Ondernemersprijs in moeilijke tijden

Datum : 21-07-2020

Ondernemerschap is een belangrijke pijler van onze gemeente. En op dit moment - en de maanden die nog gaan komen - zal het ondernemerschap in moeilijke tijden zijn. De Coronacrisis slaat een enorm gat het verdienvermogen van uw bedrijf. In de ene branche zal dat nog zwaarder zijn dan in de andere. Is het dan gepast om een Ondernemersprijs en een gala te organiseren? Over die vraag heb ik met de leden van de jury en de sponsoren van gedachte gewisseld. We vinden dat juist in deze tijden we elkaar moeten steunen en elkaar op moeten zoeken als dat weer kan. Daarom willen we een sterk aangepaste versie van de Ondernemersprijs, en de uitreiking daarvan op 11 december wel door laten gaan. 

Andere invalshoeken jury
Het gaat ons juist om de steun die we bij elkaar vinden, om de lokale betrokkenheid. De jury kijkt dit jaar dan ook met name naar ondernemers die juist tijdens de crisis de typische ondernemerszin van onze gemeente hebben laten zien. Bijvoorbeeld door creatief te zijn, door op een bijzondere manier samen te werken met anderen of door een draai te geven aan het verdienmodel van hun bedrijf. Kortom ondernemers die als inspiratie voor anderen kunnen dienen. 

Hoe doet u mee?
Wilt u in aanmerking komen voor de prijs ‘Ondernemer van het Jaar’ vul dan de vragenlijst in, die u via het emailadres info@meerbusiness.nl aanvraagt. Ook ondernemers die het zwaar hebben gehad, maar daar toch een goede weg in hebben gevonden kunnen meedoen. Vervolgens motiveert u waarom uw bedrijf voor de prijs in aanmerking komt en stuurt de ingevulde vragenlijst voor 18 september 2020 17.00 uur op naar het emailadres info@meerbusiness.nl. Alleen ondernemers en bedrijven met vijf of meer medewerkers die gevestigd zijn in Haarlemmermeer kunnen meedoen. 

Selectieprocedure
Er worden door de jury verschillende ondernemers of bedrijven geselecteerd. Deze genomineerden wordt gevraagd om zich in maximaal anderhalf uur tijd - in hun eigen bedrijf - te presenteren aan de juryleden op 25 september. De vorm van presentatie is geheel vrij, een rondleiding kan bijvoorbeeld ook, als de eerdergenoemde invalshoeken maar onderdeel van de presentatie zijn. 

De jury bestaat uit:

  • Marja Ruigrok, wethouder Economie & Innovatie en juryvoorzitter
  • Dick Hulsebosch, voorzitter Haarlemmermeers Ondernemers Platform & plaatsvervangend voorzitter jury
  • Susan van Os, Gopisingh Van Os Notarissen
  • Mieke Millenaar, directeur/eigenaar Millenaar Adviesgroep
  • Christian Hartsuiker, advocaat en bestuurder SWDV advocaten
  • Lex Vonk, directeur AM match
  • Camiel Lokkerbol, partner bij JAN© Accountants & Belastingadviseurs B.V.
  • Ard van Berkel, manager Grootzakelijk bij RABObank Regio Schiphol
  • Paul van den Brink, directeur Master Totaalinrichting B.V. en winnaar in 2014
  • Angeline Kierkels, directeur De Meerlanden N.V.


De uiteindelijke winnaars worden tijdens het gala van MeerBusiness bekendgemaakt en krijgen uit handen van Marianne Schuurmans, de burgemeester van Haarlemmermeer hun prijs uitgereikt.

De initiatiefnemers van de Ondernemersprijs Haarlemmermeer zijn: de Rabobank Regio Schiphol, JAN© Accountants & Belastingadviseurs, MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer.

Ik hoop van harte u 11 december persoonlijk te kunnen ontmoeten en kijk uit naar uw inschrijving! 

Marja Ruigrok

Wethouder Economie & Innovatie

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief