Businesspark Nieuw-Vennep Zuid sluit convenant cameratoezicht met gemeente Haarlemmermeer

Datum : 08-06-2022

“We zijn erg blij dat we de samenwerking met de gemeente en de afbakening van verantwoordelijkheden nu officieel hebben vastgelegd” Nieuw-Vennep,  

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en de gemeente Haarlemmermeer hebben gisteren het convenant cameratoezicht ondertekend. In het convenant zijn de samenwerking en verantwoordelijkheden vastgelegd voor het plaatsen en beheren van toezichtcamera’s om de veiligheid op het bedrijventerrein te vergroten. Het convenant is ondertekend door burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en Rob Middelkoop, bestuurslid Veiligheid van de Vereniging van Eigenaren van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. 

Cameratoezicht is voor Businesspark Nieuw-Vennep Zuid een van de middelen om de veiligheid op het bedrijventerrein verder te versterken. De gemeente Haarlemmermeer geeft ondernemers de mogelijkheid om eigen bewakingscamera’s in te zetten voor de bewaking en beveiliging van de openbare ruimte. In het convenant dat vandaag werd ondertekend, is de publiek-private samenwerking voor de inzet van private bewakingscamera’s vastgelegd.

De Vereniging van Eigenaren is verantwoordelijk voor de aanleg en de exploitatie van het camerasysteem en zorgt voor een cameraprotocol, waarin onder meer de privacy, het betrekken van bewoners en voorbijgangers en de noodzakelijkheid en proportionaliteit van het cameratoezicht vastgelegd zijn. De samenwerking met de gemeente op het gebied van het cameratoezicht is aangegaan voor de duur van vijf jaar.  “Veiligheid is een gezamenlijke inspanning”, zegt Rob Middelkoop, bestuurslid Veiligheid van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. “Met het businesspark zijn we al jaren bezig om het bedrijventerrein inclusief de openbare ruimte die erbij hoort, zo veilig mogelijk te houden. We hebben het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor Bedrijventerreinen. Cameratoezicht is daarbij een belangrijk middel. De beveiligingscamera’s van de ondernemers op ons park kunnen een wezenlijke rol hierin spelen. Maar dan moet dat wel goed geregeld zijn. Wat breng je in beeld en wat niet? Wie is verantwoordelijk voor de opslag van beelden, de opvolging, de gegevensverwerking? We zijn erg blij dat we de samenwerking met de gemeente en de afbakening van verantwoordelijkheden nu officieel hebben vastgelegd.”   Over Businesspark Nieuw-Vennep Zuid Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is een businesspark met vele actieve en innovatieve ondernemers. Op het park achter de rode muur langs de N207 zijn vele bedrijven gevestigd. Doordat Businesspark Nieuw-Vennep Zuid zowel met de auto als het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar is vanuit Amsterdam, Schiphol en Den Haag, is het de ideale plek waar ondernemerschap alle ruimte krijgt. De prachtige mix aan bedrijven stimuleert dynamische samenwerking tussen de bedrijven onderling en met het actieve bestuur.

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid sluit convenant cameratoezicht met gemeente Haarlemmermeer
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief