Nieuwsbrief September 2023
Meer dan 8500 ondernemers uit de regio Haarlemmermeer & Schiphol e.o. ontvangen deze nieuwsbrief. Wil je weten hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen? Maak hier een belafspraak.

In deze nieuwsbrief

  • Meld je aan voor het; Welkom nieuwe leden event op 26 oktober
  • JAN© Prinsjesdag 2023: Terug in het theater!
  • Welkom nieuwe leden
  • Manify Agency: jouw partner voor effectieve marketing
  • Terug blik themamiddag 'Duurzaam vlammen, zonder jezelf er in te verliezen'
  • Inloophuis voor mensen met een eetstoornis opent haar deuren in Hoofddorp
  • Doe mee met; Bedrijven In Zicht 6-10 november

 
Meld je aan voor het; Welkom nieuwe leden event op 26 oktober
 

Gun jij jezelf ook meer verbinding met andere ondernemers? Meer inspiratie of nieuwe klanten? Kom dan naar het Welkom nieuwe leden event op 26 oktober 17:00 uur tot 20:30. Wat je kunt verwachten deze dag? Als nieuw lid kun je tijdens dit event een 1-minuut pitch geven over jouwzelf en je bedrijf. Een geweldige kans om je direct voor te stellen aan het netwerk! Wij zullen nieuwe koppels binnen ons netwerk creëren, zodat je meteen waardevolle contacten kunt leggen. De avond wordt feestelijk afgesloten in de nieuwe Skybar 747 van Corendon. Voel je vrij om een collega, vriend of potentiële nieuwe leden mee te brengen! Ze kunnen een toegangskaartje kopen voor slechts €25,- Als kers op de taart, mogen wij met trots aankondigen dat de sponsor van de avond "De digitale kluis" is, verzorgd door Dunweg. Wij kijken er echt naar uit om je te verwelkomen en samen een geweldige tijd te beleven! Vergeet niet je aan te melden via eventbrite & de MeerBusiness app.

 
JAN© Prinsjesdag 2023: Terug in het theater!
 

De verbouwing van het Binnenhof lijkt wat dat betreft symbool te staan voor de politieke situatie in Den Haag: Er is vertrouwen dat het resultaat prachtig wordt maar er is nog een hoop werk te verzetten. Dit maakt het voor ondernemers lastig om plannen te maken die effect hebben op de lange termijn. In deze special van JAN© staan de belangrijkste punten uit de belastingplannen, dit biedt je in elk geval houvast bij het maken van keuzes die van invloed zijn op de kortere termijn. 

De special is in de volgende categorieën verdeeld:
Inkomstenbelasting, tarieven
Inkomstenbelasting, kortingen en aftrekposten
Inkomstenbelasting, ondernemers
De nieuwe Box 3 heffing
Werkgevers en werknemers
DGA en B.V.
Duurzaamheid
BTW
De woning
Kindregelingen
De auto

De beschreven maatregelen zijn veelal nog in de “voorstelfase” en zijn nog niet aangenomen als wet. Het is dus niet zeker of de uitvoering er daadwerkelijk uit zal gaan zien zoals beschreven. Uiteraard houdt JAN© de actualiteiten nauwlettend in de gaten en vermeldt de wijzigingen op zijn website.

 
Welkom nieuwe leden
 

Welkom Marcel, Sligro Haarlem! 
Gedreven Gastvrijheids-Manager met meer dan 20 jaar ervaring in de hospitality-industrie. Zowel nationaal als internationaal, als een rasechte Foodie altijd bezig met de laatste trends en inspiraties. Met voor mijzelf de volgende kernwaarden: fun in work & life | gastvrijheid in het bloed | motivator | no limits | verbinderSinds oktober 2022 werkzaam als vestigingsdirecteur bij Sligro Haarlem, 10.000 m2 vers beleving, inspiratie en vakmanschap voor zowel de foodprofessional als de hobbychef.Sligro Foodgroup Nederland BV is de marktleider in de foodservice met 51 zelfbedieningsvestigingen in Nederland en een bezorgservice. Daarnaast een aantal productiebedrijven voor oa de zorg en cateraars en een kerstpakkettentak. Altijd welkom voor een kop koffie en een rondleiding. https://www.sligro.nl/vestigingen/haarlem.html


Welkom Nicole, NLInvesteert! 
Na een lange tijd voor diverse banken te hebben gewerkt, ben ik gestart als ondernemer om MKB bedrijven en vastgoedinvesteerders te helpen de juiste financiering te vinden. Ik heb me sinds 1 juli aangesloten als franchisenemer bij NLInvesteert. Samen met mijn compagnon Anthony Hoogeveen bedienen wij relaties in o.a. Haarlem en Hoofddorp. NLInvesteert is er speciaal voor MKB ondernemers. Als je op zoek bent naar financiering voor jouw onderneming, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor de beste financieringsoplossing. Dat kan zijn via een bank, via non-bancaire financiers, via onze private investeerders , het crowdfund platform of een combinatie daarvan. We worden vaak gevraagd voor assistentie bij de aankoop van een bedrijfspand, het doen van een overname of de financiering van werkkapitaal. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Nicole BroersmaRegiodirecteur NLInvesteert Haarlem e.o. 06 53831313 nbroersma@nlinvesteert.nl www.nlinvesteert.nl

 
Manify Agency: jouw partner voor effectieve marketing
 

Een volledig nieuwe B2B-omnichannel marketingstrategie? Effectieve online advertenties? Krachtige e-mailmarketing campagnes? Voor Auréus (top drie vermogensbeheerders van NL) hebben onze Manify marketing experts een volledig nieuw marketingplan opgezet. Auréus staat voor maatwerkoplossingen voor het beleggen op publieke en private markten. Manify Agency heeft de volledige rebranding van Auréus verzocht. Van nieuwe website, tot het design van presentaties en boekjes en van betaalde advertenties tot aan e-mail automatisering; de complete digitale verkoopprocessen/-kanalen worden verzorgd door Manify Agency. Benieuwd hoe wij jouw B2B of B2C merk kunnen vergroten? Bezoek onze website!  

 
Terug blik themamiddag 'Duurzaam vlammen, zonder jezelf er in te verliezen'
 

Als je mensen met dezelfde uitdagingen en intenties bij elkaar zet, gebeurt er iets moois. Afgelopen vrijdag hebben de deelnemers van de themamiddag 'Duurzaam vlammen, zonder jezelf er in te verliezen' dit ervaren. Zij kwamen nieuwsgierig, stelden zich open, daagden elkaar uit en keken naar binnen om echt het verschil voor zichzelf te kunnen maken. Het was super om te zien dat deze groep de tijd vrij maakte om zichzelf op hun eigen prioriteitenlijst te houden. Mocht jij als ondernemer ook die intentie hebben en je overweegt een allound mentor te willen inzetten op zakelijk èn persoonlijk vlak, plan dan vrijblijvend een strategie-sessie in met Saskia via www.saskiagans.nl/strategie-sessie

 
Inloophuis voor mensen met een eetstoornis opent haar deuren in Hoofddorp
 



Bij ons kunnen alle mensen die worstelen met een eetstoornis én hun naasten terecht. Wij bieden een huis, voor, tijdens en ná behandeling waar mensen welkom zijn zoals ze zijn. Gewoon om te ontspannen, om te werken aan doelen, geïnspireerd te raken of een workshop te volgen. Wij bieden een dagelijkse lunch, kookworkshops, yoga, creatieve workshops, lezingen, bijeenkomsten voor ouders en naasten en andere leuke activiteiten. Allemaal kosteloos. Ons huis wordt geheel belangeloos gerund door de meest fantastische vrijwilligers. Onze inspirators zijn de vrijwilligers die zelf geworsteld hebben met een eetstoornis en hiervan hersteld zijn. Zij bieden  herkenningen, hoop, motivatie en vertrouwen. Wij geloven namelijk dat herstel mogelijk is. Onze gastvrouwen staan altijd klaar voor een kopje koffie of thee en een warm welkom. Neem gerust een kijkje op onze website; www.praktijkhuisinspiration.nl om ons beter te leren kennen.

 
Doe mee met; Bedrijven In Zicht 6-10 november
 
 

Enthousiast melden wij dat van 6 t/m 10 november 2023 in de regio Groot-Amsterdam het eerste ‘Bedrijven in Zicht’-event wordt gehouden. We nodigen bedrijven uit de deuren te openen om werkzoekenden, carrièreswitchers, stagiairs, studenten en andere geïnteresseerden een kijkje te geven in hun organisatie. Laat zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken, en maak kennis met potentiële werknemers en stagiairs. ‘Bedrijven in Zicht’ is een initiatief van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Alle bedrijven en organisaties in de gemeenten van onze arbeidsmarktregio kunnen meedoen: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, De Ronde Venen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn. ‘Bedrijven in Zicht’ geeft een podium aan bedrijven uit alle branches en richt zich op ­betaalde banen, werkervaringsplekken, bijbaantjes en stageplaatsen! Heb je nog vragen? We denken graag met je mee. info@bedrijveninzicht.com, 020-25 27 029.

 
FOUNDING & ACTIEVE PARTNERS
 

 
PARTNERS
 

 
SAMENWERKINGSPARTNERS
 

MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
06-40 744 321
willemijn@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl