Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Juridische ondernemersrisico’s
Juridische ondernemersrisico’s

 

MEERgeregeld geeft advies op juridisch gebied voor je bedrijf. Om de paar weken geef ik in deze nieuwsbrief een paar voorbeelden, waarmee je direct je juridische risico’s kunt beperken:


Heeft je bedrijf een passende rechtsvorm? De persoonlijke risico’s zijn groter bij een eenmanszaak dan bij een BV en een BV oprichten kost tegenwoordig ‘niets’ meer.


Heb je een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Omdat de manier van werken of de activiteiten van je bedrijf in de loop van de tijd veranderen, moet de polis misschien worden geupdated.


Gebruik je passende Algemene Voorwaarden (de kleine lettertjes)? Zijn de standaardrisico’s in de relaties met je wederpartijen daarin goed geformuleerd en dekken deze de risico’s voldoende af? Bij handelsbedrijven: bevatten deze bijvoorbeeld de bepaling dat je het eigendom van geleverde goederen behoudt totdat de rekening volledig is betaald? Bij dienstverleners: als de wederpartij van jou verwacht dat je bij de dienstverlening samenwerkt met en dus afhankelijk bent van de wederpartij beperk je dan het risico op wanprestatie? Dat is nog harder nodig als de wederpartij van je eist dat je bij een opdracht samenwerkt met een derde partij!


Graag overleg ik met je over je situatie, dan is dat weer geregeld.
bvl@meergeregeld.nl

 
Agenda
10-01-2022 Traditionele opening ondernemersjaar Haarlemmermeer
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen