Culinaire netwerkavond tijdens kookcursus voor ondernemers

Datum : 23-07-2017

 


 
Culinaire netwerkavond tijdens 
kookcursus voor ondernemers

 
 
Het enthousiaste kookgrage ondernemersteam voor het restaurant Het Oude Dykhuys.
 

Aan de vooravond van de zomervakantie in Haarlemmermeer en de regio troffen afgelopen week 15 MeerBusiness-leden zich op het terras van het gerenommeerde restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek waar topkok Alfred van Dijk hen wegwijs maakte in het culinaire menu dat zij onder zijn inspirerende leiding met elkaar gingen samenstellen. Het werd als vanouds een inspirerende bijeenkomst zo mocht ik weer ervaren. "Een boeiend stel enthousiaste ondernemers die met elkaar kokkerellen en zaken doen. Precies waarvoor zo'n avond is bedoeld," aldus MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma. 

 
 
Mosselparty 12 september

Hella Vercammen en Amber Kempers (r) : “Wij maken het hoofdgerecht van kalfstaart.”
 
Directeur Amber Kempers van Intertraining in Nieuw-Vennep, met de slogan 'Uw partner in brandveiligheid', was ook weer van de partij: "Ik ben niet alleen dol op koken maar ook op mooie gerechten eten en die gaan wij hier vanavond bereiden. Ik zit in het team dat kalfstaart maakt, dun uitgesneden met verse pasta, rucola, parmazaan en een saus van groene peper. En weet je wat zo leuk is? Op dinsdag 12 september is ons bedrijf voor de tweede keer hoofdsponsor van de Mosselparty bij d'Oude Molen waar wij net als vorig jaar weer heel wat ondernemers verwachten. Een mooi nazomermoment om te netwerken."
(www.intertraining.nl).Ook juriste en eigenares van The Legal Company uit Amstelveen Hella Vercammen kon haar kooktalenten in de strijd werpen bij dit hoofdgerecht: "Ik kook thuis graag maar ik moet er wel de tijd voor hebben. Er zijn van die momenten dat ik zin heb om uitgebreid te koken maar als ik een drukke dag heb gehad dan moet je niet bij mij komen eten. Mijn man kookt gelukkig ook heel graag en wij eten erg gezond en nu in de zomer veel vanaf de barbecue zonder al die vette sauzen. Mijn bedrijf levert juridische diensten aan het bedrijfsleven inzake arbeids-, contracten- en ondernemersrecht. Dat doen wij snel en betaalbaar. Ook geven wij MKB-trainingen. (www.thelegalcompany.nl).
 
 
Verhuizing naar Hoofddorp

Marco Meents en Birgit Hes: “In onze vrije tijd koken we graag.”
 
Van The Boyz in the Cloud was Marco Meents aanwezig die mij vertelde dat zijn bedrijf binnenkort naar Hoofddorp verhuist: "Samen met compagnon Johan Jongeneel gaan wij naar de Daalmeerstraat omdat op Bedrijvenpark Nieuw-Vennep-Zuid geen geschikte grotere ruimte mogelijk was. We willen een kantoor met wat meer cachet om onze opdrachtgevers te ontvangen. Per september starten we daar met het verder uitbreiden van onze automatiseringsoplossingen, reclamebureau en alle activiteiten op het gebied van visuele telecommunicatie. En in mijn vrije tijd ben ik een echte Bourgondiër want ik ben gek op lekker eten en koken. Ik ben ingedeeld in het tussengerechtteam met kabeljauw met kruim van dragon en krokante kroepoek met garnalen saus en kleurrijke groenten."
Daar wist Birgit Hes van mee te praten want ook zij was hierbij ingedeeld: "Ik kook thuis ook en vind het bereiden van een kerstdiner het mooist maar dat is slechts één keer per jaar natuurlijk. Een vis fileren had ik tot nu toe nog nooit gedaan maar het gaat me goed af. Ik ben sinds 2004 advocaat en in 2011 heb ik mijn eigen kantoor gestart in Haarlem met accent op arbeids- en strafrecht. Omdat ik zelf ondernemer ben heb ik dus een grote affiniteit met het bedrijfsleven." 
 
 
Goudsmid aan de kabeljauw

Evelien de Ruiter en Eric van Limpt: “Wij maken het tussengerecht en dat is best bewerkelijk.”
 
PR- en communicatieadviseur Evelien de Ruiter was er ook: "Ik heb mijn eigen praktijk maar ben nu op contractbasis verbonden aan een publicrelationsbureau in Hoofddorp dat veel in de ICT doet: "Ik vind het leuk om vanavond eens bij een topkok in de leer te gaan om mijn kookkwaliteiten wat op te schroeven. Ik doe het tussengerecht en weet inmiddels dat zoiets best bewerkelijk kan zijn."
Ook de boomlange goudsmid Eric van Limpt stond achter het fornuis: "Weer eens iets anders dan de hele dag in mijn atelier mooie sieraden maken. Mijn eigen sieradenlijn Icaelo doet het erg goed. Ik zet de emoties van mijn uitgebreide klantenkring om in iets tastbaars. Sieraden moeten perfect passen en met mijn collectie laat ik me vooral inspireren door de natuur. Mijn sieraden zijn niet standaard en ik maak er maximaal slechts 25 van. Dus blijven ze hoe dan ook uniek en exclusief."
 
 
Modeman in het gips

John Tenty en Monique Hulst: “Dit wordt de mooiste Sushi van het jaar!”
 
Monique Hulst van de gelijknamige gerenommeerde modezaak in Hoofddorp vertelde mij dat echtgenoot Michiel zojuist een operatie had ondergaan: "Hij was pal voor de MeerBusiness Haringparty wat ongelukkig gevallen op zijn pols. Men dacht eerst dat die gebroken was maar het bleek later verbrijzeld te zijn. Maar hij herstelt goed. Zijn moeder kookt vanavond voor hem omdat ik hier de kookcursus doe want zelf kan hij echt niet koken. Onze zaak moet het binnenkort een paar weken zonder ons doen want we zijn echt aan vakantie toe. Tot nu toe hebben we dit jaar goed gedraaid en straks zetten we ons weer in voor de najaarsmode."
Ondernemer John Tenty uit Hoofddorp had met het mooie zomerweer eigenlijk liever op de golfbaan gestaan: "Maar ik vind koken ontzettend leuk dus is het niet erg om vandaag niet een balletje te slaan. Ik ben gespecialiseerd in voor- en nagerechten thuis en vanavond zit ik in het team dat de Sushi van zalm met soja en wasabi voorbereidt. Mooie uitdaging." 
 
 
Kookliefhebbers Snoepboetiek 

Henriëtte van den Anker: “Ik maak het dessert en daar ben ik sowieso al gek op.”
 
Uit Katwijk was Henriëtte van den Anker voor het eerst aanwezig: "Ik heb drie bedrijven; de Porseleinkast als kookwinkel, daarnaast een koffiecorner waar ik medewerkers met een beperking heb die uitstekend functioneren en daarnaast run ik een importzaak met Australische handtassen, die ik aan winkels verkoop. Maar koken is mijn hobby dus ik geef heel mijn ziel en zaligheid aan de kookwinkel waarin ik prachtige producten verkoop. Vanavond maak ik het dessert met allerlei lekkere hapjes als sluitstuk van het diner."
 
 
Geluidsoverlast en privacy 

Gijs van Wijk: “Koken is leuk en ik doe hier nieuwe zakelijke contacten op.”
 
Van Akoestiek Comfort uit Hoofddorp sprak ik Gijs van Wijk: "Ik adviseer bedrijven en instellingen die op de werkvloer problemen met ongewenst geluid hebben. Denk ook aan apotheken, banken en winkels waar men privacy wil zodat niet iedereen in de rij meteen hoort wat iemand mankeert of zo. Vooral ook op kantoorafdelingen waar veel mensen bij elkaar zitten is geluidsoverlast vaak een probleem. Ik geef niet alleen adviezen maar ik zorg er ook voor dat deskundigen aanpassingen doen die ik voorstel. Koken vind ik leuk maar ik ben hier ook om nieuwe contacten op te doen want zo'n culinaire netwerkavond leent zich daar goed voor."
 



Foto's: Advance Photography 
 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief