Veel variatie op het TAKE OFF Music Event

Datum : 25-04-2017


 
 
 

Jazz is een beweeglijk fenomeen, en kruisbestuivingen met andere muziekgenres en disciplines (bijv. onderwijs, educatie) zijn legio. Daarom heet de organisatie nog altijd Meer Jazz, maar het grote jaarlijkse festival draagt voortaan de naam TAKE OFF Music Event. Een naam die appelleert aan vertrek, de blik verbreden, nieuwe horizonnen en veel variatie.
Variatie is het sleutelwoord voor het TAKE OFF Music Event waarin dit jaar de nadruk ligt op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni. Het festijn wordt voorafgegaan door de TAKE OFF kroegentocht op donderdagavond 8 juni in acht cafés en restaurants van Hoofddorp. Het eindigt met de oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni. Het volledige programma staat op de website www.meerjazz.nl.

Muzikantenfeest
Zaterdag staat in het teken van enthousiaste (voornamelijk amateur)musici. Tijdens de Corendon International Big Band Competition gaan twintig Europese orkesten op vier podia de muzikale strijd met elkaar aan. Verder zijn er dan drie openbare masterclasses voor trompet, trombone en gitaar. ’s Middags treden onder meer conservatoriumbands en talentenbands van Pier K op en ’s avonds is op het Raadhuisplein een blaasorkestenfestival. Logisch dus dat u zaterdag honderden muzikanten op het festivalterrein treft – en vandaar dat in de Binnenstraat van Het Cultuurgebouw een uitgebreide instrumentenmarkt plaatsvindt aantreft. Behalve allerlei muziekinstrumenten zijn er cd’s te koop en niet zonder reden heeft ook Hoorbegrip Haarlemmermeer er een stand.

 
Topbands
Dit keer geen vier maar zes topconcerten, en wel door Mathilde Santing, het befaamde ZO! Gospel Choir met soliste Berget Lewis, het internationaal hoog genoteerde trio Kraak en Smaak met een grote live band – en in het voorprogramma het energieke Los Paja Brava, verder het World Famous Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden, Edsilia Rombley & All Female Band, en superfunk met de Amerikaanse Brooklyn Funk Essentials met het Broken Brass Ensemble in het voorprogramma.
Voor deze concerten wordt een bescheiden entreegeld wordt gevraagd van € 15,00 p.p. per concert. Deze kaarten zijn nu verkrijgbaar via de (tevens digitale) kassa van Het Cultuurgebouw.
Het TAKE OFF Music Event heeft nog veel meer in de aanbieding, zoals tal van hier niet genoemde bands, jamsessies, Jazz for Kids, de jaarlijkse uitreiking van de Meer Jazz Prijs, en op het Raadhuisplein zijn natuurlijk weer allerlei verrukkelijke hapjes en drankjes verkrijgbaar. 

Dankzij het bedrijfsleven

Vier dagen, acht podia, duizend muzikanten en bijna alles gratis toegankelijk. Dat kan alleen dankzij de bijdragen van onze trouwe sponsors. Wilt u ook bijdragen? Stuur dan een mail naar info@meerjazz.nl. Meer Jazz kan op heel veel manieren waardevolle tegenprestaties leveren. 
 
Klik hier voor meer informatie
 

0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief