MEER JAZZ wordt ‘TAKE OFF Music Event’

Datum : 05-03-2017

MEER JAZZ wordt ‘TAKE OFF Music Event’
 

Het zal inmiddels bekend zijn: Meer Jazz blijft Meer Jazz, maar het grote festival heet voortaan het TAKE OFF Music Event. Dat betekent een breder muziekaanbod, wat niet zo gek is, want jazz is een dynamisch fenomeen, en kruisbestuivingen met andere genres zijn legio.

Wat sowieso blijft dat zijn de gezelligheid, de International Big Band Competition en een prachtige programmering waarin ook weer de uitreiking van de Meer Jazz Prijs.

Na een heuse TAKE OFF kroegentocht op donderdag 8 juni, is het Het TAKE OFF Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni. Het eindigt met de oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni. 

 

ZES TOPCONCERTEN

De volledige programmering wordt in het voorjaar bekend gemaakt, maar zes concerten die eruit springen brengt Meer Jazz alvast onder de aandacht.

Op vrijdagavond 9 juni black gospel met het befaamde ZO! Gospel Choir (Grote Zaal van Schouwburg De Meerse). Mathilde Santing staat die avond in de Kleine (maar toch behoorlijk grote) Zaal met songs van Joni Mitchell. In de grote zaal van Podium Duycker brengt het trio Kraak en Smaak met een grote live band een energieke mix van funk, disco en house. Ook dit trio gooit hoge hogen op toonaangevende internationale podia. In hun voorprogramma speelt het energieke Los Paja Brava. 

 

Op zaterdagavond 10 juni presenteert het Glenn Miller Orchestra het nieuwe ‘swinging forties-programma’ It’s Glenn Miller Time. Daarna – ook in de Grote Zaal - Edsilia Rombley & All Female Band. Op veler verzoek in de grote zaal van Podium Duycker: superfunk met de Brooklyn Funk Essentials. In hun voorprogramma staat het Broken Brass Ensemble.

 

Schitterende concerten, waarvoor ook dit jaar een bescheiden entreegeld wordt gevraagd van € 15,00 per persoon per concert.


Brooklyn Funk Essentials. Fotograaf Richard Ahlström

VERDER ALLES GRATIS

Alle andere concerten zijn gratis toegankelijk. Enkele klinkende namen: Amsterdam Brass, Uncle Sue, Bart Lust Quintet en Tim Welvaars met een ‘Toots Memorial Concert’. Ook zijn er workshops en masterclasses voor trompet (met Loet van der Lee), gitaar o.l.v. Eef Alberts en trombone o.l.v. Bert Boeren.

 
 
Klik hier voor meer informatie
 
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief