Koningsdag special; Koning ondernemer van de maand, Rick van Driel

Datum : 27-04-2023

Koningsdag special; Koning ondernemer van de maand:

Rick van Driel-     Van Driel Automotive- 

Door het bijwonen van MeerBusiness events is van Driel Automotive ondertussen erg bekend geworden met de leden van MeerBusiness. Hierdoor heeft Van Driel Automotive meer contacten opgedaan in de regio door te netwerken met andere bedrijven op deze events. 

 

In 2012 heeft Rick van Driel zijn bedrijf ‘Van Driel Automotive’ opgericht. Vanaf zijn 14e was Rick al bezig met het sleutelen en onderhouden van mensen hun auto’s, zo verdiende hij destijds wat bij. Nadat hij de technische kant van het vak beheerste wilde hij de commerciële kant op. Rick heeft daarna bij diverse bedrijven stage gelopen en kwam uiteindelijk terecht bij Lexpoint, daar maakte hij kennis met de commerciële kant van de autobranche. Rick is een lange tijd door blijven sleutelen terwijl hij ook auto’s verhandelde, volgens hem kon hij niet beide blijven doen. Nadat hij de keuze had gemaakt door te blijven gaan met het verhandelen van auto’s is hij voor zichzelf begonnen. Hij heeft dit een half jaar alleen gedaan, echter is hij tot besef gekomen dat dit te veel was om alleen te doen. Vanaf 2013 is Rick dit samen gaan doen met Jaap Kea.

Van Driel heeft de klant alles te bieden op het gebied van Automotive. Ze kopen, verkopen, en onderhouden auto’s volgens dealer voorschriften. Daarentegen zijn ze ook één van de weinigen die in de regio Haarlemmermeer aan Tesla’s werken, dit betreft ook het programmeren en het uitlezen hiervan. Dit kunnen zij ook voor auto’s van Porsche, Audi en BMW met originele software, ook leren zij autosleutels in. Dit zorgt ervoor dat Van Driel een unieke werkplaats heeft. 

Bij van Driel behandelen ze mensen zoals zij zelf ook behandeld willen worden.  Bij van Driel wordt ervoor gezorgd dat er echt naar je wordt geluisterd. Zij kijken het liefst naar de lange termijn relatie tussen hen een de klant in plaats van de korte termijn om winstmarges te kunnen behalen.

Van Driel is pas begonnen met zijn leasemaatschappij, ook zijn ze bezig met een schadebedrijf op te starten. Dit zou van Driel graag over 5 jaar allemaal onder 1 dak willen zien. Hun huidige locatie begint ook te klein te worden en van Driel is dus op zoek naar een andere locatie voor in de toekomst. En graag zijn zij over 5 jaar de beste op het gebied van Automotive in de regio Haarlemmermeer. 

Het advies wat Rick mee wil geven aan andere ondernemers luidt als volgt: “Focus op wat je goed kan doen, probeer van die 7 een 10 te maken. ”Rick wilde in het verleden veel dingen erbij doen waardoor hij af en toe zijn focus verloor op wat hij echt goed kan. Als hij een cijfer zou binden aan van Driel van 5 jaar geleden dan geeft hij dat een 6. Nu geeft hij het bedrijf een 8 en werkt er hard aan om die 10 te halen.

Koningsdag special; Koning ondernemer van de maand, Rick van Driel
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief