TopsUPport Haarlemmermeer een mooi nieuw initiatief

Datum : 19-06-2019

Wethouder Mieke Booij reikt polsstok uit aan atleet Ezra Verboom, mogelijk gemaakt door TopsUPport. Foto bij Renata Jansen

TopsUPport Haarlemmermeer een mooi nieuw initiatief voor ondernemers die sport een warm hart toedragen.


TopsUPport is in het leven geroepen om topsporters en talenten uit Haarlemmermeer verder te helpen met hun sportcarrière. Bedrijven kunnen lid worden met een donatie van 500 euro. Met deze donaties worden topsporters en talenten uit Haarlemmermeer geholpen op weg naar hun top. Maar ook de aangesloten bedrijven krijgen er iets voor terug! Met TopsUPport komen we een aantal keer bijeen; luisteren we naar inspirerende verhalen van (oud)topsporters en talenten, kijken we naar sport, beleven we sport en kunt u nieuwe contacten opdoen.

Inmiddels hebben al 34 bedrijven uit de Haarlemmermeer zich aangesloten en met deze donaties zijn al een aantal sporters met succes geholpen. Zo kreeg bijvoorbeeld atleet Ezra Verboom een polsstok uitgereikt door wethouder sport Mieke Booij. Het gewicht en de lengte van een polsstok is erg persoonsgebonden, maar is kostbaar om zelf aan te schaffen. Ook werd Joshua Diseraad geholpen met een cheque om deel te kunnen nemen aan de Special Olympic World Games in Abu Dhabi. Hij won daar een gouden en zilveren medaille met tennis!

Ontstaan TopsUPport
TopsUPport is opgezet door Lisanne de Roever, oud olympisch hockeykampioen en werkzaam als topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer. Zij heeft dit opgezet samen met de vijf ambassadeurs Rik Balder, Frank Griekspoor, Erik Klein Nagelvoort, Lex Vonk en Ruud van Hecke.

Vanuit haar werk als topsportcoördinator merkte Lisanne de Roever de behoefte aan meer ondersteuning bij talenten en topsporters: “In de gemeente hebben we ontzettend veel sporttalent. Ook beschikt Haarlemmermeer over goede topsportaccomodaties en hebben we een LOOT-school; hier kunnen sporters gemakkelijker vrij krijgen voor hun sport. Het beoefenen van topsport wordt steeds kostbaarder. Al op jonge leeftijd wordt meer en meer getraind. Dit betekent voor veel ouders hoge kosten voor contributies, trainingen en materiaal. Logischerwijs niet voor iedereen weggelegd. Met TopsUPport hopen we dat nog meer talent behouden blijft en dat we ze verder kunnen helpen op weg naar hun top!”

TopsUPport krijgt steeds meer bekendheid, ook bij de sporters. Hierdoor komen er steeds meer aanvragen binnen en is het dus zaak om door te groeien zodat we al deze sporters kunnen blijven ondersteunen. Wilt u lid worden, neem dan contact op met lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief