Innercircle: Netwerkblenden in de Wijnzaak

Datum : 12-03-2017

 
Netwerkblenden in De Wijnzaak
 
 
Het A-team met (v.l.n.r.) Marc Fruyt van Hertog, Jennifer Peters, Nathalie Anne d’Haens en Marc Langeveld, ging er met de hoofdprijs vandoor.
 

Een van de meest gezellige MeerBusiness-bijeenkomsten blijft toch altijd het wijnblenden met een groep inspirerende ondernemers.
Dat was afgelopen maandag 6 maart weer het geval tijdens de eerste editie in 2017 tijdens de inmiddels traditionele bijeenkomst in De Wijnzaak van de beide gastheren/wijndeskundigen Jeroen Peters en Ron Pointl, waar zo'n dertig ondernemers netwerkend van drie rode wijnen hun lievelingswijn maakten.

 
 
Wilrik Trauschke en Jeroen Peters (r), de succesvolle vinologen van De Wijnzaak in Hoofddorp.
 
Uiteraard mocht MeerBusiness-directeur Gerco Tolsma niet meedoen want met zijn wijnkennis zou hij mogelijk meteen de hoofdprijs mee naar huis kunnen nemen maar hij maakte wel deel uit van de jury met wijnvinoloog Wilrik Trauschke en collega Jeroen Peters.
Vijf teams van ondernemers streden om de eer nadat zij met elkaar een selectie hadden gemaakt van drie wijnen die hen waren aangereikt: Merlot, Cabernet en Syrah, allemaal van het toonaangevende Franse wijnhuis Paul Mas en dat was zondermeer een gouden vondst zo ontdekte ik tijdens het blenden.

 
Irene en Leonie Campfens: "Wij zijn zelfstandige ondernemers en vanavond als zussen een avondje uit."


Het C-team met (v.l.n.r.) Esther van der Linden, Karin Scheepers, Nick Beekman en Gaby Langeveld, viel net buiten de hoofdprijs.
 
VEBEGO Schiphol
Uiteindelijk ging het A-team, met de felbegeerde Magnum naar huis en die zal met de vijf teamleden binnenkort wel soldaat worden gemaakt. Stylingdeskundige Nathalie Anne d'Haens won de Magnum voor de tweede maal op rij want afgelopen najaar scoorde zij, samen met Irene CampfensRobert Jagtman en mijzelf, de prijs voor de beste witte wijn.
Nieuwe MeerBusiness-partner Jennifer Peters van VEBEGO Schiphol viel meteen met haar neus in de boter want zij zat in het A-team en blijkt, naast marketing/sales ook verstand van wijnen te hebben: "Vooral in de zomer ben ik een Rosé-fan maar een mooi glas wijn bij een diner vind ik net zo belangrijk. Ons bedrijf is een grote facilitaire dienstverlener op de luchthaven en onze hoofdactiviteiten zijn sanitair onderhoud, security en regulatie van alle bagagekarren. Onze slogan is 'Close to You' omdat wij graag dicht bij de klant willen staan. Daarom waarderen onze opdrachtgevers onze waarden en de kwaliteit van ons werk."
Zelfstandig reisadviseur Esther van der Linden is hard bezig om een nieuwe kantoorlocatie aan de Lireweg op Bedrijvenpark Nieuw-Vennep/Zuid in te richten: "Ik ben aangesloten bij een franchiseorganisatie en heb 15 jaar ervaring in de reiswereld, bij touroperators en reisbureaus. Veel bedrijfsarrangementen zijn mijn specialisme maar als een echtpaar een mooie reis wil maken, kan ik net zulke mooie voorstellen maken." (Interesse? 0031-623786445). 



Stephan Wurpel en Monique van Gijlswijk, de bloemsierkunstspecialisten uit Hoofddorp.


Geen prijs maar wel een leuk inspirerende netwerkavond met  Bart van der Voort (l), Marco Griekspoor, Evelien de Ruiter, Gons Gerrits en Robert Jagtman (r).

 
Blik op de Zaak met Wilfried de Jong
Ik ontmoette ook de nieuwe Relatiemanager van Het Cultuurgebouw, Karin Scheepens, die inmiddels de laatste hand legt aan het programma van de ondernemersworkshop 'Blik op de Zaak' waar schrijver/televisiepresentator Wilfried de Jong optreedt: "Een unieke avond in de schouwburgzaal die al voor een groot deel is ingevuld met reserveringen. De toegang is gratis voor iedere ondernemer. De opzet is dat wordt gekeken hoe cultuur kan worden geïntegreerd in het bedrijfsleven. Datum 21 maart en het programma begint om 18.45 uur.
Mijn achtergrond is communicatie maar ik ben ook nog eens afgestudeerd doctorandus Italiaans, leuk hè?"
Bloemspecialisten Stephan Wurpel en Monique van Gijlswijk van de bekende en gelijknamige zaak aan de Concourslaan in Hoofddorp, waren ook druk in de weer om een mooie wijnblend te maken: "Wij zijn er niet alleen voor de particulier maar ook voor het bedrijfsleven. Business to business is een van onze grote activiteiten. We groeien nog steeds in omzet en personeel en zijn nu bezig om op een bedrijventerrein in Hoofddorp een groter magazijn en werkruimte te realiseren."

 
 
Ton Hofstra en Marian Westmaas: "Vrijwilligers nodig voor Samenloop voor hoop."
 
Samenloop voor Hoop
Ton Hofstra en Marian Westmaas hielden tijdens de wijnblending een gloedvol pleidooi voor de actie SamenLoop voor Hoop Haarlemmermeer, ten bate van de KWF Kankerbestrijding: "Deze manifestatie vindt plaats op 10 en 11 juni aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Het is een evenement dat speciaal geschikt is voor iedereen die, direct of indirect, met kanker te maken heeft gekregen. Het wordt een 24-uurs durende wandelestafette met verschillende ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers." (Wie meer wil weten, sponsoren of als vrijwilliger wil deelnemen: samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer).
Onder de deelnemende wijnblenders waren ook Marco Griekspoor, mediamanager van de Hoofddorpse Courant, Nick Beekman van Beekman Beveiliging, die spontaan meteen 100 euro doneerde voor Samenloop voor Hoop actie ("Mijn moeder is aan kanker overleden), Bart van der Voort (AllinArbo) en Angela van Dorssen (Circle of Connection). 
Kortom: een netwerkavond waarmee MeerBusiness zich als vanouds weer van zijn beste kant liet zien. Op naar het volgende evenement! 


Foto’s: Advance Photography

 
Liefst 5 teams van ondernemers streden om de MeerBusiness Wineblending Magnum.
 
0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief