BIZ op Pionier is opgericht en ondernemers kunnen aan de slag!

Datum : 25-04-2017


 

BIZ Pionier Bestuur

 
 

BIZ op Pionier is opgericht en ondernemers kunnen aan de slag!


Afgelopen week is de BIZ op Pionier opgericht. Vanuit de OVHZ (Ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid) bestaat al enige tijd de wens om een BIZ op te richten op bedrijvenpark Pionier. De BIZ op Spoorzicht is inmiddels aan de tweede ronde van vijf jaar begonnen met groot succes.

Wat is BIZ?

Investeringszones van en voor ondernemers.
Een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) is een gebied waarin een heffing bovenop de Onroerende Zaak Belasting (OZB) wordt geheven. De ondernemers nemen daarvoor zelf het initiatief en ze beheren zelf het fonds waar de heffing in wordt gestort. Met een BIZ maken bedrijven gezamenlijk plannen voor een aantrekkelijk en veilig gebied. Plannen die ze maken worden uit de heffing gefinancierd. Dit is een garantie voor de kwaliteit nu en in de toekomst voor Pionier. Dit is uitstekend voor het bedrijfsleven en het ondernemersklimaat. Tevens geeft een BIZ ruimte om subsidies te ontvangen van provincie en gemeente.

Wat gaat er nu gebeuren?

Draagvlak en communicatie
Het instellen van een BIZ kan pas nadat een stemming is gehouden onder de ondernemers. Daarbij is een wettelijke meerderheid nodig, namelijk tweederde bij deelname van minstens 50% van de stemgerechtigde ondernemers. De voorstanders moeten ook een grotere WOZ waarde vertegenwoordigen dan de tegenstanders. 
Het bestuur van BIZ op Pionier gaat de komende periode een plan maken met twee belangrijke pijlers: veiligheid en glasvezel.
Er zal een informatiebijeenkomst worden georganiseerd voor de ondernemers waarbij de plannen worden duidelijk gemaakt. Tevens wordt er een website gemaakt waar de ondernemers de vorderingen kunnen volgen. Wanneer de draagvlakmeting gaat plaatsvinden is nog niet bekend.


0
Years
0
Members
0
Events per jaar
0
Ontvangers nieuwsbrief
0
Ondernemers in de regio

Abonneer op onze nieuwsbrief