In the Picture - JustMoreGifts

Datum : 27-11-2023

VOOR ELK MOMENT EEN GESCHENK

JustMoreGifts werd 23 jaar geleden onder de naam Net Meer Crystal opgericht. Een familiebedrijf: vader Jan Pellicaan en zijn beide zonen Riccardo en Raymond. Zij begonnen met het produceren van foto’s in glas. Dat klinkt ingewikkelder dan het is.  

Dat blijkt als Raymond begint te vertellen. “De basis is vaak een massief kristallen vorm. Met behulp van een uit de medische wereld afkomstige lasertechniek kunnen we inwendig allerlei figuren, abstracte vormen en zelfs volledige teksten etsen. De toepassingen zijn haast eindeloos. Mijn zusje nam het mee uit Amerika, wij vonden het geweldig en zagen een gat in de markt. Kijk eens wat er nu staat. En het leuke is dat wij het allemaal zelf hebben ontwikkeld. Wij personaliseren allerhande geschenken tot een uniek cadeau en voor talloze gelegenheden. Al deze producten staan op onze website, zowel voor de zakelijke markt als voor de particulier. En alles is op voorraad in ons magazijn in Hoofddorp. De personalisatie wordt uitgevoerd in onze eigen productieruimte door een team van vakbekwame mensen.Naast dat we zelf 3D-fotografie verzorgen, kunnen we ook een ‘platte’ foto in 3D omzetten. Maar je kunt ook denken aan een bedrijfslogo of zelfs een compleet bouwwerk op schaal. Daarbij zijn de doeleinden ongelofelijk gevarieerd. Eigenlijk heb je het over alle memorabele momenten in het leven. We kunnen tegenwoordig ook de echo foto van een baby omzetten in 3D. Hoe mooi is dat. Een kindje dat nog geboren moet worden nu al als presse-papier op je bureau.... Maar waar je het ook voor gebruikt, zo’n kristallen kunststukje geeft toch een extra dimensie.”

De corona-stilte had ook voordelen

Social media kwam te laat
Eind 2019 veranderde de naam Net Meer Crystal in JustMoreGifts en er kwam gelijk een nieuwe website. Raymond: “Kort daarna kwam corona. Alles viel stil. Wij hebben in Nederland en België 200 verkooppunten. Die gingen dicht. Alles stond op de website voor de particulier, maar er waren geen feestjes. De zakelijke kant had ik er toen nog niet op staan. Maar de corona-stilte had ook een voordeel. Nu kon ik de website maken helemaal zoals wij het graag wilden. Want wij moeten natuurlijk wel bij Google bovenaan staan.....Online business is niet alleen maar een website neerzetten. Alles er omheen is veel belangrijker. En online is ook anders dan een winkel. Hoe zoeken mijn klanten? Op welke manier kunnen zij mij het beste vinden? Het promoten van onze producten is het meest moeilijke. Wat dat betreft is de social media veel te laat gekomen. Stel dat wij toen wij begonnen Instagram hadden gehad! Dat was leuk geweest!Zoals gezegd, wij maken een 3D-echo. Maar ook een de foto van een huisdier in 3D met een klein urntje ernaast. Er kan nog zo veel meer. Voor ons het service en kwaliteit het allerbelangrijkste. Na een opdracht binnen twee dagen verzenden. Dat geeft wel druk, maar de klant is tevreden.”

Met alles wat wij nu kunnen denk ik vaak er kan nog zo veel meer!

Zo vader, zo dochter
De naam zegt het al: JustMoreGifts. Dat betekent niet alleen foto’s in glas, er is een heel scala aan relatiegeschenken. Tot en met een gepersonaliseerde champagne-, bier of wijnpakketten aan toe. Maar ook sportprijzen en Awards. Dat laatste brengt het gesprek op MeerBusiness en de uitreiking van de Award voor de jaarlijkse Ondernemersprijs tijdens het MeerBusiness Gala.“Volgens mij leveren wij de Award sinds 2010,” vervolgt Raymond. “Wij deden dat in opdracht van René Jansen, de vader van Willemijn. Het is leuk dat zij deze traditie heeft overgenomen. Zo vader, zo dochter. MeerBusiness heeft een uitstekend netwerk, maar ik persoonlijk vind de kleinere bijeenkomsten het leukste. Dan heb je net even meer mogelijkheden om andere gasten te leren kennen.”

Terug naar JustMoreGifts. De showroom in het kleine monumentale pandje aan de Hoofdweg 746 in Hoofddorp staat vol. Meer dan vol.... Om al dat moois te tonen is de showroom op vrijdag en zaterdag op afspraak geopend voor publiek. “Verder openen we de rest van de week ook onze deuren op afspraak”, besluit Raymond. “Onze website geeft overigens ook een prima eerste indruk van onze mogelijkheden. Maar online of in de showroom, bij ons vind je altijd het perfecte geschenk.”

www.JustMoreGifts.nl

 

In the Picture - JustMoreGifts
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief