Er komt toch snelle aanpak parkeerproblemen Hoofddorp

Datum : 31-03-2017

HAP/CDA/PvdA blij met reactie College B&W
Er komt toch snelle aanpak 
parkeerproblemen Hoofddorp
 
 
Winkeliers op de Kruisweg in hartje Hoofddorp willen zo snel mogelijk parkeervakken voor kortparkeerders met goedkoop tarief. Foto: Advance Photography.
 

Lokale politieke partij HAP is tevreden met de toezegging van het College van burgemeester en wethouders dat een aantal parkeerknelpunten in Hoofddorp Centrum versneld wordt aangepakt. De door HAP/CDA/PvdA ingediende motie om deze knelpunten op te lossen, is door VVD-verkeerswethouder Derk Reneman recentelijk opgepakt: "Wij gaan de knelpunten zondermeer zo snel mogelijk aanpakken."

Lokale coalitiepartij HAP heeft de afgelopen tijd diverse parkeer- en verkeersknelpunten geconstateerd en in de Gemeenteraad aan de orde gesteld. Het gaat onder meer om de parkeeroverlast in Graan voor Visch door langparkeerders en centrumbezoekers, het knelpunt dat is ontstaan bij de Draverslaan/Parklaan en het Oude Buurtje, dat dagelijks met parkeeroverlast kampt tot grote ergernis van de bewoners die hun rustig wijkje zien veranderd in een sfeer van autoverkeer en parkeerproblemen. 

Winkeliers klagen voortdurend
Ook voor de ondernemers aan de Hoofdweg Oostzijde wordt een oplossing gerealiseerd. Hun klanten, die veelal voor een ‘snelle boodschap’ komen, kunnen hun auto daar niet kwijt. Met de voorgestelde oplossing in de motie kan dat wel, door de aanleg van een aantal extra parkeerplekken aan de parallelle Kruisweg. 
Het College onderkent de problematiek en heeft de Raad inmiddels al geïnformeerd over de planning en hoeveel extra geld er nodig is voor de gewenste aanpak. De verwachting is, dat hiervoor tussen 30.000 en 40.000 euro nodig is gedurende de jaren 2017 en 2018.
Winkeliersvereniging De Vier Meren is eveneens blij met de opstelling van het College want willen de hier gevestigde detaillisten profiteren van de oplevende economie, dan is het belangrijk dat er voor kopers voldoende en betaalbare parkeerfaciliteiten komen. 

Jan van Grondelle.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief