Nieuwsbrief Juli 2024

Meer dan 8500 ondernemers uit de regio Haarlemmermeer & Schiphol e.o. ontvangen deze nieuwsbrief. Wil je weten hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen? Maak hier een belafspraak.

In deze nieuwsbrief

  • Ondernemer van de maand: Amber Elisa de Clercq
  • Van Waterlanders tot Waylon bij Cpunt
  • Welkom bij MeerBusiness, welkom nieuwe leden
  • arbeidsGESCHIKT met De Geldwinkel Kennemerland
  • Iconen van Holland door Hetty Ansing bij Corendon Hotel
  • Save the date 5 sep BBQ Van Beem Buitenleven
  • Herbeleef de Van Driel Automotive Rally #3
  • Vooraanmelding Jubileum Gala is geopend

 
Ondernemer van de maand: Amber Elisa de Clercq
 

Amber is een gedreven ondernemer die haar passie voor duurzaamheid en innovatie heeft vertaald naar een succesvol biologisch landbouw- en belevenisbedrijf bij Landgoed de Olmenhorst. Twee jaar geleden volgde ze haar vader op en nam ze de leiding over het familiebedrijf dat dit jaar 170 jaar bestaat!

Amber is gekozen door Paul Bos met de vraag: "Je runt nu een biologisch landbouw- en belevenisbedrijf, terwijl je daarvoor bij Schiphol werkte. Wat is hetzelfde, wat doe je anders?" Ze geeft hier antwoord op in het volledige artikel dat te lezen is via de link in de comments en in HCnieuws.nl.

Amber neemt je mee in haar beleving en leermomenten en deelt waardevolle ondernemerstips, dus mis het artikel niet! Wisten jullie trouwens dat MeerBusiness een appelboom heeft geadopteerd bij De Olmenhorst? En dat jullie dat ook kunnen doen!

Amber heeft Mieke Millenaar van Millenaar Adviesgroep B.V. gekozen als de volgende Ondernemer van de Maand! Maar waarom? Lees het in het volledige artikel op onze website.

 
Van Waterlanders tot Waylon bij Cpunt
 

Van literaire etentjes tot dampende clubnachten. Van de bekendste theatermakers tot nieuw poptalent. Van voorleesmiddagen voor kinderen tot de beste films. Van prikkelende exposities tot een cursus pottenbakken. En van opkomende stand-up tot hulp bij werken met de computer. Bij Cpunt vind je een uniek, veelzijdig aanbod aan kunst, cultuur en educatie. En op zondag 8 september geeft het Haarlemmermeerse cultuurcentrum een voorproefje van diverse acts die later dit seizoen langskomen.

In de zalen in Hoofddorp staan zo’n 450 voorstellingen, concerten en shows geprogrammeerd. Zoals vanouds zijn bijna alle genres en subgenres vertegenwoordigd. Grote namen staan voor dit seizoen op de agenda, zoals Daniël Arends, René van Meurs, Christel de Laat, Tineke Schouten, Veldhuis en Kemper, Paulien Cornelissen, Selma Visscher, Yentl en de Boer, De Verleiders, Waylon, Crash Test Dummies, Drukwerk en Waterlanders.

En ook musicals als ‘De Mol en de Paradijsvogel’ (over het leven van Albert Mol met zeven musical award nominaties), ‘Josephine Baker’ en ‘Onze Jordaan’ komen langs. In alle zalen komt de heerlijkste muziek van vroeger voorbij van bijvoorbeeld The Doors, Pink Floyd, ABBA, Wham en Joe Cocker. Het nieuwe seizoen 2024/2025 van Cpunt staat vanaf nu online. Koop snel je tickets of schrijf je in voor een cursus.

 
Welkom bij MeerBusiness, welkom nieuwe leden
 

Welkom Omvatten. Hallo! Mijn naam is Daniëlle van Sundert. Ik woon in Haarlem met mijn gezin en onze twee poezen dichtbij de duinen en de zee. Ik hou erg van buiten zijn, bergen, goeie muziek luisteren en van leren over mensen. Ik vind het interessant om te leren van iemand uit een ander land of uit een andere cultuur. Ben nieuwsgierig naar onbekende tradities, gebruiken, andere overtuigingen en naar mensen met kennis en interesses waar ik zelf weinig over weet.

Ik ben nieuwsgierig, eerlijk en grappig (vind ik zelf ;-)). Boeiende diepgaande gesprekken voer ik elke dag in mijn werk als leiderschapstrainer, executive coach en hoogbegaafdheidsspecialist. Ik ontmoet je/jullie graag een keer voor koffie, thee of een goed gesprek. https://www.omvatten.nl


Welkom De Boer Advies en Notariaat. Beste leden van Meerbusiness Haarlemmermeer: na een korte periode van afwezigheid, zijn we weer terug: De Boer Advies en Notariaat, een full-service notariskantoor waar we streven naar deskundigheid en betrouwbaarheid in al onze notariële diensten. Met ons team bieden wij een breed scala aan notariële dienstverlening, variërend van testamenten en estate planning tot onroerendgoedtransacties en ondernemingsrechtelijke zaken.

Wij streven ernaar om onze cliënten op een persoonlijke en professionele manier van dienst te zijn, met oog voor detail en een focus op het behalen van de beste resultaten. Onze toewijding aan kwaliteit, transparantie en integriteit stelt ons in staat om soms complexe notariële uitdagingen op te lossen en kansen te benutten voor zowel individuen als bedrijven. Wij staan klaar om u te begeleiden door het notariële proces en daar waar nodig te adviseren en (bij) te sturen. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken hoe we u van dienst kunnen zijn. https://deboernotaris.nl


Welkom Lisa Bouma Sales Services. Ben jij hoteleigenaar en ervaar je uitdagingen met de bezettingsgraad, kamerprijzen en het ontwikkelen van een salesplan? Als hoteleigenaar weet je dat slimme marketing- en salesstrategieën essentieel zijn voor een optimale bezettingsgraad en het bepalen van de juiste kamerprijs. Lisa Bouma Sales Services helpt jouw hotel op de kaart te zetten.

Ik bied interim commerciële diensten aan voor bedrijven in de hospitality-industrie. Daarnaast host ik het “Hospitality Growth Lab” vanuit een inspirerende locatie in het bos. Dit zijn 1-op-1 leadgeneratiesessies, waarmee ik hotels en andere hospitalitybedrijven op verschillende manieren kan ondersteunen bij het bereiken van hun commerciële doelen. Meer weten? Bezoek www.lisabouma.nl of stuur gerust een bericht naar 0623949460.


Welkom Collabite. Als ICT-dienstverlener (Managed Service Provider) zien wij onszelf niet als leverancier, maar als partner. Pas als je krachten bundelt - en kennis van twee werelden samenbrengt - zie je echt hoe ICT je verder helpt en kun je een Roadmap voor de toekomst maken.

Goed samenwerken vraagt om commitment, een open houding naar elkaar, systemen en processen die samenwerken ondersteunen. Onze aanpak en cultuur is hiermee gesynchroniseerd met deze voorwaarde voor succes. Collabite wil bedrijven winstgevender, productiever en innovatiever maken. Met uitgekiende oplossingen en services zorgen wij voor continuïteit, efficiëntie en versnelling. Wij zijn jouw ICT-afdeling; op afstand maar toch dichtbij.

We voorzien in 7 basisbehoeften: Business Solutions, Service, Beheer, Security, Cloud, Communicatie en Advies. We leveren alles dat nodig is, hardware inbegrepen. Vanuit onze vestigingen in Hillegom en Bodegraven, zijn er 80 specialisten dagelijks aan het werk voor onze mooie en leuke klanten. Wilt u daarbij horen? Ik kom graag vrijblijvend een kop koffie drinken en ICT advies voor jouw organisatie op maat geven. http://www.collabite.nl

 
arbeidsGESCHIKT met De Geldwinkel Kennemerland
 

Vorige week hebben wij van een fantastische lunch mogen genieten bij Brasserie de Haven. Wat hadden wij te vieren? Dat wij gezond en arbeidsGESCHIKT zijn! De directe aanleiding was het advies om als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Als ondernemer is in veel situaties een dergelijke verzekering zeer wenselijk en eigenlijk noodzakelijk.Het is goed om na te denken hoe je je financiën op orde kunt houden wanneer je arbeidsongeschikt wordt. Vaak kom je tot de conclusie dat een basis inkomen wenselijk is. De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de eenmanszaken komt eraan in 2027-2029.

Dit gaat vooralsnog niet gelden voor de DGA. De verplichte verzekering heeft echter een beperkte dekking tegen gangbare arbeid. Dus zeker niet altijd passend. Een goed advies over de noodzaak voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor iedere ondernemer een must.

Wil je ook een vrijblijvend advies? De Geldwinkel Kennemerland Frans Teunissen frans@geldwinkel.nl 06-50211797 of kijk op: https://www.geldwinkel.nl

 
Iconen van Holland door Hetty Ansing bij Corendon Hotel
 

Een indrukwekkende serie schilderijen van de unieke kunstenares: Hetty Ansing is deze zomer te bewonderen in Corendon Amsterdam Schiphol Airport, a Tribute Portfolio Hotel op de eerste verdieping. Geïnspireerd door de levendige kleuren en rijke geschiedenis van haar geboorteland, bieden Hetty Ansing’s schilderijen een frisse kijk op de iconische symbolen van Nederland. Elke penseelstreek vertelt een verhaal van traditie, innovatie en tijdloze schoonheid.

Ansing’s werken nodigen kijkers uit om zich onder te dompelen in de charme van de Nederlandse cultuur, waarbij het unieke erfgoed van Nederland wordt gevierd. Kom snel langs om Hetty haar kunstwerken te aanschouwen. En neem dan gelijk een heerlijke Starbucks koffie en een vers stuk gebak.

 
Save the date 5 sep BBQ Van Beem Buitenleven
 

Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol Hollandse gezelligheid en een heerlijke BBQ! Datum: Woensdag, 5 september - Tijd: Vanaf 17:00 uur

Van Beem Buitenleven, een gepassioneerd familiebedrijf sinds 1901, nodigt je uit om hun prachtige buitenleven te ervaren. Bekend om hun 10.000m² Experience Center nabij Schiphol, zijn zij de experts in het creëren van de perfecte tuin met eersteklas overkappingen, tuinmeubelen, buitenkeukens en wellnessproducten. Dit evenement belooft een spectaculaire bijeenkomst te worden met een echte Nederlandse sfeer. Meld je aan in de app en wees onderdeel van deze geweldige Nazomer BBQ bij Van Beem Buitenleven. Meenemen van een intro is mogelijk, geef dit ook aan in de app. Geen lid maar wel willen komen? Stuur dan een mail naar info@meerbusiness.nl. Wij kijken ernaar uit je daar te zien!

 
Herbeleef de Van Driel Automotive Rally #3
 

Herbeleef de VDA Rally #3 met de officiële aftermovie! Van Driel Automotive organiseerde een onvergetelijke dag vol plezier, prachtige auto's en enthousiaste deelnemers. We zijn blij om deze geweldige momenten met jullie te delen. Klik op de button hieronder, of het filmpje hierboven, om de aftermovie te bekijken en geniet nog eens van alle hoogtepunten.

 
Vooraanmelding Jubileum Gala is geopend
 


Kom en beleef een nacht vol glitter en glamour met een knipoog naar ABBA. Het MeerBusiness Gala op 13 december bij Van der Valk belooft een avond vol glitter, glamour en geweldige netwerkmogelijkheden te worden. Vanaf nu is het mogelijk om je tafel te reserveren voor deze spectaculaire avond. Wees er snel bij, want de eerste tafels zijn al gereserveerd!

Het lijkt nog ver, maar voordat je het weet is het al zover - of zijn de tafels al verkocht. Sluit het ondernemende jaar af met je collega's en zakenrelaties op een onvergetelijke avond vol plezier, muziek en ondernemerschap. Verzeker je van een plek en dans de nacht weg met andere ondernemers uit de regio.

Stuur een e-mail naar info@meerbusiness.nl om jouw tafel te reserveren. Op is op, dus wacht niet te lang! Mis deze kans niet om deel uit te maken van een avond vol glitter en glamour. Tot ziens op het Gala met Ondernemingsprijs 2024! 

 
FOUNDING & ACTIEVE PARTNERS
 

 
PARTNERS
 

 
SAMENWERKINGSPARTNERS
 

MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
06-40 744 321
willemijn@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl