Detailhandel profiteert straks van nieuw gemeentelijk parkeerbeleid

Datum : 05-03-2017

Detailhandel profiteert straks van
nieuw gemeentelijk parkeerbeleid
 
Op de Kruisweg in Hoofddorp worden goedkopere parkeertarieven ingevoerd voor park-and-go.
Foto: Advance Photography

 

Gratis parkeren in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, realistische tarieven voor parkeren in het centrum van Hoofddorp. Dat is de belangrijkste conclusie uit het nieuw gemeentelijk parkeerbeleid dat verkeerswethouder Derk Reneman (VVD) onlangs bekendmaakte: "Een belangrijk uitgangspunt van ons parkeerbeleid is dat winkelvoorzieningen goed bereikbaar zijn."

 

Nieuw is ook het zogenaamde 'stop-and-go' parkeren dat wordt ingesteld op ondermeer de Kruisweg in Hoofddorp. Daar komen aparte stroken voor mensen die even snel een boodschap moeten doen en daarvoor weinig parkeergeld hoeven te betalen.

Dit flitsparkeren is ideaal voor winkeliers aldaar die zo geen klanten hoeven te missen omdat die anders elders een snelle boodschap gaan doen. Daarmee wordt ook de parkeerdruk in het centrum verlicht, zo weet wethouder Reneman.

 

Aandacht voor autogebruik

Met de nieuwe parkeertariefmaatregelen geeft het College aan dat de auto in feite het belangrijkste vervoermiddel in de polder blijft. Niet zo gek overigens omdat liefst twee VVD-wethouders, met de portefeuilles economie en verkeer, dit propageren om het boodschappen doen te stimuleren. 

In het nieuwe parkeerbeleid is ook sprake van extra parkeerplekken want het aantal winkels in Haarlemmermeer groeit, er komen meer woningen en de economie is uit het dal. Reden om aan de auto alle aandacht te besteden.

Reneman: "Vergeet niet dat wij in onze uitgestrekte Haarlemmermeer liefst 26 woonkernen hebben dus is het logisch dat de auto belangrijk is. Vaak is de bus geen goed alternatief om boodschappen te doen of om te gaan winkelen want je kunt moeilijk alles in je fietstas meenemen."

Het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Hoofddorp wordt kritisch bekeken want waar het mogelijk is, worden er extra parkeerplekken gecreëerd. Veel tijdelijke parkeerplaatsen worden definitief en als op termijn de stalen parkeergarage naast het Raadhuis moet plaatsmaken voor een nieuw gebouw voor ambtenaren, dan moeten er in de omgeving nieuwe parkeerplekken worden aangelegd.

Reneman: "Wat we in elk niet willen is, dat het parkeerbeleid in Hoofddorp wordt dichtgetimmerd."

 

Jan van Grondelle.

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief