Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
  • Hoe ga jij om met dilemma’s in je rol als leidinggevende?
  • Eerste Liefs uit Haarlemmermeer magazine verschenen
Hoe ga jij om met dilemma’s in je rol als leidinggevende en waar laat jij je door leiden als het spannend wordt?

MeerBusiness vroeg auteur en organisatiecoach Heidy Peperkamp naar haar inspiratie voor haar boek

 

naar de site van Digna (dignadevelopment.nl)

 

"Als leider maak je keuzes, iedere dag weer. Dat hoort nu eenmaal bij je functie. Soms vormen deze keuzes dilemma’s waarop je vastloopt. Je worstelt met het spanningsveld tussen taak en mens, controle en vertrouwen, of tussen stabiliteit en verandering. Wat je ook kiest, voor beide opties is wel wat te zeggen. Geen één keuze is helemaal goed, of helemaal fout. Was dat maar zo. Dan was de keuze niet zo lastig en voelde je de spanning niet tussen tegengestelde benaderingen.


Sta jij ook voor dit soort lastige beslissingen die maar aan je blijven knagen? Weten hoe anderen dat doen, kan zekerheid en opluchting geven. Mijn boek ‘De manager als koorddanser’ bestaat uit onthullende ervaringen van leiders die ook met dilemma’s geworsteld hebben. Die verhalen leveren persoonlijke inzichten op die resulteren in moedige besluiten. Jij stapt met het lezen van dit boek als het ware in hun huid en beleeft hun ervaringen.


Elk verhaal is geanonimiseerd en begint met een korte introductie van de geïnterviewde. Aan elk verhaal heb ik eyeopeners toegevoegd, waarmee ik dieper inga op het specifieke onderwerp van dat verhaal. Naast een toepasselijke quote, sluit ik af met reflectievragen, bedoeld om je te laten nadenken over hoe jij je tot het specifieke dilemma verhoudt.


Het boek heb ik onderverdeeld in vijf hoofdthema’s:


• visie & verandering
• samenwerking
• leidinggeven
• communicatie en interactie
• persoonlijke dilemma’s

Deze hoofdthema’s heb ik samengebracht in het dilemmamodel. In dit model kun je je eigen voorkeuren plotten, zodat je kunt zien hoe je je verhoudt tot de vijf dilemmathema’s. De stappen die ik aan het model gekoppeld heb, zijn bedoeld om je eigen dilemmaflexibiliteit te vergroten. Onmisbaar en bedoeld om je perspectieven op dilemma’s te verbreden. Met dit boek kun je volop aan de slag met je eigen dilemmaflexibiliteit.


Ik hoop dat de verhalen jou aan het denken zetten en je verder brengen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling als leider. "


Wil je het boek bestellen? Gebruik dan deze link: https://www.managementboek.nl/boek/9789089655820/de-manager-als-koorddanser-heidy-peperkamp

 


 
Eerste Liefs uit Haarlemmermeer magazine verschenen 

 

Deze week is het eerste Liefs uit Haarlemmermeer magazine verschenen. Een unieke cityguide over Haarlemmermeer voor (nieuwe) inwoners én binnen- en buitenlandse bezoekers. Het 100 pagina dikke gratis magazine (uitgevoerd in zowel Nederlands als Engels) is een echte ontdekkingsgids, want in de regio is zoveel leuks te zien en te doen. Het kriebelde al een tijdje bij initiatiefnemer Daniëlle Meijer en nu is het zover: het blog is uitgebreid met een toeristisch magazine.

Eind 2018 begon alles met een blog over leuke hotspots en events in Hoofddorp en omgeving. Dat bleek een schot in de roos, want blijkbaar misten meer mensen een centrale plek waar leuke tips te vinden waren. Omdat er niet alleen zoveel leuks over Hoofddorp te melden valt, werd het blog al snel uitgebreid naar Haarlemmermeer. Daar moest een nieuwe naam bij en zo ontstond Liefs uit Haarlemmermeer.

Haarlemmermeer is niet saai
Daniëlle vertelt: “Dat het hier absoluut niet saai is en dat er genoeg te beleven valt, daar moet ik mensen nog wel eens van overtuigen. En daar heb ik mijn missie van gemaakt: ik wil de leuke locaties en activiteiten van Haarlemmermeer meer bekendheid geven bij (nieuwe) bewoners en bezoekers. En ik bleek niet de enige met deze missie: bezige bij Birgit Cramer van den Bogaart is ook een echte ambassadeur van Haarlemmermeer.”

Ze vervolgt: “We bleken een gezamenlijke wens te hebben: een toeristisch magazine over Haarlemmermeer voor inwoners én bezoekers en dus bundelden wij de krachten. Een uitdaging in Corona-tijd? Ja! We kregen het vertrouwen van een aantal adverteerders (want zoiets bestaat nog niet in Haarlemmermeer) en met dank aan o.a. Laurens Schenk is het gelukt en daar zijn we supertrots op: deze week is het eerste Liefs uit Haarlemmermeer magazine verschenen!”

Waar wij enthousiast van worden
In het Liefs uit Haarlemmermeer magazine vind je een selectie van alles wat er te ontdekken is in Haarlemmermeer. Het geeft inspiratie voor het vinden van leuke locaties, informatie over de gemeente en haar kernen, activiteiten, routes, historie, tips, wetenswaardigheden en meer. “Het is een echte ontdekkingsgids van dingen waar wij enthousiast van worden.”

Dus fiets langs de verhalenpalen, bezoek één van de 31 kernen van Haarlemmermeer, laat je verrassen door het ‘kasteel’ van de polder, bekijk alles anders vanaf het water, drink koffie op één van de leuke terrassen, shop till you drop of ga eropuit met het gezin…ontdek zelf hoe leuk Haarlemmermeer is!

Nieuwsgierig? Het magazine is gratis verkrijgbaar bij geselecteerde verspreidpunten zoals accommodaties, winkels, horeca en adverteerders. Kijk op liefsuithaarlemmermeer.nl voor meer informatie. En heb je tips? Mail naar: info@liefsuithaarlemmermeer.nl


Liefs uit Haarlemmermeer is hét platform met al het leuks van Haarlemmermeer: dingen om te zien en te doen, tips over leuke plekken, events, hotspots en meer. Het crossmediale concept bestaat uit een website, een gratis magazine, social media en een digitale nieuwsbrief. Liefs uit Haarlemmermeer richt zich op zowel inwoners als bezoekers van Haarlemmermeer.

 
Agenda
04-07-2021 Nieuwsbrief verschijningsdatum (deadline woensdag voorafgaand)
 
Volledige agenda

Founding & Actieve Partners

Partners
Contact
MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
Planetenweg 5
2132 HN Hoofddorp
+31 6 11 77 86 40
info@meerbusiness.nl
haarlemmermeer.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen