Inloophuis voor mensen met een eetstoornis opent haar deuren in Hoofddorp

Datum : 06-09-2023

Wij zijn ontzettend verheugd om te kunnen vermelden dat wij op 1 oktober onze deuren openen als Praktijkhuis Inspiration op de Opaallaan 1180 in Hoofdorp.

Wij zijn een huis (vergelijkbaar met een inloophuis voor kankerpatiënten) voor iedereen die worstelt met een eetstoornis en haar omgeving. Zoals je wellicht weet is een eetstoornis de dodelijkste psychiatrische aandoening en lopen de wachtlijsten in de GGZ de pan uit. Een wachtlijst van minstens 20 weken is eerder regel dan uitzondering. Jaarlijks overlijden hierdoor veel te veel, jonge, mensen aan deze verschrikkelijke ziekte. 

Als hersteld anorexiapatient? weet ik als geen ander hoe belangrijk een plek is waar je mag ZIJN. Waar je terecht kan als alle andere deuren sluiten. Wat de kracht kan zijn van menselijke aandacht, een luisterend oor en herkenning. Een plek waar je hoop kunt vinden.?Een plek die het verschil kan maken tussen leven en dood.  Op mijn lange weg naar herstel van mijn eetstoornis en het terugvinden van mijZELF, ontstond mijn verlangen én droom, een plek te creëren die vol liefde en licht is. Een plek waar, een ieder die worstelt met een (eet)stoornis en het (her)vinden van zichZELF, mag ZIJN.  Een plek die je precies accepteert zoals je bent, een plek die hoop biedt. Een plek die ruimte geeft aan hen die het zo ontzettend lastig vinden ruimte in te nemen. Een plek van liefde, licht, verbinding, hoop en vertrouwen. Dat IS Praktijkhuis Inspiration.  

Bij ons kunnen alle mensen die worstelen met een eetstoornis én hun naasten terecht. Wij bieden een huis, voor, tijdens en ná behandeling waar mensen welkom zijn zoals ze zijn. Gewoon om te ontspannen, om te werken aan doelen, geïnspireerd te raken of een workshop te volgen. Wij bieden een dagelijkse lunch, kookworkshops, yoga, creatieve workshops, lezingen, bijeenkomsten voor ouders en naasten en andere leuke activiteiten. Allemaal kosteloos.

Ons huis wordt geheel belangeloos  gerund door de meest fantastische vrijwilligers. Onze inspirators zijn de vrijwilligers die zelf geworsteld hebben met een eetstoornis en hiervan hersteld zijn. Zij bieden  herkenningen, hoop, motivatie en vertrouwen. Wij geloven namelijk dat herstel mogelijk is.Onze gastvrouwen staan altijd klaar voor een kopje koffie of thee en een warm welkom. 

Het afgelopen jaar zijn we afgetrapt in Bennebroek en hebben we ervaren hoe onmisbaar het inloophuis is. Iedere week ontvangen wij minstens 25 bezoekers (zowel mensen met een eetstoornis als hun naasten, opa's, oma's etc) en blijven de aanmeldingen binnenstromen. Een plek die voor veel mensen onmisbaar is geworden in hun strijd tegen de dodelijkste psychiatrische aandoening.

Helaas krijgen wij geen enkele steun vanuit de overheid of andere instellingen en zijn wij afhankelijk van fondsen, subsidies en giften om te kunnen bestaan. Veel fondsen sluiten exploitatiekosten uit.. wat dus inhoudt dat wij geheel afhankelijk zijn van onze donateurs en giften om onze huur te kunnen betalen. 

Wij hopen nog heel wat jaren trotse bewoner te zijn van FLX space in Hoofddorp. 

Neem gerust een kijkje op onze website; www.praktijkhuisinspiration.nl om ons beter te leren kennen.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom om bij ons binnen te wandelen! Ben je geïnspireerd geraakt en wil je op wat voor manier dan ook bijdragen aan ons prachtige huis? Neem gerust contact met ons op en help ons helpen!  Hopelijk tot ziens in Hoofddorp! 

Asli Hoek namens het fantastische team van Praktijkhuis Inspiration. 

Inloophuis voor mensen met een eetstoornis opent haar deuren in Hoofddorp
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief