De impact van Isa Hoes' Interactieve Lezing ‘Over Leven’

Datum : 20-04-2024

PERSBERICHT ADAMAS CENTRUM

De impact van Isa Hoes' Interactieve Lezing ‘Over Leven’
Op initiatief en uitnodiging van het Adamas centrum voor leven met en na kanker verzamelde zich woensdagmiddag 10 april een grote groep mensen  in de Kulturele Raad in Hillegom voor de lezing van Isa Hoes. Bij Adamas kunnen mensen terecht die getroffen zijn door kanker, om hun veerkracht te versterken.

In het boek ‘Over Leven’ schrijft Isa over haar periode met en na borstkanker. Ze vertelt onder andere hoe graag ze ‘door’ wilde met haar leven en hoe ze tot de ontdekking kwam dat ook deze ervaring bij haar zal blijven als onderdeel van wie ze is. Maar ook dat er steeds weer nieuwe aspecten zich zullen blijven manifesteren. Het publiek voelde duidelijk de onderlinge herkenning en erkenning en er werden verhalen en ervaringen gedeeld.

Het thema ‘gezien worden’, zowel tijdens de behandelingen, maar zeker ook – en misschien wel juist – daarna, zorgde voor veel interactie, verbinding én energie in de zaal. 

Opvallend is ook dat na kanker bij veel vrouwen ‘zingeving’ een grotere rol is gaan spelen en vaak een zoektocht volgt naar een andere invulling van het leven.

Duidelijk is dat een lezing het onderwerp kanker weer bespreekbaar maakt. In al zijn facetten: van gevoelens aan de oppervlakte en juist ook van die ontelbare verborgen gevoelens, gedachten en nog niet verwerkte ervaringen. 

Over Adamas
Adamas centrum is er voor iedereen die geraakt is door kanker. Het centrum is gevestigd in Nieuw-Vennep en in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Onze gasten komen voornamelijk vanuit: de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Kaag en Braassem, Kennemerland en Amstelland.

Het centrum is opgericht op 14 februari 2007 en onderdeel van de brancheorganisatie IPSO Instellingen PsychoSociale Oncologie. Hier vallen ruim 81 locaties onder waar iedereen die met kanker is geconfronteerd, terecht kan voor een luisterend oor, informatie, tal van activiteiten (o.a. massages, Pilates, schildercursussen, wandelen en zwemmen) én lotgenotencontact: ook voor naasten, nabestaanden en mensen die palliatief zijn. 

Doe mee en steun Adamas
Als stichting is Adamas 100% financieel afhankelijk van fondsen en giften vanuit de gemeenschap: https://www.adamas-centrum.nl/steun-ons. Omgaan met kanker. Je hoeft het niet alleen te doen.

De impact van Isa Hoes' Interactieve Lezing ‘Over Leven’
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief