Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
  • Masterclass op 12 mei voor merken en ondernemers
  • Schrijf je in: MeerBusiness Bedrijfshockeytoernooi
  • E-tips van JAN
  • Perenbloesem op Landgoed de Olmenhorst
  • JINC, iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt
Masterclass op 12 mei voor merken en ondernemers

Wat betekent web3, crypto, metaverse en NFTs voor merken en ondernemers? 

 

Wellicht hoor je tegenwoordig nieuwe termen voorbij komen als web3, NFTs, blockchain, crypto, metaverse, DAO en Smart contracts. Maar wat betekent dit nou voor merken en bovenal voor midden / kleine bedrijven?

Van Roblox en Decentraland tot de nieuwste technologieën van Meta, het moederbedrijf van Facebook. De techwereld staat aan de vooravond van een technologische revolutie: de Metaverse en web3. Maar wat is dit nou precies (of ongeveer) en op welke manier gaan we hier mee te maken krijgen? Waarom zou je nu al moeten instappen en niet over 1.5 jaar wanneer al je concurrenten het ook doen?

Wij gaan graag met je in gesprek, om de kansen voor jouw organisatie te bespreken. 12 mei geven wij een masterclass waar we je willen meenemen in de technologische revolutie. Na afloop is er tijd voor een borrel en is er gelegenheid voor 1 op 1 vragen met de specialisten.  

 

Datum: 12 mei 2022

Tijd: 15:00 - 17:00 (inclusief borrel)

Locatie: Amsterdam

Prijs: Gratis

 

Schrijf je gratis in via deze link. 

 

 

 
Schrijf je in: MeerBusiness Bedrijfshockeytoernooi

Let op; Er is nog 1 plek beschikbaar binnen het MeerBusiness Team. Aanmelden hiervoor kan via info@meerbusiness.nl. 

Volledige teams kunnen zich nog inschrijven via bedrijfshockey.mhcdereigers@gmail.com. Bent u lid van MeerBusiness dan krijgt u 25% korting. 

E-tips van JAN

Personeelsbinding

In zo ongeveer elke branche speelt het momenteel: personeelstekorten. Hoe ga je daar mee om als werkgever en wat kun je er tegen doen?  Veel ondernemers zijn nu aan het kijken wat ze er aan kunnen doen om de huidige werknemers die je echt liever niet ziet vertrekken aan zich te binden. Lees verder

 

Thuiswerken of toch weer geheel op de werkvloer?

Na het einde van het thuiswerkadvies zijn veel werknemers weer op de werkvloer aanwezig. Echter, het thuiswerken is soms goed bevallen en er wordt veel gekozen voor een combinatie. Hoe ga jij hiermee om? En hoe ga je om met de uitgeleende spullen voor de tijdelijke werkplek thuis en met de thuiswerkvergoeding? Lees verder

 

Grensoverschrijdend gedrag

Sinds de berichtgeving over intimidatie rondom het programma "The Voice" worden steeds meer werkgevers geconfronteerd met meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Wij geven praktische tips hoe je zulke situaties kunt voorkomen en wat je moet doen als een medewerker een melding doet wegens ongewenst gedrag. Lees verder

 

De nieuwe Pensioenwet is weer een stapje dichterbij

Al lange tijd wordt er gesproken over het veranderen van het pensioenstelsel zoals wij dat nu kennen. Inmiddels is het aangepaste wetsvoorstel ‘Wet toekomst pensioenen’ (WTP) aangeboden aan de Tweede Kamer. In dit artikel lees je de belangrijkste wijzigingen. Lees verder

 

 

 
Perenbloesem op Landgoed de Olmenhorst

Imker Maap Groenendijk heeft de eerste twaalf bijenvolken gebracht om de perenbloesem te laten bestuiven. Er komen er nog 12 volken bij, specifiek voor de appelboomgaarden. De bijen hebben de schone taak om de bloesem van bijna 65000 fruitbomen, waaronder de adoptie-appelbomen, te bestuiven zodat daar straks die heerlijke biologische appel of peer aan kan groeien. De temperaturen om uit te vliegen zijn hiervoor eigenlijk nog te wisselvallig. Om van bloesemknop naar bloesemknop te hoppen, heeft een honingbij het liefst temperaturen vanaf 10C. En die zijn er niet alle dagen! Maar met een beetje doorwerken in de gunstige uren komt het bestuiven ongetwijfeld in orde.  

 

We vragen je gepaste afstand van de bijenkasten te houden. Ook de bijen houden van privacy. Naast de perenbomen lopen de kersenbomen achter de Fruitloods en de fruitbomen in de hoogstamboomgaard ook uit. De appelbomen staan in knop en het zal vanwege de kou nog even duren voordat deze prachtig roze bloeien. Het landgoed is opengesteld voor publiek dat wil zeggen dat je altijd van zonsopgang tot zonsondergang welkom bent om te komen wandelen en genieten.

 

Landgoed de Olmenhorst teelt al ruim 165 jaar appels en peren waarvan de laatste 15 jaar biologisch. Het authentieke landgoed, met haar monumentale gebouwen, ateliers, eigen producten zoals de Olmenhorst sappen, feestlocaties en 65.000 fruitbomen waarvan 10.000 adoptiebomen is uniek. Het landgoed ligt centraal tussen Haarlem en Den Haag, naast Lisse. Landgoed de Olmenhorst: Lisserweg 481, info@olmenhorst.nl, 0252-413165. www.olmenhorst.nl

 

 
JINC, iedereen verdient een gelijke kans op de arbeidsmarkt

JINC vindt dat iedereen een gelijke kans verdient op de arbeidsmarkt. Daarom helpen wij kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start. Deze kinderen hebben immers evenveel talent als hun leeftijdsgenootjes uit rijkere gebieden, maar ze beschikken vaak over een kleiner netwerk en weten minder goed wat er op de arbeidsmarkt te koop is. Samen met het bedrijfsleven en het onderwijs pakt JINC dit probleem aan. JINC werkt aan een wereld waar je postcode niet je toekomst bepaalt. Dat doen wij door allerlei projecten te organiseren voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Via deze verschillende projecten maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. 

Wij kunnen onze jongeren alleen maar bereiken met de hulp van de expertise uit het bedrijfsleven en de samenwerking met de scholen. Wij organiseren de projecten en bieden een format aan en de professionals voeren de projecten uit door hun kennis in te zetten. 

Aan het begin van dit jaar heeft Esther van der Linden de leerlingen van het Herbert Vissers College in Nieuw Vennep kennis laten maken met haar eigen reisbureau Personal Touch Travel. De leerlingen hebben meegedacht via welke social media kanalen Esther haar klanten kan bereiken en hoe ze haar reizen duurzamer kan maken. Esther van der Linden: "Vanuit mijn achtergrond vond ik het een mooie kans om de leerlingen van het HVC kennis te laten maken met mijn vakgebied. Voor mij was het een uitdaging om een ochtend voor de klas te staan en ondanks dat het soms was lastig was, kwamen er ook mooie en verrassende reacties uit de groep. Het was een waardevolle ervaring!" 

Wil jij jongeren ook laten ontdekken wat er te koop is op de arbeidsmarkt en lijkt het je leuk om werknemers van de toekomst enthousiast te maken voor jouw bedrijf of sector? Tijdens een kort bedrijfsbezoek bij jou op de werkvloer ontdekken leerlingen welke beroepen en sectoren er bestaan en welk werk past bij hun interesses en talenten. Je kan ook een gastcollege geven op de school zelf. Zo zijn de jongeren beter in staat een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding. Dit alles vanuit het idee: als je niet weet wat er te koop is op de arbeidsmarkt, kan je niet goed kiezen! 

Om onze projecten te kunnen realiseren zijn wij altijd op zoek naar professionals die lokaal iets willen betekenen voor deze jongeren. Ook jij krijgt er een waardevolle ervaring voor terug. Je komt in contact met een andere doelgroep en leert daardoor veel over jezelf en de maatschappij. Heb jij zin om je ervaring en enthousiasme te delen? Neem dan contact op met Nienke Bakker, Vestigingsmanager JINC Kennemerland via nbakker@jinc.nl of 06-10710770. Wij gaan graag met je in gesprek!

 


 
Agenda
12-05-2022 Gratis Masterclass voor merken en ondernemers
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Hoofddorp
+31 6 407 44 321
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen