Exclusieve Nieuwsbrief Recrout - oktober 2023
Dit is een exclusieve nieuwsbrief van Recrout, een van onze gewaardeerde partners, verstuurd naar meer dan 8500 ondernemers uit de regio om onze partners extra in de schijnwerpers te zetten. Wil je ook partner worden van MeerBusiness? Maak hier een belafspraak.

In deze nieuwsbrief

  • De oorsprong van Recrout: een mix van frustratie en passie
  • De manier waarop Recrout je ondersteunt in het vinden van topkandidaten voor je vacatures
  • Hoe Recrout je in staat stelt om waardering te tonen aan je sollicitanten
  • Onze benadering om een objectieve selectie te garanderen conform de nieuwe wetgeving
  • Recrout's inzet voor een rechtvaardige en inclusieve maatschappij
  • Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen bijstaan?

 
De oorsprong van Recrout: een mix van frustratie en passie
 

Recrout is geboren uit frustratie. CEO Karim Akhlal runde eerst zijn eigen old-school offline wervings- en selectiebureau. Kort door de bocht verzamelde Akhlal passende cv's voor openstaande vacatures. "Ik dacht: nu heb ik een lijstje met wat de manager wil. Ik heb een prima passend cv, maar dan kreeg ik toch elke keer te horen: er is geen match. De reden? Persoonlijkheid, er is geen klik of [de persoon] past niet in het team. Dan doen al die dingen die wel goed zijn er niet meer toe. Vaak is het zo: je wordt aangenomen op basis van cv en onderbuikgevoel, je wordt ontslagen op basis van persoonlijkheid. Dat frustreerde mij, want het proces kostte mij veel tijd en geld. Dus toen dacht ik: als dat zo belangrijk is, dan kan het makkelijker.

Zo werd Recrout in 2015 geboren. "Het is een online recruitmentplatform (ofwel ATS) waarop de sollicitanten van onze klanten worden gematcht met vacatures op basis van zogenaamde soft skills. In tegenstelling tot de traditionele methode, kijken naar het cv en onderbuikgevoel, kijken wij in ons geval naar de talenten, competenties, drijfveren en persoonlijkheidskenmerken van mensen. Dus de aspecten die uiteindelijk bepalen of iemand succesvol is. Het cv gaat echt niet bepalen of iemand de wereld gaat veranderen, dat zijn altijd mensen met een bepaald talent, een bepaalde persoonlijkheid, karakter of drijfveren. Dat is waar ons systeem primair op matcht.

 
De manier waarop Recrout je ondersteunt in het vinden van topkandidaten voor je vacatures
 

Recrout optimaliseert je recruitmentproces door de beste kandidaten te matchen met je vacatures op basis van data en competenties via ons innovatieve ATS platform.

Creëer eenvoudig cultuur- en vacatureprofielen en match sollicitanten geautomatiseerd. Met onze geïntegreerde assessment module evalueer je sollicitanten op 48 werkgerelateerde competenties en match je ze automatisch met je vacatures, voor een efficiënte selectieprocedure.

Onze AI-gedreven job multi-poster plaatst je vacatures wereldwijd op meer dan 2500 jobboards met één klik, terwijl je organisch een database met rijke kandidaatprofielen opbouwt en talent pools creëert om automatisch te matchen op persoonlijkheidskenmerken, alvorens externe vacatures uit te zetten.

Recrout ondersteunt je in het gehele recruitmentproces, van aantrekken tot selecteren en behouden van top talenten, afgestemd op de gewenste competenties en bedrijfscultuur.

 
Hoe Recrout je in staat stelt om waardering te tonen aan je sollicitanten
 

Recrout helpt je ook om je sollicitanten iets terug te geven en daarmee je imago als goede werkgever te versterken. Sollicitanten die op zoek zijn naar werk, kunnen bij jou een online profiel aanmaken op je eigen white label platform. Dat bestaat uit een talentassessment waarmee 45 competenties en talenten in kaart worden gebracht. Zo vraag je niet alleen wat van potentiële sollicitanten maar je geeft ook iets terug als blijk van waardering.

Je helpt ze dus om meer inzicht te krijgen in het eigen potentieel, sterke punten en ontwikkelpunten. Sollicitanten kunnen ook zien welke vacatures het beste bij hen passen, op basis van hun profiel. Zo kunnen ze gerichter solliciteren en meer kans maken op een baan die aansluit bij de eigen talenten, competenties, motivaties en persoonlijkheidskenmerken.

 
Onze benadering om een objectieve selectie te garanderen conform de nieuwe wetgeving
 

De Wet “toezicht gelijke kansen bij werving en selectie” is een nieuwe wet die binnenkort in werking treedt. Deze wet verplicht alle werkgevers in Nederland om een werkwijze te hebben die gericht is op het voorkomen van discriminatie en het creëren van gelijke kansen bij de werving en selectie van werknemers. De Arbeids Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zal toezicht houden op de naleving van deze wet en sancties kunnen opleggen bij overtredingen.

Het ATS van Recrout helpt werkgevers en arbeidsbemiddelaars om een transparant, controleerbaar en systematisch werving- en selectieproces te voeren, dat gelijke kansen biedt aan alle sollicitanten. Recrout helpt werkgevers en arbeidsbemiddelaars om een transparant, controleerbaar en systematisch werving- en selectieproces te voeren, dat gelijke kansen biedt aan alle sollicitanten. Recrout doet dit door middel van:

•  Het gebruik van vooraf opgestelde en objectieve selectiecriteria, die niet tijdens de procedure worden aangepast.
•  Het gebruik van slimme algoritmes die kandidaten en vacatures matchen op basis van talenten, competenties, motivaties en persoonlijkheidskenmerken, zonder vooroordelen of bias.
•  Het gebruik van een geïntegreerde assessment module die kandidaten evalueert op 48 werkgerelateerde competenties en deze automatisch matcht met de vacatures.Recrout voldoet hiermee als voorloper aan de eisen van de nieuwe wet Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie.

 
Recrout's inzet voor een rechtvaardige en inclusieve maatschappij
 

Recrout zet zich in voor een eerlijke, inclusieve samenleving door een objectieve arbeidsmarkt te creëren waar talent centraal staat. Onze producten verbinden kandidaten en organisaties op een vooroordeelvrije manier, waardoor unieke talenten en organisaties tot bloei komen. https://recrout.com/

Wij geloven in een toekomst waarin werk bijdraagt aan een inclusieve maatschappij, waarin iedereen zijn of haar potentieel kan realiseren zonder onderscheid te maken op basis van ras, leeftijd, gender, religie of quota. Ons doel is een arbeidsmarkt waar matching plaatsvindt op basis van talenten, competenties en persoonlijkheidskenmerken, ten gunste van huidige en toekomstige generaties.

 
Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen bijstaan?
 

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen bijstaan? Ik kom graag een keer langs voor een kop koffie om meer te vertellen over onze diensten en technologische oplossingen. We hopen dat je deze nieuwsbrief interessant en nuttig vindt.

Als je vragen, feedback of suggesties hebt, kun je ons altijd een berichtje sturen. We horen graag van je! Als lid van MeerBusiness Haarlemmermeer, krijgt u bovendien een aantrekkelijke korting op uw eerste Recrout.com abonnement. Bespreek met ons de voorwaarden of neem alvast een kijkje op recrout.com/prijzen

Met vriendelijke groet,


Karim Akhlal
Directeur en oprichter Recrout.com

 
FOUNDING & ACTIEVE PARTNERS
 

 
PARTNERS
 

 
SAMENWERKINGSPARTNERS
 

MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
06-40 744 321
willemijn@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl