BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) van start op locatie De Pionier

Datum : 31-03-2017

BedrijvenInvesteringsZone (BIZ)
van start op locatie De Pionier
 

Ondernemers die gevestigd zijn op bedrijvenpark Pionier zijn blij met de oprichting van BIZ De Pionier. Gelet op het succes van ondermeer BIZ Spoorzicht kijkt het bedrijfsleven uit naar de verdere kwalitatieve invulling van hun werkomgeving. 

Ook Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid/OVHZ is een enthousiaste promotor van de BIZ locaties in Nieuw-Vennep. Een BedrijvenInvesteringsZone is een gebied waarin een heffing bovenop de Onroerende Zaak Belasting (OZB) wordt geheven. De ondernemers nemen daarvoor zelf het initiatief en ze beheren zelf het fonds. Met een BIZ maken bedrijven gezamenlijk plannen voor een aantrekkelijk en veilig gebied, die uit de heffing worden gefinancierd. Dit is uitstekend voor het bedrijfsleven en het ondernemersklimaat. Tevens geeft een BIZ ruimte om subsidies te ontvangen van provincie en gemeente.

Draagvlak en communicatie
Het instellen van een BIZ kan pas nadat een stemming is gehouden onder de ondernemers. Daarbij is een wettelijke meerderheid nodig, namelijk tweederde bij deelname van minstens 50% van de stemgerechtigde ondernemers. De voorstanders moeten ook een grotere WOZ waarde vertegenwoordigen dan de tegenstanders. 
Het bestuur van BIZ op Pionier gaat de komende periode een plan maken met twee belangrijke pijlers: veiligheid en glasvezel.
Er zal een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor de ondernemers waarbij de plannen worden duidelijk gemaakt. Tevens wordt er een website gemaakt waar de ondernemers de vorderingen kunnen volgen. Wanneer de draagvlakmeting gaat plaatsvinden is nog niet bekend.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief