Werving en selectie moet toch een stuk slimmer en objectiever kunnen?

Datum : 20-04-2023

Karim Akhlal, Recrout.

 

‘Werving en selectie moet toch een stuk slimmer en objectiever kunnen?’

“Het is nog steeds een kandidatenmarkt. Een sollicitant heeft de bedrijven zo’n beetje voor het uitkiezen. Moet je als werkgever dan maar iedereen aannemen die je kan krijgen?” Karim Akhlal van HR-techbedrijf Recrout heeft wel een advies voor ondernemers in de Haarlemmermeer. “Juist nu is een goede match belangrijk. Zeker als talent zo schaars is, dan wil je niet al die tijd, moeite en kosten investeren in iemand die toch niet echt geschikt is.”

Karim Akhlal richtte in 2015 Recrout op, een innovatief carrièreplatform om kandidaten en organisaties bij elkaar te brengen. Karim: “In 2022 zijn we een nieuwe richting ingeslagen. Wij gaan niet meer op zoek naar kandidaten, maar geven nu organisaties de intelligente technologie, het systeem en de tools in handen om zelf objectief de beste nieuwe medewerker te vinden. En dat werkt erg goed!”

De wereld van werving en selectie was én is behoorlijk ouderwets, vindt Karim. “Er worden nog steeds cv’s heen en weer gestuurd, en bedrijven kiezen voor een groot deel nog op gevoel. Dat is toch raar voor een beslissing die zo belangrijk is. Vanaf de start in 2015 willen wij werving en selectie intelligenter en objectiever maken. Dat was het doel en dat is het nog steeds.”

 

Competentie en cultuur zijn belangrijk

Recrout biedt organisaties nu in één platform alles wat ze nodig hebben voor recruitment. Je maakt eenvoudig profielen aan voor talenten die je zoekt en met één druk op de knop kun je vacatures op 2,500 jobboards wereldwijd plaatsen. Verder is het heel makkelijk om een talentpool aan te maken voor specifieke functies en profielen. Het systeem genereert automatisch een to do-lijst. Kandidaat terugbellen, uitnodigen, afwijzen? Je vergeet geen afspraak. HRM-taken worden zo gestroomlijnd en geautomatiseerd. Dat scheelt tijd, werk en zorgen. 

Karim: “Bijzonder is onze geïntegreerde assessmentmodule. Die maakt het mogelijk om sollicitanten snel en makkelijk te evalueren op 48 relevante competenties en automatisch te matchen met de vacatures. Niet alleen op functie-eisen maar ook wat betreft cultuurprofiel: past deze kandidaat bij onze bedrijfscultuur? Er wordt nooit iemand ontslagen omdat uiteindelijk het cv toch niet voldeed. Het gaat altijd om andere zaken: competenties, persoonlijkheid, werkhouding, cultuur. Die zaken moet je dus aan de voorkant, bij het selecteren, meenemen.” 


Thuis in de Haarlemmermeer

“We voelen ons thuis in de Haarlemmermeer. Dit is toch de regio met veel dynamiek en ondernemingskracht. Ons platform past daar uitstekend bij. Recrout maakt het vinden en selecteren van geschikte kandidaten effectiever en logischer. Dus veel snelheid en mogelijkheden, en tegelijk meer kwaliteit in de werving. Diezelfde dynamiek voelen we bij MeerBusiness Haarlemmermeer, daar zijn we met veel plezier en trots partner van.” 

Recrout geeft bedrijven de expertise en intelligente tools in handen om objectief de beste match te vinden. Het platform biedt toegang tot een grote kandidatenmarkt en helpt direct om snel en makkelijk de juiste medewerkers te selecteren en binnen te halen. Verder kennismaken met Karim Akhlal en zijn Recrout-team? Neem rechtstreeks contact op. Het is ook mogelijk om Recrout twee weken gratis te proberen:  www.recrout.nl

Werving en selectie moet toch een stuk slimmer en objectiever kunnen?
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief