Sterk programma TAKE OFF Music Event

Datum : 09-04-2019

TAKE OFF Music Event

Het TAKE OFF Music Event (24, 25 en 26 mei) heeft een gevarieerd aanbod van bands in allerlei genres, er zijn masterclasses, op zondag is weer een oecumenische jazzy kerkdienst, er zijn drie topconcerten en voor zaterdag staat een prachtig Corendon International Big Band Competition op het programma. Op twee topconcerten na is alles gratis toegankelijk.

 

Corendon International Big Band Competition

Vijftien bigbands uit zes Europese landen treden zaterdag 25 mei ’s middags en ’s avonds op drie podia in twee klassen tegen elkaar in het krijt. Vanouds is dit een zeer geanimeerd programmaonderdeel. En als je ergens kunt zeggen dat muziek verbroedert dan is het wel tijdens dat concours.

 

Topconcerten

Het Metropole Orkest is in diverse bezettingen meermalen van de partij geweest. Dit keer komt de Metropole Orkest Big Band o.l.v. de fenomenale Japans Amerikaanse dirigente Miho Hazama op vrijdag 24 mei als begeleider van China Moses, de uiterst getalenteerde dochter van Dee Dee Bridgewater. Naar eigen zeggen vertelt China muziekverhalen, met ‘een volledig palet aan emoties en grooves’. Dinah Washington en Nina Simone zijn haar grote voorbeelden.

Aansluitend op China Moses begint in de Kleine Zaal het optreden van Fay Claassen. Tijdens dat optreden ontvangt zij de Meer Jazz Prijs uit handen van loco burgemeester Marja Ruigrok. De vanuit Keulen opererende Fay Claassen, winnares van drie Edisons, behoort tot de top van de Europese jazzvocalisten. In Nederland treedt zij regelmatig op met Cor Bakker, met de Beets Brothers en in oktober toert ze met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Ook de befaamde bigband van de West Deutsche Rundfunk en het Metropole Orkest vinden het een eervolle job om deze zangeres te begeleiden.

Op zaterdagavond 25 mei is het topconcert van de Muddy Waters Tribute Band Hoochie Coochie Tour. In de jaren ’60 was Muddy Waters dé inspirator van Engelse popgroepen als John Mayall’s Blues Breakers, de Rolling Stones en The Pretty Things. Gitarist en bluesmaster Robbert Fossen houdt met deze tribute band de herinnering aan de blueslegende levend.

Alle optredens zijn gratis, behalve de twee topconcerten op vrijdagavond. De toegang daarvoor bedraagt € 15,00 per persoon per concert. Vrienden van Meer Jazz betalen € 12,50 mits besteld voor 10 mei. Kaarten te koop bij de kassa van De Meerse en online bij www.demeerse.nl.


Sterk programma TAKE OFF Music Event
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief