Ondernemer van de maand: Martine Goulmy

Datum : 02-05-2024

Ondernemer van de Maand - Martine Goulmy
In onze voortdurende missie om de schijnwerpers te richten op de opmerkelijke ondernemers binnen de regio Haarlemmermeer en Schiphol, presenteert MeerBusiness Haarlemmermeer met trots Martine Goulmy als de Ondernemer van de Maand. Deze erkenning wordt mogelijk gemaakt door een inspirerende samenwerking met HCNieuws, die ons helpt om elke keer opnieuw een ondernemer in het zonnetje te zetten.

Martine Goulmy is niet alleen een gepassioneerde fotografe, maar ook een veerkrachtige en visionaire persoonlijkheid die haar leven en carrière heeft gewijd aan het vastleggen van de essentie van momenten en mensen. Na persoonlijke uitdagingen, waaronder een strijd tegen borstkanker, leeft Martine volgens het motto "Pluk de dag". Deze filosofie is diep verankerd in haar werk en leven, waar ze geen moment onbenut laat om haar dromen te verwezenlijken en haar passie voor fotografie te delen. Lees hier het hele verhaal:

1. Leermomenten afgelopen jaren/ wat heb je meegenomen? 
Pluk de dag!! Het is een cliché maar zo waar. In 2020 is er bij mij borstkanker geconstateerd, dit zag ik toen even niet aankomen. Mijn vader kreeg op dat moment te horen dat hij ook kanker had. Samen hebben wij dit intens traject bewandeld. Dit was en is heel waardevol. Helaas is mijn lieve pa in oktober 2023 overleden aan kanker. Ik heb gelukkig geen wensen uitgesteld voordat ik ziek werd. Zo heb ik na een lange tijd sparen een tweedehands camper gekocht. Maar ik hoor vaak om mij heen, dat als de kinderen uit huis zijn, dan koop ik een camper. Dan denk ik: stel niks uit, doe het nu, leef je leven. Pluk de dag!!

2. Wie was/is jouw grootste voorbeeld?
Mijn ouders. Positiviteit, doorzettingsvermogen, dat je wereld niet klein is maar groot. Kijk verder 

3. Leef jij al je mooiste leven?
Mooie vraag. Het zet je aan het denken. Ik ben super blij dat ik mijn passie fotografie dagelijks mag uitvoeren. Als kind was ik al bezig met fotografie. Mijn camera gaat overal mee naar toe, toen al en nu nog steeds. Maar nog niet alle dromen zijn uitgekomen. Ik wil graag fotografie projecten, waar je langer mee bezig bent. Een beeldverslag maken van een ontwikkeling, een proces, laten zien wat een bedrijf, organisatie doet. Documentaire fotografie. En mijn kunstwerken meer onder de aandacht brengen. 

4. Wat is jouw favoriete MeerBusiness event?
Ik heb geen favoriete maar ik vind de diversiteit in de evenementen erg leuk. 

5. Zou je MeerBusiness aanraden aan andere ondernemers. En zo ja, waarom?
Ja, zeker zou ik dit doen. Het is een prettige netwerkclub om mensen te ontmoeten. De diversiteit van de evenementen maakt het extra leuk dat je op verschillende manieren nieuwe mensen ontmoet. Het is laagdrempelig.

6. Waarover kom je graag met andere leden van MeerBusiness over in contact?  ??
Ik kom graag in contact met andere leden om meerdere redenen. Allereerst om van elkaar te leren. Wat maakt hem of haar een succesvol ondernemer? Hoe kan ik dat toepassen in mijn eigen onderneming? Hoe kan ik de ander helpen vanuit mijn ervaring en kennis? Verder zoek ik graag mensen met wie ik duurzaam kan samenwerken. Daarmee bedoel ik opdrachtgevers die vanuit de aard van hun werkzaamheden regelmatig beeldmateriaal nodig hebben. Denk daarbij aan uitgevers, reclamebureaus, websitebouwers, communicatiebureaus enz. Last but not least zoek ik ondernemers die mij in de breedste zin van het woord verder kunnen helpen met mijn vrije werk als fotograaf. Zoals veel fotografen, maak ik graag creatief en kunstzinnig werk. Dit werk wil ik niet alleen voor mezelf houden maar ook graag onder de aandacht brengen van een breed publiek.

?7. Met welke klanten werk jij/ heb jij gewerkt? Zijn er uitschieters of waar ben je trots op?
Ik werk hoofdzakelijk in opdracht van bedrijven, uitgevers en woningcorporaties. Voor de woningcorporaties maak ik vaak reportages over hun werk en bewoners. Het maatschappelijk aspect hiervan spreekt mij erg aan. Ik ben er trots op dat ik zo veel verschillende klanten heb waar ik een heel mooi beeld voor mag maken. Dat zij het verschil zien tussen even een kiekje en een goed professioneel beeld waar een gedachte achter zit. Wat het beeld ook laat zien. 

8. Stel je bent 1 dag journalist bij HCNieuws. Waarover zou je schrijven?
Over het boek Ondernemers verklappen die ik samen met Hans van Dalen vorig jaar heb uitgebracht. Hierin staan 67 ondernemers met hun ondernemersverhaal. Zeer inspirerend om te lezen. De ondernemer gaat met een ‘verklapstoel ‘ op de foto, erg leuk. De foto’s zijn in zwart-wit. Het is een mooi dik koffie-tafelboek geworden. Door het boek te kopen gaat er €5,55 naar twee goede doelen, het Adamas Centrum en Het vergeten kind. En echt waar, het is een ontzettend leuk boek om cadeau te krijgen.Omdat het zo’n succes was, maken we dit jaar boek twee en wij zijn nog op zoek naar ondernemers. ?

9. Wat zijn jouw leermomenten?
Een belangrijk leermoment is dat ik me ben gaan realiseren dat ik goed moet uitleggen wat het werk van een fotograaf allemaal behelst. Voordat ik überhaupt een foto heb gemaakt heb ik al besproken met de opdrachtgever wat hij of zij precies wil vertellen met de foto die ik ga maken. Dan ga ik bedenken hoe ik dat in beeld wil brengen. Daarna zoek ik een locatie die past bij het beeld dat ik in mijn hoofd heb. Welke belichting heb ik nodig? Als ik met natuurlijk licht wil werken, op welk moment van de dag kan dat het beste doen of ga ik werken met flitser? Als alles klopt kan de foto gemaakt worden. Daarna volgt het uitzoeken van die ene foto waarop alles samenvalt met hetgeen je vooraf hebt bedacht. Na digitale bewerking is de foto klaar om aan de wereld getoond te worden. Het hele proces is dus wat meer dan alleen op een knopje drukken. Het leermoment is dus dat ik goed moet uitleggen wat er bij komt kijken om tot het perfecte plaatje te komen.

10. Waar sta je over 5 jaar??
Over 5 jaar fotografeer ik nog steeds met dezelfde passie als ik dat nu doe. Ik hoop dan mooie reportages te mogen maken van maatschappelijke onderwerpen. Een mooie mix van locatie onafhankelijke (reis) fotografie en exposeren van mijn vrije werk.

11. Welk advies wil jij de jeugd meegeven??
verbreed je wereld, kijk om je heen, niet continu op je mobiel ;-), niet te snel oordelen, wat kan jij betekenen voor de maatschappij waarin jij leeft. Ga je dromen achterna, blijf positief.

12. Welk advies heb jij voor de andere ondernemers??
Jouw identiteit onderscheidt je van je concurrenten. Laat dát zien mijn pay-off heeft daar ook betrekking op.“Zeg wat je wilt laten zienLaat zien wat je wilt zeggenJij en ik samen een klik.” Ik kan je daarbij helpen op het vlak van beeld.

13. Wie benoem jij tot ondernemer van de volgende maand en waarom?
Paul Bos, en waarom? Omdat Paul een inspirerende creatieve heer is. Hij geeft veel van zijn kennis weg. Dat is heel waardevol. 

14. Welke vraag heb jij voor de volgende ondernemer van de maand?
Waarvoor kom jij elke dag je bed uit? Wat motiveert jou om te doen wat je doet?

 

 

Terwijl we de indrukwekkende bijdragen van Martine Goulmy op het gebied van ondernemerschap en kunst vieren, richten we onze blik ook op de volgende Ondernemer van de Maand: Paul Bos. Gekozen door Martine vanwege zijn uitzonderlijke creativiteit en zijn genereuze benadering van kennisdeling, staat Paul klaar om evenveel inspiratie en vernieuwing binnen onze gemeenschap te brengen.

We nodigen je uit om volgende maand opnieuw met ons mee te doen, terwijl we een uitgebreide kijk nemen op de carrière van Paul Bos en ontdekken wat hem elke dag drijft. In de tussentijd, blijf actief, blijf geïnspireerd, en misschien ben jij wel de volgende die we uitlichten!Laten we samen verder bouwen aan een sterker en hechter ondernemersnetwerk in Haarlemmermeer.

 

 

Ondernemer van de maand: Martine Goulmy
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief