'Sterkere positie Schiphol is goed voor bedrijfsleven'

Datum : 05-03-2017

VVD en Forza in Politiek Café Haarlemmermeer:
'Sterkere positie Schiphol
is goed voor bedrijfsleven'
 
VVD en Forza willen dat regionaal bedrijfsleven blijft profiteren van Schiphol als economische motor.
Foto: Advance Photography


Tijdens het recente Politiek Café Haarlemmermeer, waarbij vier lokale journalisten de Gemeenteraad aan de tand voelden inzake diverse actuele onderwerpen, waren het met name VVD en Forza die zich uitspraken voor een verdere groei van Schiphol, mits uiteraard wordt gekeken naar zaken als gezondheid voor inwoners en veiligheid voor de regio.

 

Gespreksleider bij het thema 'Economie, Schiphol, Veiligheid, Winkelcentra en Bedrijvenparken, Jan van Grondelle (MeerBusiness Nieuwssite), wist de aan de tafel voor dit onderdeel geselecteerde politieke partijen VVD, Forza, GroenLinks en SRH, tot enkele pittige uitspraken te verleiden. De journalist stelde als eerste het thema Schiphol aan de orde met de stelling of de luchthaven voor Haarlemmermeer een Zegen of Zorg is. Zegen als het gaat om de economische positie; Zorg waar het de geluidshinder betreft alsmede de kans dat KLM haar vluchten op termijn helemaal vanaf Parijs laat plaatsen. 

 

Schiphol: Zegen of Zorg? 

Daar wist VVD'er Henk Kuipers wel raad mee: "Zondermeer een zegen want Schiphol is belangrijk voor onze economie en ook het regionale en lokale bedrijfsleven profiteert van de positie van deze luchthaven. Ons verkiezingsprogramma in Haarlemmermeer luidt 'Aan het werk' en dat geldt dus ook voor Schiphol, dat zondermeer mag groeien met het aantal vluchten. Daarbij zijn wel wat spelregels te hanteren want inwoners rondom de luchthaven moeten wel veilig en gezond kunnen wonen."

Daarmee kreeg Kuipers meteen Paul Meijer (Forza) aan zijn zijde: "In ons in 2014 gepubliceerde verkiezingsprogramma staat nog steeds dat wij vinden dat Schiphol moet worden gestimuleerd om te groeien. Zij is nu eenmaal de economische motor van onze gemeente maar ook voor de rest van ons land."

Nicole Mulder (GroenLinks) dacht daar toch wat genuanceerder over: "Het gaat niet alleen om de economie maar ook om groen, duurzaam en leefbaarheid. Wij vinden dat Schiphol vooralsnog de grens heeft bereikt met het aantal vluchten."

Rinus Beusenberg (SRH) legde vooral de nadruk op vrachtvluchten en gaf aan dat de luchthaven niet ongestraft mag doorgroeien maar dat bewonersoverleg de leidraad moet zijn voor de toekomst.

 

Jan van Grondelle.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief