Criminaliteit bedrijventerreinen Haarlemmermeer flink gedaald

Datum : 05-03-2017

Inbraak bedrijven en kantoren liefst 23 procent minder
Criminaliteit bedrijventerreinen
Haarlemmermeer flink gedaald
 
Daling inbraken op bedrijventerreinen in de polder komt ook door betere beveiliging en surveillance.
Foto: Advance Photography

 

Het wordt steeds veiliger ondernemen in Haarlemmermeer. Dat bewijzen de criminaliteitscijfers over 2016, die onlangs door burgemeester Theo Weterings zijn gepresenteerd: "Op alle indicatoren voor het speerpunt 'Veilig ondernemen' is afgelopen jaar een afname te zien ten opzichte van 2015."

 

Politie en gemeentelijk College zijn verheugd over de afname op alle fronten in Haarlemmermeer: het aantal winkeldiefstallen is met 5 procent gedaald (van 329 naar 314); winkelinbraak 57 procent minder (van 28 naar 12) en inbraak in bedrijven en kantoren daalde met 23 procent (van 294 naar 225).

Ook het aantal straat- en winkelovervallen is gedaald omdat de politie vorig jaar extra menskracht heeft ingezet.

 

Keurmerk Veilig

Op dit moment lopen er in Haarlemmermeer 11 projecten in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), namelijk 7 in winkelcentra en 4 op bedrijventerreinen.

Weterings: "Regulier contact tussen ondernemers, gemeente en politie is belangrijk waarbij veiligheidszaken snel kunnen worden opgepakt. Maar ook gerichte inzet in winkelgebieden door gemeentelijke handhavers en de samenwerking met politie en het bedrijfsleven in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen, lijkt daarmee haar vruchten af te werpen. Er wordt preventief voorlichting gegeven aan ondernemers over het voorkomen van overvallen en het omgaan met agressie in de winkel."

Wie echter naar de harde aantallen in plaats van naar de percentages kijkt, concludeert wel dat het aantal winkeldiefstallen toch altijd op jaarbasis nog 314 bedraagt. Dat is een fors aantal. Ook het aantal inbraken in bedrijven en kantoren, 225 in 2016, is niet weg te poetsen. Reden waarom waakzaamheid en samenwerking nog steeds belangrijk blijven.

 

Jan van Grondelle.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief