Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Compra bestaat 25 jaar!
  • Provincies Noord- en Zuid-Holland bundelen krachten met ondernemersinitiatief Circulair West
  • Startende ondernemers gezocht voor ZAAI coachtraject 2022
  • Vernieuwde site De Wijnzaak
  • De NOW-regeling stopt per 1 oktober! Afscheid nemen van medewerkers?
Compra bestaat 25 jaar!

 

Wist je dat Compra 25 jaar geleden begonnen is met het geven van advies aan ondernemers over internet. Een jaar later werden wij registrar van het .nl-domein. Wat ook direct de start was van onze internetdiensten. 

 

Vandaag de dag houden wij ons nog steeds bezig met domeinen en websites. Met onze eigen website builder onepage.website kunnen ondernemers wereldwijd snel, simpel en goedkoop hun eigen website maken en onderhouden. 

 

Dit jaar bestaat Compra 25 jaar en dat moet uiteraard grootst gevierd worden. De hele maand september 2021 vieren wij dat!  

 

Maak dan kans op een gratis website!

 

Wij zijn jarig en dat vieren wij graag deze maand. Bestel nu een website en krijg 25% korting op de prijs van 250,-. Daarnaast geven wij voor elke 10e domeinregistratie een website GRATIS weg. 

 

25% korting!

 

Ga naar https://onepage.website/webdesign en bestel daar een website van 250,- en maak gebruik van de actiecode COMPRA25 voor de 25% korting. 

 

Gratis website!

 

Maak kans op een gratis website. Bestel een domein bij ons via https://compra.nl/domeinnamen en elke 10e domein registratie krijgt een website ter waarde van 250,-. Als je ooit vragen hebt, ben ik er om je te helpen.

 

Cheers,

Henny Rietkerk

h.rietkerk@compra.nl

compra.nl

Bel of app 071-3410161

 
Provincies Noord- en Zuid-Holland bundelen krachten met ondernemersinitiatief Circulair West

 

De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland verbinden zich de komende drie jaar als vriend aan stichting Circulair West. Circulair West is opgericht door een groep ondernemers met een gezamenlijk doel: het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Door de nieuwe samenwerking kunnen de provincies en de aangesloten ondernemers kennis en expertise over circulair ondernemen delen, de netwerken aan elkaar verbinden en waar mogelijk samenwerken in concrete circulaire projecten.

 

Leon van Ast, aanjager en kwartiermaker van de stichting Circulair West, is blij met de ontwikkeling: “De deelname van beide provinciën geeft ons nog meer motivatie om van bedrijven in West-Nederland circulaire koplopers te maken. Door de handen ineen te slaan gaan we sneller op weg naar nieuwe circulaire ecosystemen die ondernemers helpen en ondersteunen om toekomstbestendig en toekomstwaardig te zijn en blijven.” 

 

Stichting Circulair West

Circulair West laat door concrete projecten zien waar de kansen en mogelijkheden van circulair ondernemen liggen, maar ook wat knelpunten zijn en waar nog meer kennis en innovatie nodig is. De stichting is vorig jaar opgericht door een zestal bedrijven uit de Duin- en Bollenstreek (AW Groep, De Beelen Groep, HOEK, Ouwehand Bouw, Meerlanden en Timpaan). Inmiddels is deze hechte groep aangevuld met een twintigtal bedrijven, instellingen en meerdere gemeenten.

 

Circulair in 2050

 Het steunen van de stichting draagt bij aan de doelen van beide provincies om in 2050 volledig circulair en klimaatneutraal te zijn. In een circulaire economie wordt efficiënt omgegaan met grondstoffen en wordt er duurzaam geproduceerd en geconsumeerd binnen de grenzen van onze aarde. Denk hierbij aan het omzetten van afval tot grondstof en het reduceren van CO2-uitstoot. 

 

Gedeputeerde Zita Pels (Noord-Holland): “Er is maar één economie met toekomst, en dat is een circulaire economie. En dat kunnen wij als overheden niet bereiken door op onze eilandjes te blijven zitten. Ondernemers zijn een belangrijke sleutel in deze transitie en regionale samenwerking ook.  Bij Circulair West komen beide samen. De kennis die zij vergaren op het gebied van circulair ondernemen door te dóen, samen met bedrijven uit de regio, is goud waard.”

 

Gedeputeerde Meindert Stolk (Zuid-Holland): “In Zuid-Holland weten ondernemers die zich bezig houden met circulaire oplossingen elkaar al steeds beter te vinden. Dankzij Circulair West gaat dat gemakkelijker én over de provinciegrenzen heen. Ook als provincies kunnen we daarvan leren: waar lopen ze tegenaan, waar liggen kansen? Ik hoop dat het mooie nieuwe samenwerkingen oplevert; tussen ondernemers, maar ook met onderzoekers en andere overheden. Want we moeten het samen doen.”

 
Startende ondernemers gezocht voor ZAAI coachtraject 2022

ZAAI Haarlemmermeer: Zaaien – Groeien – Oogsten

 

Ieder jaar biedt gemeente Haarlemmermeer 20 startende ondernemers de kans om mee te doen aan het ZAAI coachtraject. Met dit programma worden startende ondernemers en ZP‘ers geholpen in hun persoonlijke en zakelijke groei waardoor ze succesvoller kunnen ondernemen. Het nieuwe coachtraject van ZAAI start in januari 2022 en is gratis. Inschrijven kan nu. 

 

Het aantal Zelfstandige Professionals (ZP’ers) en startende ondernemers in Haarlemmermeer is in de afgelopen jaren flink gestegen. In maart vorig jaar telde onze gemeente meer dan 8.100 ZP’ers. Niet al die mensen lukt het even goed om hun eigen bedrijf de nodige naamsbekendheid te geven en succesvol te maken. Om hen te helpen is in 2015 ZAAI Haarlemmermeer opgezet. Sindsdien hebben al meer dan 130 ondernemers het coachtraject gevolgd. 

 

Wethouder Johan Rip (Economie & Ondernemerschap) “Met ZAAI Haarlemmermeer helpen we startende ondernemers om hun bedrijf succesvoller te maken en hun netwerk binnen ondernemend Haarlemmermeer te vergroten. Er is plek voor ondernemers van alle leeftijden en uit alle branches. Of je nu schoonheidsspecialist of coach bent, evenementen organiseert of pakketten verscheept. Elke starter is welkom. Schrijf je dus nu in en zet de volgende stap op weg naar succes!” 

 

Wat houdt het ZAAI-coachtraject in?

 Het ZAAI-traject richt zich op groeien en verbinden. Tijdens het programma werken de deelnemers aan hun zakelijke en persoonlijke groei. Het coachtraject bestaat uit de volgende elementen:

•   Individuele coaching sessies 

•   Masterclasses

•   Intervisie tussen ZAAI-deelnemers onderling

• Meerder netwerkbijeenkomsten voor zowel ZAAI-deelnemers als lokale ondernemers 

 

Voor wie is ZAAI bedoeld?

ZAAI is bedoeld voor startende ondernemers of ZP’ers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer en niet langer dan drie jaar bezig zijn met ondernemen. Het bedrijf moet ingeschreven staan bij de KvK, operationeel zijn en klanten en omzet behalen. 

 

Eigen inzet

Deelname aan ZAAI is kosteloos maar niet vrijblijvend. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zichzelf verder willen ontwikkelen als ondernemer en dat ze de nodige inzet tonen. Daarom moeten ze bereid zijn om actief deel te nemen aan alle programmaonderdelen en de huiswerkopdrachten maken. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. 

 

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich t/m 1 december a.s. aanmelden voor het ZAAI Coachtraject 2022 via het aanmeldingsformulier op de ZAAI-website: https://zaaihaarlemmermeer.nl/coachtraject-zaai-haarlemmermeer/. Na de sluiting van de inschrijving wordt een voorselectie gemaakt. De geselecteerde kandidaten worden in december uitgenodigd om een elevator pitch te houden.

 

ZAAI 2022 gaat in januari van start. ZAAI Haarlemmermeer is een samenwerkingsverband van de gemeente Haarlemmermeer, Rabobank Schipholregio, MKB Haarlemmermeer-Schiphol, Haarlemmermeers Ondernemersplatform (HOP), ZP-NET, MeerBusiness, Digna Development, Create Communicatie en Conn-X-e. 

 

 
Vernieuwde site De Wijnzaak

Vernieuwde site De Wijnzaak Relatiegeschenken

Ben je op zoek naar een passend geschenk om het personeel te bedanken voor hun inzet? Wil jij trouwe relaties laten weten hoe belangrijk zij voor jou zijn? Neem dan snel een kijkje op onze geheel vernieuwde website voor relatiegeschenken,  https://dewijnzaak-relatiegeschenken.nl/

Wij maken het hele jaar door pakketten voor allerlei gelegenheden, voor thuiswerkers, ‘vrijmibo borrels’, Pasen, Zomer en uiteraard ook in de komende periode voor de Sinterklaas- en kersttijd. Een breed aanbod van originele cadeau- en kerstpakketten in een brede prijsrange. 

 

Maatwerk en advies

Heb jij liever maatwerk of wil jij grotere aantallen bestellen, dan kan dat natuurlijk ook. Uiteraard kan je ook bij ons terecht voor persoonlijk advies en offertes op maat. 

 

De Wijnzaak ontzorgt

 Wil jij je relatiegeschenken bezorgd hebben op verschillende adressen? Ook dit kunnen wij voor jou verzorgen. Het enige wat je hoeft te doen is aanleveren van een adressenbestand. Wij verzenden ze voor je, indien gewenst gepersonaliseerd,  als cadeau binnen Nederland maar ook daarbuiten.

 

 
De NOW-regeling stopt per 1 oktober! Afscheid nemen van medewerkers?

Moet jouw bedrijf als gevolg van de coronaperiode afscheid nemen van werknemers? Het Regionaal Werkcentrum (initiatief van gemeenten, UWV en sociale partners) ondersteunt kleine en grote(re) werkgevers bij deze personeelsvraagstukken. Alle service die wij bieden is kosteloos.

 

Als je afscheid moet nemen van medewerkers, en je verwijst ze door naar het Regionaal Werkcentrum, dan worden deze medewerkers door het Regionaal Werkcentrum geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Ze krijgen loopbaanadvies en soms is ook omscholing mogelijk. Ook dit is kosteloos. 

 

Wanneer je je als werkgever meldt bij het Regionaal Werkcentrum gaat één van onze accountmanagers direct met je in gesprek. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we jou als werkgever daarbij kunnen ondersteunen. Dat is altijd maatwerk. Lees meer...  https://grootamsterdamwerktdoor.nl/2021/09/09/de-now-regeling-stopt-per-1-oktober-a-s-wat-betekent-dat-voor-jou-als-werkgever/

 

 
Agenda
03-10-2021 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline woensdag voorafgaand)
04-10-2021 Lancering nr. 3 www.Inforegio.nl
04-10-2021 Fall in love with fall dinner
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen