VVD Tweede Kamer kandidaat Sven Koopmans

Datum : 28-01-2017

VVD Tweede Kamer kandidaat Sven Koopmans:
'Ik leg vooral graag de nadruk op ondernemers en werkgelegenheid' 


Sven Koopmans::“De stem van Haarlemmermeer moet in politiek Den Haag nóg sterker doorklinken.”
Foto: Advance Photography 

Hij was diverse jaren vredesonderhandelaar in het Midden-Oosten en Afrika maar vindt het thans tijd om zich voor Nederland, en vooral Haarlemmermeer, te gaan inzetten als politicus. Reden waarom hij op de VVD-kandidatenlijst staat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Tijdens de recente nieuwjaarsbijeenkomst van MeerBusiness hield Sven Koopmans (43) een korte speech over zijn politieke ambities. Vandaag in onze nieuwsbrief een interview met hem.

De in Amsterdam geboren maar in Hoofddorp opgegroeide Koopmans, woont nog steeds in Haarlemmermeer en wil als VVD Tweede Kamerlid straks voor zijn regio opkomen waar het de trefwoorden veiligheid, vrijheid, werk en woningbouw betreft: "Mijn ouders kozen destijds voor Haarlemmermeer omdat ik daar op een goede en veilige school in Hoofddorp kon en aansluitend in de regio verdere studies kon volgen. Na mijn jarenlange internationale onderhandelingswerkzaamheden ben ik sinds vorig jaar teruggekeerd naar mijn roots en wil ik mij, als ik word gekozen, vanuit Den Haag voor deze gemeente en de regio inzetten."

Eigen verantwoordelijkheid 

De ambitieuze VVD-er weet als geen ander dat je mensen moet motiveren en stimuleren om ze een eigen verantwoordelijkheid te geven: "Dat hebben mijn docenten op de Leidse universiteit, en later ook op Harvard en Oxford, mij meegegeven. Ik heb daar in mijn internationale werkzaamheden en mijn werk op een advocatenkantoor in Amsterdam heel veel profijt van gehad. Als vredesonderhandelaar heb ik een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan de internationale problematiek in onder andere Syrië maar ik wil mij nu voor de volle honderd procent richten op mijn politieke ambities voor ons eigen land. En daarbij voel ik mij het beste thuis bij wat de VVD voorstaat."
Als Koopmans in de Tweede Kamer fractie komt dan gaat hij Haarlemmermeer zondermeer een pré geven: "Ik wil de stem van onze mooie gemeente graag luider laten doorklinken in de Tweede Kamer en vandaar dat ik de komende weken de straat op ga om mij te presenteren bij de inwoners en te luisteren naar wat zij vinden dat er voor onze gemeente moet worden gedaan vanuit Den Haag. Politiek Den Haag moet een luisterend oor hebben want wij zijn niet voor niets een van de meest welvarende gemeenten in Nederland. Mijn doel is om op te komen voor een veilige, vrije en sterke samenleving. Dat ondernemers daar een belangrijke rol bij spelen mag duidelijk zijn. Dus streef ik naar (nog) meer werk, veiligheid op straat en op bedrijvenparken, minder files en een sterk Schiphol, als motor van deze polder. Wie als ondernemer straks op mij stemt, maakt een goede keuze want met extra voorkeursstemmen is mijn stoel binnen de nieuwe fractie verzekerd."

Jan van Grondelle

 
 
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief