Zilveren jubilaris Jeroen van den Boogaard

Datum : 01-10-2018

‘Wij zijn hier marktleider metaan-/verkoop van woningen’


Jeroen van den Boogaard: “Onroerend goed markt in Haarlemmermeer is voor ons open boek.”
Foto: Advance Photography.


Nieuw-Vennep – De komende Open Huizen Dag krijgt voor Jeroen van den Boogaard extra betekenis want de succesvolle Haarlemmermeerse makelaar viert op 6 oktober zijn 25-jarig jubileum als register makelaar-taxateur op het gebied van wonen en bedrijfsmatig vastgoed. Sinds 1997 is hij samen met een team van inmiddels 11 medewerkers gevestigd aan de Hoofdweg 1332A in Nieuw-Vennep. Onder handbereik ligt het kleinood op zijn bureau dat hij in 1993 bij zijn beëdiging ontving: een stokje met zilveren dop en onderkant waarin zijn naam staat gegraveerd.


Van den Boogaard legt uit: “In 1284 gaf graaf FlorisV de stad Dordrecht het recht om makelaars aan te stellen. Die handelden in schepen, meubels, textiel, huizen en bedrijfspanden. In de 17e eeuw verenigden de makelaars zich in een gilde en ging men zich specialiseren. Om een erkende makelaar van een beunhaas te onderscheiden werd in 1636 een stokje met in het zilver de naam van de stad en de makelaar vervaardigd. Zie het maar als de huidige NVM erkenning die ook een keurmerk is want alleen ondernemers met het officiële makelaarsdiploma op zak kunnen van deze organisatie lid worden.”


Vakkennis, ervaring, persoonlijk


Van den Boogaard houdt van cijfers: “In de afgelopen 12 maanden hebben wij op ons kantoor ruim 210 transacties gedaan en zijn daarmee van de Haarlemmermeerse makelaars marktleider in aan- en verkoop voor particulieren. In de landelijke makelaars-top 250 zijn wij het best presterende kantoor in deze gemeente. Ons gedreven team telt 5 deskundige (assistent/kandidaat) makelaars voor de particuliere sector terwijl mijn zoon Jasper daarnaast zijn studie doet voor zakelijk onroerend goed, zoals ik dat destijds ook heb gedaan.”

Uit cijfers blijkt dat mensen die hun huis willen verkopen en aan de Open Huizen Dag meedoen, daardoor in ruim 40 procent van de gevallen een koper hebben gekregen. Gelet op de krapte op de woningmarkt verwacht Van den Boogaard dat er op 6 oktober niet heel veel huizen te bezichtigen zijn: “Er is momenteel nog te weinig nieuwbouw in Haarlemmermeer dus daarom verhuizen mensen niet en worden er weinig bestaande huizen aangeboden. Er zijn wel kleinere nieuwbouwprojecten maar dat is een druppel op de gloeiende plaat. Dit zal uiteraard veranderen met de komst van de nieuwbouwuitbreiding Getsewoud-West en in Hoofddorp.”


De Hypotheekshop

Dit zien Van den Boogaard en zijn team voor hun klanten het liefst: VERKOCHT i.p.v. TE KOOP.
Foto: Advance Photography.


De hamvraag: weliswaar schaarste op de woningmarkt, maar waarom zou men nu voor zijn makelaarskantoor kiezen en niet voor een ander? Daar hoeft Van den Boogaard niet lang over na te denken: “We zitten hier weliswaar met in totaal 12 mensen maar we zijn nog steeds laagdrempelig, persoonlijk betrokken, kennen vooral Nieuw-Vennep als onze broekzak maar zijn ook in Hoofddorp en kleinere dorpen actief. Daarmee zijn wij de meest ervaren makelaar in Haarlemmermeer. Wij adviseren altijd om realistische verkoopprijzen te hanteren waardoor de kans op snelle verkoop aanwezig is. Daarnaast bieden wij optimale service met o.a. een professionele fotoserie en eigen website van de woning. Wij werken met moderne hulpmiddelen, o.a. een filmpje en 360 graden foto van de woning zodat geïnteresseerden on-line al kunnen kijken en de brochure kunnen inzien. Hierdoor staat de woning bovenaan op Funda. En met een optimale sociale mediastrategie weten wij precies de juiste doelgroep voor een object te bereiken. Op kantoor zit ook De Hypotheekshop, onderdeel van de grootste financiële adviesorganisatie in Nederland. Dus wie een hypotheek wil afsluiten is ook hier letterlijk op het goede adres.”


Jan van Grondelle.

Abonneer op onze nieuwsbrief