenen, de strategische pijlers hoe je dat gaat waarmaken, het gevoel wat je bij de doelgroep wilt oproepen, het dna wat maakt dat je dat ook kunt doen en tot slot de merkessentie waarin alles samenkomt. 

 

Seizoen Vijf kan je helpen met ofwel het aanscherpen van je merkidentiteit ofwel het toetsen of je doen en laten écht in lijn is met je merkidentiteit. We hebben hiervoor een leuke én doeltreffende methode ontwikkeld die we leden van MeerBusiness gratis aanbieden bij afname van het pakket “Fundering” < https://seizoenvijf.nl/visie-en-missie/ > waarmee je de eerste drie componenten van de merkidentiteit bepaalt.  

 

Wil je zelf aan de slag, bestel dan het boek Op koers op karakter, waarin staat beschreven hoe je dat doet. Het boek kost slechts € 24,95

https://www.managementboek.nl/boek/9789047014843/op-koers-op-karakter-sylvia-vrugt?affiliate=7492

 

 

 

 

 
Bouwadviesbureau 4Building versterkt team

Bouwadviesbureau 4Building versterkt team met twee senior adviseurs  

 

Jody ter Stege versterkt per 1 september de afdeling huisvestingsadvies als senior  huisvestingsadviseur en Steven Oosterling treedt per 1 september in dienst als senior adviseur  aanbesteden en contracteren. 

 

”Met deze twee ervaren adviseurs zijn wij in staat om organisaties nog beter en breder te helpen met hun huisvestingswensen, vastgoedvraagstukken en bouwprojecten.”, aldus Philip Wenneker,  partner en senior projectmanager bij 4Building.  

 

Jody ter Stege | Senior Huisvestingsadviseur bij 4Building

Jody ter Stege (35) heeft naast ruime ervaring en  expertise een prettige contactuele energie. Jody gaat  het team en onze opdrachtgevers ondersteunen bij  uitdagende huisvestingsvraagstukken.  

 

“Met Jody hebben we extra kennis en inzichten in huis en kunnen we onze bestaande concepten en werkwijze verder optimaliseren. Zo blijven we scherp, actueel en  verfrissend wat belangrijke krachten zijn voor gedegen  huisvestingsadvies. Van harte welkom Jody!”, aldus Bas  van Eijndhoven, partner en senior huisvestingsadviseur bij 4Building. 

 

 Steven Oosterling| Senior Adviseur Aanbesteden Contracteren bij 4Building

Steven Oosterling (42) heeft zijn sporen in het vakgebied verdiend als het brein achter verschillende bouw organisatieadviezen en aanbestedingstrajecten. Naast het  dagelijks vertegenwoordigen van klanten werkt Steven  aan de kennisontwikkeling van het vakgebied door het  ontwikkelen en faciliteren van cursussen.  

 

“We zijn blij dat Steven ons team komt versterken. Naast  de zorg voor onze opdrachtgevers, gaat hij vanuit zijn rol  in het management team de afdeling Aanbesteden en  Contracteren verder ontwikkelen. Een belangrijke dienst  als onderdeel van integraal projectmanagement.”, aldus Philip Wenneker, partner en senior projectmanager bij 4Building. 

 

Over 4Building

4Building is een onafhankelijk advies- en managementbureau op het gebied van huisvesting,  vastgoed en bouwprojecten. Met ruim 20 betrokken projectmanagers en adviseurs zorgt 4Building voor resultaat door verbinding, sturing en een gestructureerd ontwerp- en bouwproces.  Het team van 4Building begeleidt voornamelijk complexe private en publieke utiliteitsprojecten,  zoals kantoren, sportcentra, ziekenhuizen, hotels, onderwijsgebouwen etc. En werkt voor  opdrachtgevers als Corendon, Erasmus Universiteit, Holland Casino, ASML, Schiphol en UMC  Utrecht. Voor meer informatie over 4Building, ga naar www.4building.nl.  

 

 
Ook als jurist denkt MEERgeregeld commercieel met u mee

Het leuke van mijn vak is dat ik vragen op juridisch vlak vaak gemakkelijk kan uitleggen en kan oplossen voor ondernemers. Zodat zij weer kunnen ondernemen.

Neem bijvoorbeeld die onderneemster die vast zat aan een contract met een leverancier dat haar tegenviel, maar ze had nog een termijn van bijna twee jaar, a 500 euro per maand. Ze kon er niet tussenuit – vond zij – omdat er geen bijzondere reden was, zoals wanprestatie of zo. De productlijn van de leverancier paste gewoon niet meer in haar business model, dat inmiddels was gericht op een ander marktsegment.  We hebben eerst samen onderzocht of ze de leverancier een aantrekkelijk alternatief konden bieden – andere producten of dienstverlening, alleen of samen met een andere partij - of dat ze een afkoopsom zou aanbieden; toen heeft zij een gesprek aangeknoopt met de leverancier en uiteindelijk er is een nieuw contract gesloten waar beide partijen een goed gevoel over hebben. Er bleek veel meer mogelijk dan ze dacht. Ook als jurist denk ik commercieel met u mee!

bvl@meergeregeld.nl

www.meergeregeld.nl

 

 
Uitnodiging Opening Ondernemersplaats
 
UITNODIGING SHARE Meets Food


 

Landgoed De Olmenhorst 

Woensdag 6 oktober 2021

14.00-17.00 uur  

 

Graag nodigen we u uit voor SHARE Meets en de uitreiking van de SHARE AWARD 2021. Het programma is weer een live bijeenkomst en staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en spraakmakende cases en bedrijven. De SHARE AWARD wordt voor de tiende keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren.

 

Programma

13.30  14.00  Ontvangst

Welkom door moderator Ilknur Donmez, Metropool Regio Amsterdam. 

 

14.05 Florian de Clercq,vijfde generatie eigenaar van landgoed de Olmenhorst, vertelt over duurzame kansen en de noodzaak van goed rentmeesterschap en biologische landbouw. Hoe kunnen boer en natuur harmonieus samenwerken met oog voor toekomstige generaties? De Olmenhorst is het ruim 165 jaar oude authentieke landgoed in Lisserbroek en al sinds de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder privébezit van de familie de Clercq. Het familiebedrijf werkt volgens de biologische principes van Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid. Een mooie ontwikkeling want behalve voedsel levert het telen van biologisch lokaal eten in de regio nog veel meer voordelen op. Denk aan meer groen en ruimte voor overvloedig regenwater. Aan beweging, gezonde voeding, saamhorigheid en werkgelegenheid. Aan minder afval en minder kilometers. En de korte keten zorgt voor een betere relatie tussen burger en boer. Waar liggen kansen om elkaar te versterken?

 

14.35 Marjolein Brasz, managing director van Foodvalley NL over hoe we de transitie van een duurzaam voedselsysteem in een stroomversnelling kunnen brengen. In 2050 moet ons voedselsysteem voedselzekerheid bieden aan tien miljard mensen wereldwijd. Gezond, lekker, betaalbaar en duurzaam eten, geproduceerd met respect voor dier en onze planeet. Het is een grote uitdaging, maar wel haalbaar als we onze krachten bundelen en samen de toekomst van voedsel vormgeven. Nederland is fantastisch voorgesorteerd om wereldwijd bij te dragen aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. We hebben veel ervaring, kennis en een goede reputatie. En omdat we in ons land bij uitstek in staat zijn om over sectoren en waardeketens heen te werken is onze innovatieve slagkracht enorm. Het is nu zaak om deze collectieve kracht samen in te zetten en daarmee de transitie in een stroomversnelling te brengen want het voedselsysteem is van iedereen. Hoe gaan we dat doen?

 

15.05 Mike Boks (Business Manager Food & Beverage manager) en Martijn Horsman (Strategisch adviseur Duurzaamheid) over Zero Waste op Schiphol. In Nederland wordt jaarlijks 2 miljard kilo voedsel verspild (1.649-2.568 kiloton). Dat gebeurt in de hele keten: van boer tot bord en van lopende band tot restaurant. Op Schiphol wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van verschillende processen op de luchthaven. Met 67.000 werknemers en doorgaans miljoenen passagiers is het gebied een stad op zich. De afgelopen periode is bij uitstek een moment geweest om de duurzame ambities verder vorm te geven. Schiphol zet in op zero emissie en zero waste in 2030. Voor het managen van restafvalstromen werkt Schiphol samen met partners. Welke stappen zijn al gezet? Wat is de meerwaarde? En ook de oproep aan het SHARE netwerk: Welke nieuwe kansen voor samenwerking met partners zijn mogelijk?

 

15.35 Uitreiking tiende SHARE AWARD 2021 door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer.

 

16.00 Korte rondleiding op het landgoed en netwerkborrel met streekprodukten.

 

17.00 Einde. 

 

Locatie

Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481 in Lisserbroek.

 

Aanmelden

Wilt u ons laten weten of u komt via deze link. De toegang is gratis.                                       

Reageer snel want het aantal plaatsen is beperkt. 

 

Graag tot ziens tijdens SHARE Meets op 6 oktober!

 

Met vriendelijke groet,

Founders SHARE Haarlemmermeer

Marja Ruigrok Gemeente Haarlemmermeer

Denise Pronk Royal Schiphol Group

Alexander Scholtes Royal Schiphol Group

Age Vermeer Dura Vermeer

Adelbert de Vreese Dura Vermeer

Mart Pfeiffer Rabobank Metropoolregio Amsterdam

Danielle Strating-Geijteman Rabobank Metropoolregio Amsterdam

Jozien van der Wal SADC

Laurens Schenk Schenk Makelaars

 

 

 
Agenda
14-09-2021 Mosselborrel
03-10-2021 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline woensdag voorafgaand)
04-10-2021 Lancering nr. 3 www.Inforegio.nl
04-10-2021 Fall in love with fall dinner
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen