Ook Veiligheidskeurmerk voor Bedrijvenpark Nieuw-Vennep

Datum : 05-03-2017

Op 20 locaties in Haarlemmermeer al Veiligheidslabel
Ook Veiligheidskeurmerk voor
Bedrijvenpark Nieuw-Vennep

Theo Weterings overhandigt het twintigste Veiligheidskeurmerk aan Thomas Hendriksen en Hans Verkerk. Robert de Koning (r) van MKB kijkt mee. Foto: Advance Photography.


Het zal beslist geen toeval zijn geweest dat de uitreiking van het Veiligheidskeurmerk voor Bedrijvenpark Nieuw-Vennep, door burgemeester Theo Weterings afgelopen vrijdag 17 februari, plaatsvond in het gebouw van MeerBusiness partner Intertraining, het bedrijf dat als geen ander weet wat (brand)veiligheid voor het bedrijfsleven betekent.Weterings: "Logisch dus dat ik op deze plek aan het bestuur van dit bedrijvenpark en aan politie en brandweer het keurmerk mag uitreiken."

Waarom het liefst 15 jaar heeft geduurd voordat Nieuw-Vennep Zuid dit keurmerk kreeg, vindt voormalig voorzitter en huidig secretaris Hans Verkerk niet vreemd: "In feite is hier alles al jarenlang op veiligheidsgebied goed geregeld en we hadden andere zaken die ook de aandacht vroegen, zoals groenvoorziening, infrastructuur en een schoon omgevingsgebied waarvoor wij een contract met de gemeente hebben gesloten die ons betaalt voor het onderhouden van groen en grijs op het bedrijvenpark. De veiligheid is hier vanaf het prille begin altijd een groot aandachtspunt geweest maar wij vonden het nu een mooi moment om het Veiligheidskeurmerk aan te vragen."


Ook politie en brandweer zijn nauw betrokken bij het verlenen van het Veiligheidskeurmerk in Haarlemmermeer.Foto: Advance Photography.

 

Lage leegstand

Voorzitter Thomas Hendriksen roemt het feit dat de leegstand op 'zijn' bedrijvenpark in het zuidelijk deel van Nieuw-Vennep nog steeds erg laag is: "Wij zijn ook trots op het feit dat wij sinds vorig jaar de Guts Award uitreiken aan bedrijven die hier dermate innovatief zijn dat zij daarvoor een speciaal prijs van ons krijgen. De eerstvolgende uitreiking is 3 oktober. Wij hechten hier veel waarde aan duurzaamheid in combinatie met innovatie want dat is mede de kracht van deze locatie. Prachtige bedrijven met gedreven ondernemers die elke dag in touw zijn om het bedrijfsleven hier alle glans te geven. Wij zijn niet voor niets een van de top locaties in Nederland en daarvoor ook bekroond. Wij zijn echt 'the State of the Art'."

Ook burgemeester Theo Weterings is trots op de positie van dit bedrijvenpark: "En ik ben er mede blij mee omdat ik vandaag het twintigste Veiligheidskeurmerk mag uitreiken. In de afgelopen jaren hebben wethouders en ik deze uitreiking in winkelcentra en op andere bedrijvenparklocaties in onze gemeente veelvuldig mogen doen en vandaag dus voor de twintigste keer sinds wij in 2008 hiermee zijn gestart in Lijnden. En dit allemaal in samenwerking met MKB, politie en brandweer die de scherpe criteria hiervoor controleren. Dat er zo intensief tussen ondernemers en winkeliers overal wordt samengewerkt om de veiligheid te garanderen, is opmerkelijk en daar ben ik dan ook uiterst content mee."

 

Jan van Grondelle.

 
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief