Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Juridische ondernemersrisico’s
  • NIEUW: Het lokale kerstpakket van Kadoburo
  • Kies voor duurzame, lokaal gemaakte mondkapjes van 100%katoen
  • Uitnodiging Werkgevers tegen laaggeletterdheid
  • De ondernemer moet vooral blijven ondernemen!
  • De kerststollen en chocolade actie!
Juridische ondernemersrisico’s

 

MEERgeregeld geeft advies op juridisch gebied voor je bedrijf. Om de paar weken geef ik in deze nieuwsbrief een paar voorbeelden, waarmee je direct je juridische risico’s kunt beperken:


Heeft je bedrijf een passende rechtsvorm? De persoonlijke risico’s zijn groter bij een eenmanszaak dan bij een BV en een BV oprichten kost tegenwoordig ‘niets’ meer.


Heb je een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Omdat de manier van werken of de activiteiten van je bedrijf in de loop van de tijd veranderen, moet de polis misschien worden geupdated.


Gebruik je passende Algemene Voorwaarden (de kleine lettertjes)? Zijn de standaardrisico’s in de relaties met je wederpartijen daarin goed geformuleerd en dekken deze de risico’s voldoende af? Bij handelsbedrijven: bevatten deze bijvoorbeeld de bepaling dat je het eigendom van geleverde goederen behoudt totdat de rekening volledig is betaald? Bij dienstverleners: als de wederpartij van jou verwacht dat je bij de dienstverlening samenwerkt met en dus afhankelijk bent van de wederpartij beperk je dan het risico op wanprestatie? Dat is nog harder nodig als de wederpartij van je eist dat je bij een opdracht samenwerkt met een derde partij!


Graag overleg ik met je over je situatie, dan is dat weer geregeld.
bvl@meergeregeld.nl

 
NIEUW: Het lokale kerstpakket van Kadoburo

     

Haarlemmermeers Streekpakket

 
Naast de vraag "Wat doen jullie de rest van het jaar"? wordt deze vraag ons ook regelmatig gesteld: "Van welk cadeau worden jullie blij"?


Nou, hier worden wij wel heel blij van:
Hét Haarlemmermeers Streekpakket. 100% uit de Haarlemmermeer .Tof om te bedenken. Een tijdrovende klus om te realiseren, het resultaat mag er zijn. We zijn bekend met lokale concepten omdat we dit eerder hebben gerealiseerd voor meerdere Veiligheidsregio's.

100% uit de Haarlemmermeer betekent dat de producten en het drukwerk worden ingekocht bij ondernemers in de Haarlemmermeer. De productie plaats vindt in Hoofddorp. De verzending wordt gedaan door onze logistieke partners uit Nieuw-Vennep en Rijsenhout.

 

Je kunt dit nu met kerst geven maar goed om te weten dat je het Haarlemmermeers Streekpakket het hele jaar kunt bestellen bij Kadoburo BV.

 

We hebben 40 mooie pakketten samengesteld. Ook tref je 5 Haarl-EMMER-meerse streekpakketten aan. Neem snel een kijkje op onze website: www.kadoburo.nl/haarlemmermeers-streekpakket


Kadoburo showroom:
Boekweitstraat 82
2153 GL NIEUW-VENNEP
Telefoon: 085 489 11 12

 


 
Kies voor duurzame, lokaal gemaakte mondkapjes van 100%katoen

 
Uitnodiging Werkgevers tegen laaggeletterdheid

Uitnodiging

 

Beste lezer,

Graag nodig ik u uit voor de bijeenkomst ‘Werkgevers tegen laaggeletterdheid’ op 20 januari 2022 van 14.30 tot 16.30 uur. heeft als werkgever een belangrijke rol in het opsporen van en hulp bieden bij laaggeletterdheid. Dat is niet alleen voor de werknemers heel belangrijk, maar ook voor uzelf. De communicatie op de werkvloer verloopt soepeler, waardoor processen beter lopen en de kans kleiner is dat er fouten worden gemaakt of zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Ook is de potentie van de werknemer over het algemeen groter wanneer hij of zij de Nederlandse taal machtig is.

Om u als werkgever te kunnen helpen, bieden de gemeente en haar partners hulp aan. Tijdens deze bijeenkomst willen we u meer inzicht bieden in deze mogelijkheden. En we willen van u horen welke hulp u nodig heeft. Het programma ziet er als volgt uit:



14.15-14.30 Inloop

14.30-14.45 Opening door wethouder Johan Rip

14.45-15.15 Inspiratiesessie ‘Leef en Leer!’

15.15-15.45 Uitleg over regionaal taalakkoord door Mark Schol

15.45-16.15 Input vanuit de werkgevers; wat hebben jullie nodig van ons?

16.15-16.30 Plenaire afsluiting

16.30-17.30 Afsluitende borrel



Ik hoor graag vóór 1 december of u hierbij kunt zijn. U kunt dit laten weten door te reageren op deze mail. Houd er rekening mee dat wij bij aanvang uw CoronaCheck-app scannen. Het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes is verplicht.

Uiteraard is dit onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. Omdat de gemeente eind dit jaar naar een tijdelijke locatie op Beukenhorst-West verhuist, kunnen we op dit moment nog niet zeggen waar dit evenement plaats zal vinden. Hierover zullen we u spoedig informeren.


Ik hoop u te zien op 20 januari!



Groet,


Johan Rip

Wethouder Werk & Inkomen en Arbeidsmarkt 

De ondernemer moet vooral blijven ondernemen!

 

 

Gegevens van je klanten, relaties en werknemers zijn grotendeels persoonsgegevens. Deze moeten veilig worden bewaard, juist als je in de cloud werkt. De beveiliging van je bedrijf moet op orde zijn maar ook de beveiliging van de SAAS-dienstverleners die je hebt ingeschakeld. Je betaalt er genoeg voor! Maar waar worden de gegevens bewaard? Wat als er een datalek is?
Ook voor dit soort vragen ga je naar MEERgeregeld: bvl@meergeregeld.nl

 
De kerststollen en chocolade actie!

 


Bestel en steun Adamas!

In samenwerking met JCI Haarlemmermeer hebben wij een mooie KERST actie bedacht! Leuk voor jezelf en nog leuker om cadeau te geven.

Heerlijke kerststollen van Bakkerij Jongeneel te koop voor € 8,95

Chocolade kerstbomen van Lagosse Chocolade BV die smelten op de tong voor € 5,00.

Bestellen doe je via:

https://www.jcihaarlemmermeer.nl/pro.../kerststol-2021-actie

Ophalen:

vrijdag 17 december van 15.00-17.00 uur en

zaterdag 18 december van 10.00-13.00 uur bij Adamas.

Kan je dan echt niet, laat het ons weten. Kijken we of we ze langs kunnen brengen of een ander ophaal tijdstip kunnen vinden.

Wacht niet langer en steun Adamas en verwen jezelf en je dierbaren.

 
Agenda
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen